Skocz do zawartości
MeHow

Slask Under Weathers Siege

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, ale mi lato kojarzy się z temp. ~30* i słońcem, a nie pochmurnymi dniami jakie ostatnio widujemy...

Nie mam nic przeciw takiej pogodzie ale z umiarem, nie non-stop.

Ostatnio słyszałem w radiu, że nawet gdzieś śnieg padał i ludzie zaczęli się zbierać do domu, nie pamiętam gdzie.

Edytowane przez Venom

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Burze w lecie sa akurat normalne dla naszej szerokosci geograficznej, tak samo jak deszcze zreszta.

Co nie zmienia faktu, że tegoroczny lipiec pod względem pogody nas nie rozpieszcza :)

Jeśli ktoś ma jakieś fotki z centrum K-c to niech się podzieli :)

Edytowane przez EXO3

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ogólnie mamy super jesień w lipcu, prawda? Deszcz, mocny wiatr, chmury i... jeszcze raz deszcz. Przegrane.

siakis 3 swiat albo inny slask ;]

na warmii w chwili obecnej jest 24st, w dzien bylo jeszcze wiecej i zerowe zachmurzenie, jedyne co wkurzalo to szkwalisty wiatr ok 5m/s i tak jest od 3 dni i wg. prognoz ma byc tak jeszcze 2 tyg tylko juz z lagodniejszym wiatrem. jak tak bedzie to wylatam sie jak dzika swinia :D

Edytowane przez Niemiec

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Słaba jakość, nie przezemnie robione.

Klasyczne miejsce w Bytomiu w momencie gdy spadnie więcej deszczu - skrzyżowanie koło więzienia/społem/basenu krytego - a dokładniej to co dzieje się pod przejazdem tramwajowym:

<tu był obrazek>

O której było zdjęcie robione ? Jak wracałem wczoraj ok. 20 to było już normalnie.

Edytowane przez BLANTMEN

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

serwal4, co do zdjęcia które zamieściłeś to żeby było śmieszniej około godziny 18-19 jak tamtędy jechałem to wywaliła się ciężarówka wioząca toi toie i jak nie trudno się domyśleć cała zawartość kibelków wylądowała na drodze ;D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A witam kolegę ze szkoły ;)

No cóż - podejrzewam, że widok był przeuroczy...

Brat starał się z Chorzowa wyjechać i niestety nie udało mu się... nie chciał poświęcać auta (mimo, że diesel jednak wodę lepiej przetrzyma :E).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co tam Panie w pogodzie? U mnie od 4 do 9 burza jak nie wiem co, pozniej do jakiejs 16 zaduch nie samowity i znow niezla burza nad miastem. Jakies 5 kilometrow od mojego domu przeszla traba powietrzna przechodzac przez gmine blachownia i dosc niezlych szkod narobila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aż się dziwię że nikt we temacie nie napisał o tym co się działo rano na Śląsku .

W godzinach 8-9 tak lało i padało gradem że głowa boli .

Wracałem do domu o tej porze - efekt całe buty mokre, jak i spodnie , bluza i plecak .

Dosłownie ulicami płynęła rzeka - konkretnie rejon ulic Tarnogórska , Kolberga , Udzieli i Mastalerza w Gliwicach .

Dobrze że ta woda nie spłynęła do tunelu pod torami PKP .

Nie wiem czy gdzie indziej było podobnie .

Jednym słowem - masakra .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie tak samo rano lalo (ale gradu nie bylo, pewnie burza tylko o moje miasto zahaczyła). TEraz od ok 18 - 19 leje mocno ale gradu nie widac. Witra tez nie taki znouw mocny, tyle ze bardzo wczesnie dzisiaj zrobilo sie przez ta burze ciemno.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiejsza noc, Gliwice, Górny Śląsk.

Noc była niesamowita, niebo było cały czas rozświetlone, nie było chwili ciszy. Szkoda że trwało to tylko pół godziny, bo widowisko było niesamowite.

3 listwy w mieszkaniu spalone, na szczęście nie spałem i poodłączałem wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na szczęście od środy do niedzieli przebywałem poza Bytomiem, aczkolwiek w okolicy w której siedziałem (blisko T. Gór/Świerklańca) też troszku się działo... a jeszcze spałem na poddaszu... okno nad głową... ciężko było zasnąć - stroboskop to pikuś...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co są prognozy pogody na portalach ?

Od 2 tygodni wg. wp.pl pada śnieg, to samo na onecie (normalnie nie potrafię już samochodem wyjechać) - nie wiem jak na interii ale teraz patrzę i u mnie w mieście właśnie pada śnieg wg. niej - lol.

I nie mówię o pogodzie na cały tydzień bo już nauczyłem się takie odległe prognozy wkładać między bajki ale mówię o konkretnie moim mieście i prognozie na następny dzień.

Jeszcze lepiej żeby było to na każdym portalu prognoza jest inna :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co są prognozy pogody na portalach ?

Od 2 tygodni wg. wp.pl pada śnieg, to samo na onecie (normalnie nie potrafię już samochodem wyjechać) - nie wiem jak na interii ale teraz patrzę i u mnie w mieście właśnie pada śnieg wg. niej - lol.

I nie mówię o pogodzie na cały tydzień bo już nauczyłem się takie odległe prognozy wkładać między bajki ale mówię o konkretnie moim mieście i prognozie na następny dzień.

Jeszcze lepiej żeby było to na każdym portalu prognoza jest inna

Polecam więc http://new.meteo.pl/ - model UM (o ile wcześniej nie korzystałeś z tej strony).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi