Skocz do zawartości
MeHow

Slask Under Weathers Siege

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh jakoś przed 15 zaczął u mnie padać śnieg z pozoru nic specjalnego ale jak przed 17 jechałem do pracy to drogę którą normalnie pokonuję w 5min teraz przebyłem z trudem w 45 :/ Niby nie nasypało jakoś specjalnie dużo śniegu ale drogi całe zaśnieżony/oblodzone, co lepsze po drodze minęły mnie z 4 pługi które nie dość że miały "łychę"(nie wiem jak to się fachowo nazywa :P) w powietrzu to niczym nie sypały po drodze... ehh ta Polska :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie śnieg :) jechałem pierwszy raz na śniegu samochodem nie jest źle ;) czemu akurat śnieg spadł jak ja zacząłem jeździć :D

Wszystko ma swoje dobre i złe strony - na świeżym śniegu można nieeeźle poszaleć :)

u mnie białoooo aż miło popatrzeć - wszystko przykryte warstwą +/- 10 cm białego puchu...jeszcze troche sypie :)

ps.

oczywiście w granicach zdrowego rozsądku żeby mnie nikt nie wyzwał od piratów drogowych :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wtorek - godzina 18... - śnieg pada - jeeeee (entuzjazm mode ON)

Środa - godzina 7:30... - łeeee zabierzcie to :\...(entuzjazm mode OFF)

tylko mój pies się cieszy z zaistniałem sytuacji :|

zaczęło topnieć wszystko, nie da się normalnie poruszać...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wrocek zasypany i to moocno. Dzisiaj jazda samochodem nie należała do najlepszych. W samym mieście wiele miejsc zakorkowanych bardziej niż zwykle ,więc spóźniłem się do pracy jakieś 50 minut ;) Tłumaczyć się nie musiałem ,bo szef sam się spóźnił niewiele mniej i widział co się dzieje na ulicach. Po za tym nieodśnieżone chodniki i ulice ,a drogowcy tłumaczą ,że po co jak i zaraz znów napada.

W jednym centrum handlowym "Korona" (był tam znajomy dziś na zakupach i wysłał mi sms'a przed chwilą ) śnieg zasypał dach nad "Restuaramą" ( to takie jakby centrum kilku restauracji ,KFC ,McDonald's etc. ) i ponoć grozi zawaleniem (przynajmniej tak mu powiedział jeden z ochroniarzy). Także zima zaskoczyła drogowców jak zwykle :|

Edytowane przez Devil

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A u mnie sypie od 18 poprzedniego wieczora i jest fajnie :D Juz jest tak ok 10cm :P I jak zwykle sparalizowalo nam nasze kochane MPK, tak ze kolezanka jak czekala na autobus godzine to i tak do niego nie wsiadla bo sie nie dalo :lol2: :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Jeszcze nam ta zima bokiem wyjdzie ;]

W Warszawie caly dzien rowno sypalo i chyba sypie nadal. Snieg zacina z wiatrem tak, ze drzwi na balkon byl problem otworzyc, bo tak bylo nawiane :lol2:

I pada dalej, drogowcy dali ciała chociaż mówili że są przygotowani :>

AragornPL i costi z jakich dzielnic jesteście?? Tak patrzyłem na fotki i nie kojarzę ;]

EDIT: Orgiusz to Twoje hobby?? :P

Edytowane przez Grzechu_1990

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

AragornPL i costi z jakich dzielnic jesteście?? Tak patrzyłem na fotki i nie kojarzę ;]

Wilanow.

Przestalo padac, ale wspolczuje ludziom wychodzacym rano do pracy - jest u mnie tak napadane, ze nie widac gdzie jest dojscie do budynku i nie za bardzo widac gdzie jest kraweznik (droga idaca dookola osiedla jest dobre 10cm nizej niz chodnik do budynku) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi