Imperator Kret Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Wracałem z Bytomia o 15 to całą drogę lód. Na wzniesieniu paru gości w golfach poległo, na dojeździe do świateł autobus też kręcił kołami w miejscu. Na skrzyżowaniu widać było tylko ślady kół, które przechodzą z drogi na krawężnik i kończyły się na znaku. Po prostu bosko... i ani zimówki ani 4x4 ani skill nic nie pomogą, tylko powolna jazda i parędziesiąt metrów od poprzedzającego samochodu. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez Puma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Yup najgorsze było że pod puchem na drogach był lód. Ani cieniaki z letnimi ani ciężarówki na górkach nie są winne bardziej niż każdy inny samochód. Zakręty wyglądały bardziej niż balet niż łagodne łuki @30km/h Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Dziś to tylko jedynka była uzywana z górki. Drogowcy się obudzili jak korek miał z 10 km. Jedyny plus to ciezarowki zjeżdzały na pobocze i stali na awaryjnych, bo nie mieli szan wyjechać pod strome wzniesienia. :razz: Na CB to leciąły tylko #@#@@ i inne dzikie węże, snieg popadał i od razu kataklizm, po kiego oni mają te dyzury, nie obserwują pogody ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 @ Puma : Dokładnie... o 16.40 przebijałem się do domu z Chorzowa przez Bytom... Chorzów coś tam jechało mocniej sypać, w Bytomiu jedna strona tylko sypnięta... Trasa na Piekary Śl (dwu-pasmówka) biała i zero śladów służb; Dalej jeszcze gorzej... A taki mniejszy Radzionków najbardziej przejezdny. A tak to żywy lód, 30km/h max... lekki podjazd i TIR mielił kołami, hamowanie tylko silnikiem... część trasy i łuków na 1-szym biegu pokonywana 8-12km/h żeby zachować odstępy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Trasę z uczelni ( bielsko-biała ) do domu ( chybie ), która ma jakieś 25km pokonałem dzisiaj w 1:35h. Zwykle czas przejazdu wynosi 0:20 - 0:25h! Późnym popołudniem miasto zostało pokryte niemałą warstwą śniegu, której drogowcom nie spieszno było usuwać. Każdy podjazd i wzniesienie powodował niezły korek. Mój tylnonapędowy pojazd, bez dociążonego bagażnika ( rano nic nie zapowiadało aby zima miała tak nagle do nas wkroczyć ) dał mi popalić. Najważniejszy był odpowiedni przebieg trasy, tak aby uniknąć dużych skupisk samochodów. Zatrzymanie się w połowie pojazdu to koniec dalszej jazdy - albo w tył, albo pchanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Czyżby legendarna zima, praktycznie nie występująca na przełomie 2011/2012 wreszcie nadeszła? Ostatnio czułem się aż zanadto wiosennie :P. Teraz śnieg i temperatury ujemne przez najbliższy tydzień bądź dwa, w końcu. Natenczas prószy, wiatr dość mocno wieje, a termometr wskazuje temp. poniżej zera, tak trzymać. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Wole temp na minusie niz na plusie i roztopy, wszędzie pełno błota, wody i etc :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 No ciekawe kiedy w tym roku najpóźniej będzie śnieg we Wrocku. Zeszłego roku spadł na początku maja. Teraz pewnie będzie w czerwcu :lol: Zima przyszła w tym roku później. Nie jest to pewnie przypadek. Takie anomalie pogodowe trwają już od kilku lat. Srogie zimy jakie nawiedzały Polskę to były z 20 lat temu. Jak miałem 10 lat i szedłem do szkoły pewnego dnia to temperatura osiągnęła poniżej -30'C i odwołali lekcje. ;) Zimy wtedy były obfite w śnieg. Sypało na okrągło. W listopadzie już było biało i mroźno, a teraz jesień się kończy i wkracza zima w połowie stycznia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mac' Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 Dziś to tylko jedynka była uzywana z górki. Drogowcy się obudzili jak korek miał z 10 km. Jedyny plus to ciezarowki zjeżdzały na pobocze i stali na awaryjnych, bo nie mieli szan wyjechać pod strome wzniesienia. :razz: Na CB to leciąły tylko #@#@@ i inne dzikie węże, snieg popadał i od razu kataklizm, po kiego oni mają te dyzury, nie obserwują pogody ? Słyszałeś o czymś takim jak ograniczone zasoby ? Jak pada śnieg to nie ma szans żeby wszystkie drogi były utrzymane. Są odpowiednie standardy odnośnie zimowego utrzymania dróg i każda droga ma swoją przypisaną. I na tej podstawie są podpisywane umowy z firmami odśnieżającymi. My byśmy chcieli mieć wszędzie standard I, ale to jest za drogo żeby wszędzie było i jest tylko na A i S. Na reszcie krajówek jest II i III. A te już mówią że nawet 4h po ustaniu opadów może tam być śnieg czy błoto pośniegowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2012 Wreszcie zimówki są używane a nie marnowane. Pięknie się jeździ po śniegu. Jedyne co mi przeszkadza to drewniaki na letnich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Ja dzisial widzialem klucz bocianow przelatujacych przez lublin w kierunku polnocno-wschodnim... :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Jadę do pracy - śnieżyca, auto się spierdzieliło, stało pod domem a ja autobusem do dziewczyny, cuda na kiju, [gluteus maximus] marznie i śnieg pada, naprawiłem wczoraj auto - od wczoraj odwilż, no szlag by to trafił, nawet nie miałem okazji po placu bokiem na ręcznym polatać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 (edytowane) Panowie myślałem że nieopodal coś gdzieś wybuchło, albo ktoś ostro w coś pierdzielnął w garażu podziemnym mojego bloku bo krótko ale wyczuwalnie zatrzęsło i załopotało rurami w ścianach, ale na szczęście nie... Właśnie przeżyłem pierwsze trzęsienie ziemii w swoim życiu. :D http://www.emsc-csem.org/Earthquake/earthquake.php?id=254886 2012 pełną gębą. :lol: Edytowane 11 Lutego 2012 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 11 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2012 Panie u nas takie mrozy że hej. :P Aktualnie -27 C :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Modd Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 To atak globalnego ocieplenia. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pix3l Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Dokładnie. Trzeba podwyższyć stawki limitów Co2 emitowanego do atmosfery. Tak nie moze być. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniakalny Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 w krk ciepło, tylko -15*C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 (edytowane) bo w hucie przez te kominy macie lokalne ocieplenie, na podgórzu -18 :lol2: Edytowane 12 Lutego 2012 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Około 6:30 pchałem auto przy -30*C pod Makowem Podhalańskim. Dobra rozgrzewka z rana to jest to :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Przynajmniej bedziesz morsem. B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 12 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2012 Nie ma się co śmiać. Jak zawsze mi było cholernie zimno nawet przy 0* tak teraz przy -5*C w słońcu czuje się jak by na plusie było ^_^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2012 Panowie myślałem że nieopodal coś gdzieś wybuchło, albo ktoś ostro w coś pierdzielnął w garażu podziemnym mojego bloku bo krótko ale wyczuwalnie zatrzęsło i załopotało rurami w ścianach, ale na szczęście nie... Właśnie przeżyłem pierwsze trzęsienie ziemii w swoim życiu. :D http://www.emsc-csem...e.php?id=254886 2012 pełną gębą. :lol: Na śląsku non stop trzepie blokami od tąpnięć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Uspokoiło się. Temperatura ok -2 we Wrocławiu. Jutro ma być powyżej zera i coraz cieplej, ale za to śnieg i śnieg z deszczem. Przyznam że nieźle przymroziło. Ale za to przez dość długi czas zima łagodnie się z nami obchodziła. Ale jak już uderzyła to z pełną gębą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Fak, znów szaroburo się szukuje :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Oj bedzie sypac, a niech sypie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Cóż nam po sypaniu skoro temp. na plusie. Jeszcze gorzej będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 U mnie to raczej temp caly czas na minusie. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość G.r.a.h.a.m.o.w.ski Opublikowano 14 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2012 Dolnoslaskie +4 o 15 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AragornPL Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 (edytowane) Warszawa - termometr za oknem wskazuje -7*C, pada śnieg. Lepsze to niż -20 :). Teraz ulice są całkiem przejezdne, ogólnie rzecz biorąc nie jest źle. W środę się działo że ho ho. Najlepiej wyglądała Wisłostrada :D. "Zima znów zaskoczyła drogowców" :lol:, wyczekiwałem tej frazy Edit: Stacja meteorologiczna na Wydziale Fizyki Politechniki Warszawskiej Edytowane 17 Lutego 2012 przez AragornPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2012 Śląsk , konkretnie Gliwice - +3 na termometrze . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...