Skocz do zawartości
MeHow

Slask Under Weathers Siege

Rekomendowane odpowiedzi

Jak ja nie lubię zimy. Nie dość, że autobusy/tramwaje się spóźniają, bądź co gorsza nie jeżdżą, to jeszcze te mrozy. Tramwaj którym jeżdżę do szkoły zamiast 2 wagonami, jeździ tylko 1, na dodatek nie idzie do niego wleźć. I smród w środkach komunikacji (zresztą zawsze był, jest i będzie), bo ludziom się nie chce myć, albo wodę oszczędzają, na dodatek mrozy, a później ciapa. Jeszcze sypią te ulice solą, potem buty białe od tego ścierwa, szybciej się niszczą. I codziennie pastować, polerować, żeby się nie zniszczyły. I ta dobijająca grubsza kurtka, którą trzeba nosić, żeby nie zmarznąć, do tego wypadałoby jeszcze kalisraje (kalesony) założyć. Jeszcze rękawiczki, a jak się dotknie "gołą" ręką rurki w tramwaju/autobusie, to można do niej przymarznąć, taka zimna. A za oknem u mnie teraz pada ten biały syf.

Edytowane przez Spylon

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest wiele innych plusow:P

Minusy

- mokro

- zimno

- trzeba się grubo ubierać

- trzeba się rozbierać w szatni itp.

- niewygodnie się chodzi po zasypanych chodnikach

- można sobie obić pupę przy poślizgnięciu na lodzie

- auta nie wyrabiają

- komunikacja miejska nie wyrabia

- psy robią kupy które się kumulują pod śniegiem i atakują na wiosnę

- trzeba płacić za ogrzewanie

- nie można wietrzyć mieszkania, bo się zimno robi, albo płacimy więcej za ogrzewanie

- padają deszcz, śnieg, grad, trzeba tachać parasolkę jak chlapa się robi

Plusy

+ można ulepić bałwana?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

IMO najładniejsza pora roku (wizualnie :) ).

Tylko pod warunkiem, ze nie mieszka sie w miescie. Czarny snieg i wlajace sie wszedzie bloto posniegowe (skladajace sie co najmniej w polowie z soli) potrafia zniechcecic nawet najwiekszego fana ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie zima jest najgorszym okresem w życiu. Jest zimno, szaro..... poprostu smutno. Trzeba chodzić w traperach i w kurtkach, a ja tego strasznie nie lubię. Beee... Mam nadzieje, że obecna pora roku szybko przeminie, chociaż na to się nie zapowiada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tam nie ma lata tylko pory deszczowa i sucha ale geografi juz dawno nie mialem :P a jakies reformy robili itd wiec moze sie cos zmienilo :P

ciesz się że pory roku nie dzielą się na chłodną porę deszczową i zimną porę deszczową, bo bywały takie lata, a w niektórych krajach np. Irlandii jest to standart :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Minusy

(...)

- psy robią kupy które się kumulują pod śniegiem i atakują na wiosnę

(...)

Buhhahahahha :ploom: :ploom: :ploom: Rozwaliłeś mnie tym :lol: Ale fakt faktem - w zimę to najgorzej wygląda. Najgorsze jest to, że psy robią nawet na chodniku, bo dla nich to jedno :P Potem ktoś to zasypie i przypadkiem można wdepnąć w taką minę :P Wracając do tematu - śniegu leżało u mnie wczoraj baaardzo dużo ... a dzisiaj nie ma nic. Deszcz wszystko zmył ;) W sumie to czekam na zimę bo kupiłem sobie wypas kurteczkę i pora przetestować czy warta była swojej ceny [; Oby tylko nie było tak jak rok temu ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi