JROX Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 meteo.pl, ma u mnie jakieś 98% sprawdzalności :) Kiedyś siedzieliśmy z kumplem z zegarkiem w ręku, kiedy przestanie padać, przestało o czasie, ale to chyba był szczęśliwy przepadek ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Co to jest śnieg konwekcyjny ? Wg. tego new.meteo.pl również pada u mnie za oknem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Ja powiem tyle - niedawno w telewizji meteorolodzy zorganizowali konferencję prasową aby ogłosić, że będą BIAŁE ŚWIĘTA. Ciekawe od czego białe, bo jak na razie to za oknem błoto i kałuże. Przydała by się teraz kolejna konferencja, w której to przeprosili by nas za błędne informacje ;) A co do samych anomalii pogodowych etc. Nie wiem czy czuliście - z 12 na 13 grudnia trochę zatrzęsło w Bytomiu i okolicach (coś ok. 3,4 w skali Richtera). Ale to jeszcze nic ... bo w poniedziałek, 15 grudnia tak ok. 15 dowaliło w Katowicach - Panewnikach (byłem akurat w pracy) że ho hooo ... 3,8 bodajże w skali Richtera. Ewakuowali cały nasz budynek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 23 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2008 Okolice Białej Podlaskiej wieje i pada. Mam nadzieje ze jak wstane to bedzie biało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Kaeres. http://pl.wikipedia.org/wiki/Opad_konwekcyjny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Lekko sie przez noc zabieliło ale mamy mróz i lekko pruszy. A teraz juz słońce i myślę że tak zostanie do końca dnia ;| Tak czy siak chyba powinniśmy się przyzwyczaić że zimy już nie ma a jeśli jest to to trwa jedynie kilka dni. Edytowane 24 Grudnia 2008 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 ale [gluteus maximus], u mnie drogi czarne i suche, zero śniegu, jak nie sypnie to nawet na pasterkę nie idę pierniczę święta bez śniegu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FastlY Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Widze biel za oknem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Polska centralna suchutka jak latem. W chwili obecnej wg pomiarów z lotniska oddalonego ode mnie o jakieś 2km temp wynosi 0'C, także nawet jak śnieg spadnie to bez mrozu nie wiele sobie podziała... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 Bytom 13:25 -> Zaczął "padać" śnieg aczkolwiek nie wróżę mu długiej przyszłości :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) U mnie jak zwykle od co najmniej 6 lat zero śniegu w święta. A w ogóle z roku na rok zima jest coraz mniej bielsza na dolnym śląsku. Nieraz bywało tak, że prawie w całej Polsce sypało prócz Wrocławia i okolic. :/ Liczę, że wieczorem jak się ochłodzi to posypię troszkę śniegiem. W ogóle temperatura na zewnątrz wynosi ok 2 stopni i pada zwykły deszcz. :| A bywało,że już przy 3 stopniach sypał śnieg z deszczem. Ale, że na meteorologii znam się słabo to nie próbuje nawet tego zrozumieć czemu tak jest. Raz pada deszcz a raz śnieg przy podobnej temperaturze... Za to większe zmartwienia to mają górale i właściciele domków i ośrodków. W górach śniegu ogólnie brak. Jeszcze niedawno pamiętam jak kłóciłem się ze znajomymi, że klimat się zmienia i robi się coraz cieplej. Jedni twierdzili, że to przypadek, ale z roku na rok jest coraz cieplej w zimę. No przynajmniej na dolnym śląsku. Edytowane 24 Grudnia 2008 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 W Warszawie także nieciekawie - 1'C i świeci słońce. Jakaś taka mocno nieświąteczna pogoda, zresztą w zeszłym roku było podobnie. Śnieg i mróz, to by się przydało :plum: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 (edytowane) Ja tam nie znam pojęcia nieświąteczna pogoda :blurp: Zresztą zdefiniujcie mi pojęcie świąteczna pogoda :blink: Śnieg może być dla mnie wyłącznie w Zakopanym. Ważne że da się pośmigać na moto :) Edytowane 24 Grudnia 2008 przez JROX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2008 A na Śląsku (STA i te okolice) pada i biało troszku już jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 U mnie też jednak biało, ale max 3 cm napadało. Także nie ma się czym chwalić ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 25 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2008 Bytom, Stroszek. Widok zza okna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2008 Oj nasypalo troche tego sniegu. :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 31 Stycznia 2009 Zgłoś Opublikowano 31 Stycznia 2009 Czy ktoś wie jakie były dzisiaj warunki narciarskie w Wiśle na Cieńkowie albo w Ustroniu na Palenicy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Pada chyba z 3 dzień pod rząd i to niemal bez przerwy. Śniegu niby dużo ale jak na opady nonstop przez 72 godziny to jest go tyle co kot napłakał. Wg. synoptyków na śląsku ok 20-30cm. Kiedyś w jedną noc potrafiło tyle narąbać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 (edytowane) W Gdańsku tylko zimno. Amba sniegu dziś jakieś wypociny z nieba leciały, lekka szklaneczka i wszystko. Gdzie te czasy porządnej stalingradzkiej zimy... Edytowane 14 Lutego 2009 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 ja dziś niestety musiałem sobie zrobić wolne bo nie było szans by poradzić sobie z tą kupą śniegu.... tak, że u nas grubo, a to zdjęcia z około 12 godziny, od tej pory sypie cały czas i ma sypać jeszcze 2 dni podobno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 slaVok, no u Ciebie ostro ! Co to za miasto ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Srogo.. aczkolwiek moje obrzeza Warszawy wygladaly rano podobnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 U mnie wygląda podobnie, a śnieg cały czas pada... A z tego co widzę prognozę pogody to poza przerwą w poniedziałek w dzień to ma padać tak jutro cały czas, poniedziałek w nocy, coś tam we wtorek... w śr lekko słabiej... Będzie fajnie :E Śląsk/STA; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 No to macie Panowie slabo. U mnie praktycznie tyle co nic. (centrum lubuskiego) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Manhunt Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 U mnie padało a teraz już się błoto robi :/ (Kujawsko-Pomorskie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 slaVok, no u Ciebie ostro ! Co to za miasto ? @Kaeres Kalwaria Zebrzydowska http://mapy.google.pl/maps?f=q&hl=pl&a...e=UTF8&z=14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 Na Podkarpaciu jeszcze gorzej niż u slavOK, jest masakra c0 3h chodziłem odśnieżać i co chwile to samo. Jak będzie padać te 2 dni jeszcze do dojdzie do 2 metrów śniegu. Rano zrobię kilka fotek. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Black_war Opublikowano 14 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2009 No to macie Panowie slabo. U mnie praktycznie tyle co nic. (centrum lubuskiego) za to u mnie dużo śniegu ;) (też lubuskie) btw. może zmienimy nazwę tematu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Czemu? Śląsk to takie cudowne miejsce :E A śnieg dalej pada... Oj jak ja bym chciał w taką pogodę egzamin praktyczny na prawo jazdy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...