dzik86 Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 w szczecinie tez jest masakra Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 15 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2009 Piękna zima :) W piątek miałem egzamin na studiach ok 16:30 w bielsko-biała. Ze względu na panujące warunki wyjechałem jakieś pół godziny wcześniej. Normalnie docieram do szkoły w 30min. Niestety egzaminu nie napisałem bo spóźniłem się ponad... 2 godziny :) Miasto było totalnie nie przejezdne. Odcinek 3km pokonałem w 1.5h. Słuchając CB i tak stwierdziłem że to niezły wyczyn. Niektórzy na osławionej krakowskiej przejechali ok 300m w 2 godziny :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 Wczoraj byłem w górach na nartach. Pierwszy raz widziałem takie coś. Wielka góra śniegu, tak mniej więcej na 2m wysoka. Po obejrzeniu jej z drugiej strony wystawało lusterko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 no cóż okolice bielska - koło domu mam metrowe zaspy :D a przedzieranie się do ulicy (koło 30metrów) kosztowało mnie parędziesiąt minut machania łopatą... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Tak u mnie na podwórku było rano: Trochę było odśnieżania, teraz znowu sypie. Edytowane 23 Maja 2009 przez Spylon Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 U mnie do wczoraj padało pozniej ok 20 pruszyło i dzisiaj cały dzień nic nie pada + czasem pojawiło się słonce. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 16 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2009 (edytowane) Tak u mnie na podwórku było rano: ...Trochę było odśnieżania, teraz znowu sypie. Gdzie Ty tam masz śnieg :D ;) Edytowane 16 Lutego 2009 przez Wreq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 W Warszawie od ponad 24 godzin sypie - super to wygląda. Pies, gdy wychodzę z nim na dwór spada ze schodów, później wpada w zaspę, a następnie "wypala" w niej wiadomego koloru dziurę i wraca pod drzwi, cały się trzęsąc. Generalnie fajne warunki :). A teraz czas iść w kimę, bo na 8 do szkoły :unsure: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Koowi Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 U mnie od 2 godzin sypie znowu, a na chodnikach robią się te ciulstwa śniegowopiaskowe, że chodzić po tym się nie da :/ :lol: Mam dość tego śniegu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 19 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2009 W Warszawie od ponad 24 godzin sypie - super to wygląda. Pies, gdy wychodzę z nim na dwór spada ze schodów, później wpada w zaspę, a następnie "wypala" w niej wiadomego koloru dziurę i wraca pod drzwi, cały się trzęsąc. Generalnie fajne warunki :). A teraz czas iść w kimę, bo na 8 do szkoły :unsure: Malo masz tego sniegu... ale Ty mieszkasz jesze w cywilizowanej okolicy ;) Na moim osiedlu przy Vogla to sniegu jest powyzej kostek. A dzis w pracy w ogrodku antenowym wpadlem w snieg po pol lydki... ale tam sie nigdy nie odsnieza ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 śnieg po łydki hehe okropne ;P Ja do odśnieżania placu musiałem używać wczoraj takiego sprzętu: :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Oj przydałaby się taka mini-kopareczka... U mnie (STA) znów od paru godzin sypie dość mocno... A już odśnieżanie powoli mi się nudzi ;/. Nie wspominając o fakcie, że to nie miasto więc drogi białe - czasem pług przejedzie (x1 na 2-3dni) bez sypania soli czy czegokolwiek; Moje auto (mimo niewielkiej gleby - ~4cm w dół, Civic V gen) jak nie przeora podwoziem po 'drodze' to mogę uznać to za sukces... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 W lodzi tez duzo sniegu Czytalem ze jutro przerwa w opadach ale od niedzieli znowu ma mocno padac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 Prognoza u mnie: sobota - dzień nie pada, nocą pruszy niedziela - dzień nie pada, nocą sypie a od poniedziałku cały czas ma padać z różną intensywnością... To się robi powoli nudne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 20 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2009 (edytowane) We Wrocku też nie jest za ciekawie. W niektórych nieodśnieżonych miejscach śniegu było sporo powyżej kostek. Prawie, że po kolana. Rano jak jechałem do pracy to drogi nie były całkowicie odśnieżone lub wcale. W sumie od 4-5 dni non stop pada. Jutro ma przestać, ale mróz dalej będzie trzymał, więc śnieg będzie zalegał. Takiej zimy we Wrocławiu nie było dawno. Edytowane 20 Lutego 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Wiecie co jest najgorsze w tej zimie? Brak miejsc parkingowych. Dziś i wczoraj, znaleźć miejsce pod uczelnią graniczyło z cudem (zresztą gdy śniegu nie ma, nie jest o wiele lepiej). Wszystkie miejsca parkingowe, znajdujące się zwyczajowo na chodnikach, zostały zasypane górą śniegu. Niektórzy desperaci mieszkający w bielsku, przejechali 2km autem, po to aby 1km przejść od najbliższego wolnego miejsca do szkoły ;] ...a tak poza tym to u mnie znów sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KitKat Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 (edytowane) Eee tam... Skarżycie się, że wpadliście w śnieg po łydki. :D My z kumplami po szkole postanowiliśmy sobie urządzić małą(Dużą) wojnę na śnieżki(I wcale to nie wyglądało tak dziecinnie). Pomijam, że jeden z nas wpadł po uda w śnieg, po czym wywinął orła. Wszyscy go szukali w promieniu 5 m, bo się chłopak w śniegu topił. :D To są dobre zabawy. Najfajniej jak jest bezpośrednie starcie. Jeden drugiego przewraca, siada na nim, a reszta go śniegiem osypuje. ;) Edytowane 22 Lutego 2009 przez KitKat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2009 Bytom Stroszek - 30 minut odśnieżania i jest gdzie zaparkować ;) Pomijam fakt, że jeździłem wokół bloków, żeby znaleźć miejsce. Nerwy puściły i łopata poszła w ruch ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 23 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2009 Śniegu tyle co u mnie, czyli mało co. W Zakopanym to jest dopiero masakra... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2009 Nad Bytomiem przeszła niezła nawałnica. Momentami jechało się w ścianie wody. Plac Sikorskieg- złamane gałęzie nad przystankiem i zerwana linia trakcji ;) No i zalewisko pod mostem obok zakładu karnego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poca Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Film niestety kiepski. Panowanie nad kierownicą było ważniejsze nad trzymaniem telefonu. Pierwszy raz jechałem po chodniku i po placu zabaw. Reszta kierowców nie miała tyle szczęścia i czekali... nie wiem na co czekali. Nie wiem na co można czekać jak auto wpadnie w kałużę i stanie. Chyba tylko na słońce ; ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Siostra zadzwoniła z informacją, że słyszy ogłoszenia przez megafony. Gdyby nie to, to pewnie z gazety bym się dowiedział, co się działo w okolicy. http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/artic...ION00/751193053 http://wiadomosci.onet.pl/1997208,11,item.html Niektórych znajomych pozalewało. My mieszkamy w na tyle bezpiecznym miejscu, że jedyny problem w tej chwili, to że kałuże na podwórkach nie mają już gdzie wsiąknąć. Dopiero jak w pewnym momencie ustał ruch na E40, zrobiło sie bardzo dziwnie. Jakby świat stanął w miejscu- przez parę godzin nie słychać szumu samochodów (człowiek się przyzwyczaił), tylko co parę minut straż, albo co najwyżej auto któregoś z tubylców. A jeszcze w południe dzwonili po mnie, że trzeba jechać wieczorem do Dębicy po zakupy- teraz wyczytałem, że akurat trudno byłoby się dostać do sklepu. Chyba już ruch na szosie wrócił do normy- pewnie woda opadła i da się przejechać. Jeżeli w nocy nie będzie kolejnej burzy, to rano pewnie tylko muł na poboczach będzie przypominał co się działo. Btw- napisałbym to wcześniej, ale prądu nie było. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 Ja miałem nieprzyjemność jeździć wczoraj po Bielsku. Czegoś takiego jeszcze w życiu nie widziałem. W ciągu kilku godzin całe centrum było zalane. Tutaj macie kilka fotek: Drogą, którą widać na ostatnim zdjęciu jechałem dokładnie o godzinie 17. Gdzieś 1 - 1.5h później było tak jak widać na zdjęciu. Wracając już ze szkoły skrzyżowanie ul. PCK i 3-Maja były prawie nie przejezdne. Udało się mi przebić... chodnikiem, ale w pewnym momencie myślałem że już tam zostanę. reszta zdjęć-> http://picasaweb.google.pl/xpektor/BBUnderwater Tutaj macie kilka filmików: http://www.youtube.com/watch?v=yYDTw1i__T0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 25 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2009 (edytowane) http://www.rmf.fm/fakty/?id=157792 moje zdjęcia na RMF W nocy to było w niektórych miejscach po pas wody, a maluch ze zdjęć był zalany po dach. :D Do tego zalane wszystkie piwnice (łącznie z moją). EDIT: Wszystko oczywiście Czechowice-dziedzice Edytowane 25 Czerwca 2009 przez HucK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 26 Czerwca 2009 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2009 (edytowane) poj...na pogoda, wieczorami co 30 minut wyłączam i włączam cały sprzęt z gniazdek bo co chwila jakieś burze przechodzą i tak już od 4ch dni szlak człowieka może trafić :/ o tym, że leje od 2ch tyg i że mi zalało ogród i naniosło pełno mułu i innego syfu z pobliskiej rzeki już nie wspomnę, ale niestety coraz częściej będzie nas coś takiego napadało... Edytowane 26 Czerwca 2009 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 Po wczorajszej nawałnicy jaka przeszła nad Śląskiem - Świętochłowice zalane, Bytom zalany, potworne zalewisko w Katowicach-Panewnikach*, no i spalona sieciówka ;) Wczoraj podczas ulewy, kiedy kładłem się do łóżka na suficie zauważyłem - wielką mokrą plamę. Okazało się, że dach przecieka i zalany jest cały strych. * odnośnie samego zalewiska. Jadąc w stronę pracy zauważyłem, (jak i wiele innych kierowców) znak - zakaz wjazdu. Oczywiście każdy go olał i pojechał dalej. Kilka metrów dalej zauważyliśmy potworny korek :) Jak się potem okazało, zaraz przed zalewiskiem straż miejska kierowała ruchem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Lipca 2009 No ja obserwowałem co się działo w Bytomiu z odległości tych 20-25km... jak i Piekary Śląskie itd; Ładnie 'świeciło'; U mnie na szczęście nic się nie stało... choć wszystko wypięte z gniazdek, bezpieczniki na pozycji off (poza głównym i zabezpieczeniami); Strat zero; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 A w Gliwicach cisza i spokój , słonko grzało ; raz chyba tylko trochę popadało . Co innego dzień wcześniej - nad Gliwicami przeszła mała nawałnica . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Ran'dall_ Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 Hmm w tej chwili u nas swieci slonce i to ostre ( woj. mazowieckie okolo 100km od warszawy) , jest parno jak na poranek. Jednak pewnie zaraz zejda sie chmury, zacznie wiac, bedzie padal deszcz , powstanie kilka tornad :lol2: ewentualnie snieg. Pozniej znow na chwile wyjdzie slonce i tak w kolko :lol: Uwielbiam 4 pory roku w jednym dniu w polsce <_< Nic zaplanowac nie mozna;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kaaban Opublikowano 17 Lipca 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Lipca 2009 W wawie ładne, 2 stacje metra zalane :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...