narcyz Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 @Orgiusz nie ma co nażekać. W zime jest troche mniej ruchu, więc odśnieżanie nie zaszkodzi ;] Ja tam od czasu do czasu lubie, chociaż przyznam że jest to dość irytujące jak się tyle namacham tą łopatą, a za chwile znowu trzeba ;] Syzofa praca momentami. U mnie się dziś odśnieżarka zakopałą :D A fotek nie dam, bo brzydak okolica i nie am co pokazać :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość tek9 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jak ktos chce jechac do puszczy kampinowskiej to niech zapomni ponad 1 m sniegu , rano chcielismy pojechac na dzialke aby tam spedzic sylwestra ze znajomymi , skonczylo sie na tym ze musieli nas wyciagac ciagnikami bo sie zakopalismy jakies 2 km od celu :) dalej nie dalo sie przejechac :( , a na osiedlu to moze jest z 20 cm sniegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A umnie to wygląda tak. Śniegu niejest za wiele niepada ale zimno jak diabli (fota z wczoraj) Woj.Lubuskie okolice Zielonej Góry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) a u mnie w szczecinie znow pada :D fajnie by bylo jakby napadalo tyle co u was ... na poludniu Edytowane 31 Grudnia 2005 przez dzik86 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Severus Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Polemizowałbym odnośnie tego czy tak fajnie :? Chciałbym, żeby było tak ze 20cm śniegu maximum. Niedługo w ogóle z domu nie wyjde... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serchio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Woj. Podlaskie - Zambrów ;] Pada, pada i jeszcze raz śmieg napie...ala ;] Jest już trochę i nie zapowiada się by przestało sypać, a wiatr piź...i że aż strach wychodzić z domu... eh co za sylwester Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Severus - chcesz się zamienić ?? ...:) u mnie beznadziejnie - śniegu z 10 cm, temp teraz poniżej zera i tak wieje że mi głowa pęka...:| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Katowice, fotki pstryknięte przed chwilą po odsnieżaniu. Na około podjazdu zaspy sięgające do 1,7m; ogrodzenia ma wysokość 1,85m, a śnieg sięga miejscami 3/4 wysokości właśnie. I w tym iglo spędzam tegorocznego Sylwestra, zostaję w domu. Do siego wszystkim! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Dla sportu - 1h odsniezania kostki do domu. Zostal mi tylko wjazd do garazu i podjazd. Roboty na jakies 3h... Dla sportu dzisiaj wyjezdzalem 1.5h spod domu... Od dzisiaj przemieszczam sie tylko z lopata w samochodzie [; Wszelki zimowki mozna z gory olac jak sie wjedzie w pol metra sniegu :lol: Najlepsze jest to , ze wczoraj wieczorem specjalnie sobie wyrobilem droge , dzisiaj rano juz byla zasypana :blink: Za 1.5 godziny moja kolejna walka ze sniegiem , bo szczerze watpie ze wyjade bez problemu :| PS: A w miescie i ogolnie na drogach luzik :lol: RBR Mode on przez caly czas [; W lato znowu bede musial linke z recznego regulowac :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 RBR Mode on przez caly czas [; W lato znowu bede musial linke z recznego regulowac :lol:Skąd ja to znam ;] (Tylko, żebyś nie zakładał później topicu na testowym jak ja :P ) Dziś dla sportu założyłem sobie jeszcze łańcuchy. O niebo lepiej, tylko żal mi się zrobiło opon jak wjechałem na czarną drogę, więc musiałem je szybko zdejmować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 RBR Mode on przez caly czas [;Co to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gucio89 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Co to jest?Richard Burns Rally ?? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Gucio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Dokladnie [; Nie ma takiego systemu w samochodach jak rbr, wiec tylko Richard tu pasuje [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Troche sie naodśnieżałem. Pas o szerokości 2m i długości gdzieś 35m. Mam długi wjazd, a podwórko tak usytuowane, ze bardzo nawiewa. Przestało padac, zaczyna spadac temperatura. Pamietam, jak kiedys u mojej babci na wsi ssobie radzili z odśnieżaniem. Pług nie dojeżdżał, abyt mało ruchliwa droga.. wiec rolnicy sie zgadali, jeden z nich powiązał 4 opony od Stara (tak poziomo, w kwadracie) i codziennie jeden z nich miał dyzury przy odsnieżaniu, ciagnąc te opony traktorem (kazdy swoim). Ich odcinek był jednym z najlepiej odśnieżonych w okolicy! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) tak jest w Zabrzu zdjecie zapozyczone z innego forum ;) Jastrzebie Zdroj :] u nas w Elblagu tez bialo ale umiarkowanie, snieg ciagle sypie. o 17 jade na sylwka za miasto - zbaczymy czy dojade :P Edytowane 31 Grudnia 2005 przez IGI Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 zdjecie zapozyczone z innego forum ;)Jesli z PCLaba, to nie chcemy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 nieee nawet tam nie mam konta ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ur8an Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czyli jak co roku - Zima zaskoczyła drogowców :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xalpha Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Kielce Sniegu duuuzooo 30-40 cm. Rano odsniezalem 1,5 h z wojkiem i ojcem (droge o dlugosci 100m- dojazd do domu). Potem poszedlem do sklepu - patrze: 2 odsniezarki jadą razem i tak calego sniegu nie odgarniają :| Zwrot w drugą strone: sąsiedzi pchają sie na wzajem (tzn samochody) bo nie mogą wyjechac. Okolo 15 znowu poszedlem do sklepu i jakis wariat rozpędzil sie z gorki, a gosciowka przechodzila - zakonczylo sie na ostrym rzuceniu samochodu na drugą strone. Naszczęscie juz nie pada. Uff.. Temp: -2 Severus - z Radomia przyjezdzasz do Krajna?? :) Bo ja bylem tam chyba 3 dni temu na nartkach..:):P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fipa Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czyli jak co roku - Zima zaskoczyła drogowców :lol:U mnie nie zaskoczyła, ale widać, ze oszczędzają na wszystkim. Odsnieżają tylko główniejsze ulice, sypią tyle co nic.. Moze ta kasa, co im zostanie, to premia dla nich? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
narcyz Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Severus - z Radomia przyjezdzasz do Krajna?? :) Bo ja bylem tam chyba 3 dni temu na nartkach..:):PJa bywam na telegrafie dość często ;] W Krajnie jest stolnica, a nie stok ;P @fipa, mojej koleżanki mama jest główną księgową w powiatowym zarządzie dróg (czy coś w tym stylu :) ). Oni by może i chcieli, żeby wszystko było odśnieżone ale nic za darmo nie zrobią. Nawet jeśli mają odpowieni sprzęt i przyzwoitą jego ilość. A kasy pod koniec roku zawsze nie ma, bo po zimie są łatane dziury do załatania, poza tym od stycznia do kwietnia idzie najwięcej kasy właśnie. Mi się podoba jak w górskich wioskach dba się o to aby droig były przejezdne. Miasta które się utrzymują z turystyki zawsze mają na to pieniądze oraz odpowiedni sprzęt. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pc juice Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A mnie to nigdy jakoś nie zasypało, nawet próbować nie chceli ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwiecień Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja wczoraj trasę 70km pokonywałem przez ponad 2 i pół godziny (średnio niecałą godzinę). Dobrze że to była prosta droga bez zakrętów :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jvt Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Gleiwitz, Gorny Slask :) Ten Ford r0xuje ;] Sniegu po kolana, w mojej czesci osiedla zawieja jak diabli ...Teraz sie juz uspokoilo i temp. spadla do okolic zera, ale po poludniu masakracja byla :D Edytowane 5 Lutego 2006 przez jvt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jak ktos mieszka w Bialymstoku poprosze o raport pogodowy [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rocca Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Dzisiaj lekka odwilz, ale sniegu co nie miara [; Skakalem sobie z dachu garazu na gorke sniegowa [; Bałwanek homemade B) Edytowane 1 Stycznia 2006 przez KrokOboK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Tak bylo rano (kolo 13) u mnie za oknem: jeden z samochodow wyglada na zasypany ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dwie perełki ..... Any questions ? Z klatki to się nie da wogóle wyjść :? Szkoda tylko że tak na święta nie było :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober9035 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 kumpel miał właśnie egzamin w taką pogode i zajechał mu jakiś koleś betą droge ten po hamplach i dziękuje mówił że go zniosło troche na środek i powrót do domu na piechte Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 W sumie spoko zima u was ... u mnie lipa straszna ... jakies 5 cm warstwy lodu i pada deszcz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...