dzik86 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 u mnie w Szczecinie jest powódź :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Października 2009 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2009 Śląskie, okolice Pyrzowic: Od wczoraj do dziś (do ~9-10) brak prądu, zerwało linie energetyczne; Prąd może byłby wcześniej, gdyby nie fakt, że elektrowania której podlegam... podobno po czasie dopiero dowiedziała się, że m.in moja wioska nie ma prądu; Ogólnie na stole na tarasie utrzymuje się od wczoraj z 15-20cm śniegu (a w międzyczasie rano padał deszcz): więc tyle mniej więcej napadało śniegu; Ale pogoda się poprawia, więc nie ma co szaleć ze zmianą na zimówki; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 4 Listopada 2009 Zgłoś Opublikowano 4 Listopada 2009 Minęło pół miesiąca ... i teraz dla odmiany pada śnieg :lol: 'Pogoda jak zwykle zaskoczyła drogowców ' Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 Idą morzy trzeba sie ubrać. Licze na białe święta :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 No białe święta by się przydały, bo już chyba od dwóch lat takich nie było - zawsze był śnieg przed i po, jak na złość :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bioevo Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 no wreszcie na Śląsku znów pojawił się śnieg w tym sezonie,,,juz się stęskniłem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 13 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2009 W wlkp szaro- słonka niet, śniega niet (jakieś tam szrony w trawie), mróz letkuśny (-1C w dzień). W nocy może -5C. Ekonomicznie- git (opał), tradycyjnie- kiepsko- WHITE crismass 4get ebałtyt. Może posypie- niestety kilka poprzednich lat optymizmem w tej kwestii nie napawa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 W łodzi wreszcie pada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 Taki śnieg to LIPA. Czekam na opady abym mógł zimówki wykorzystać :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 U mnie we Wrocku troszkę posypało rano. Ale ogólnie bez rewelacji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 U mnie coś spadło - mało, bo mało, ale ciągle delikatnie pruszy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) W całej Polsce a najbardziej na południu ma niby przystalingradzić. Na święta sapią o ociepleniu czyli chlapa. Dawno w Gdańsku nie było dobrej zimy...chyba :huh: Edytowane 14 Grudnia 2009 przez -talib- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 14 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2009 (edytowane) Bazuje na ten pogodzie www.twojapogoda.pl i sprawdza sie dosyc czesto. Wiec swieta maja byc białe. A ocieplic tzn ze ma abyc -5 C Czekamy na śnieg. W górach podobno juz mocno sypie :) Edytowane 16 Grudnia 2009 przez qbass Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 W całej Polsce a najbardziej na południu ma niby przystalingradzić. Na święta sapią o ociepleniu czyli chlapa. Dawno w Gdańsku nie było dobrej zimy...chyba :huh: Potwierdzam. Bytom i Katowice białe. Standardowo - zima zaskoczyła drogowców. Cały czas słodko pierdzieli, że są przygotowani, że mają gotowe maszyny i co? ciach!o! Drogi w niektórych rejonach są: a. białe b. szare (błoto pośniegowe) c. skute lodem Wracając z Łagiewnik wyglądałem, jakbym był fanem Jeziora Łabędziego ... Nie wspomnę już o dojeździe do pracy, gdzie na parking spokojnie można wjechać driftem zyskując bonus x2 za styl ... Mam cichą nadzieję, że jak jutro wyjadę do roboty, to drogi będą czarne .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 Dajcie spokój z taką pogodą. Tyle co auto dorwałem, a tu biało na drodze. Wiem jak się na motocyklu po śniegu jeździ, ale autem to już zupełnie inna bajka... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 16 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2009 A ja potwierdzę słowa usera BLANTMEN: Śląsk fany jest, tj Bytom/okolice. Rano jeszcze miałem komfortowo (okolice Pyrzowic -> Piekary Śl); Jednak w momencie wjazdu na Bytom... ściana śniegu a na aucie jeszcze dziś miałem letnie opony... Zjazd z obwodnicy Piekary - Chorzów, ten, którym można wypaść koło Shella'a... nie będe kłamał, niewiele z niego przejechałem będąc nie w poślizgu... Po południu, koło 13.20, miasto zalepione, zaślizgane, obwodnica na Piekary nie posypana... A o ironio jedyny pług/piaskarkę jaki widziałem to... u mnie w 400 osobowej wiosce jak dzielnie sypał piaskiem na drogach mających w gminie najniższy priorytet jeżeli chodzi o odśnieżanie/sypanie (czyt. zimą tu czasem jedzie się na ubitej i przymrożonej 0.5m warstwie śniegu); Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Aż mi się japa rozdziawiła jak wyjrzałem rano przez okno. U mnie miasto zasypane tak z 7-10cm - ładniutko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Ehh Bytom, Bytom... czy nie można tak solidnie odśnieżyć dróg i posypać? U mnie nad ranem miałem już z 10-15cm śniegu, o 9 rano było -12 stopni w powietrzu (Śląsk); Jak za tydzień faktycznie ma być odwilż i plucha to nieźle tą pogodę pokręciło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 Dzisiaj jeszcze gorzej. Rano specjalnie wyszedłem wcześniej, żeby odśnieżyć moją niebieską strzałę. Zajęło mi to ok. 10 minut, bo niestety gdzieniegdzie przymarzło. Wyjeżdżam na Strzelców i co ... korek od skrzyżowania z Długą po sam horyzont. Na szczęście udało mi się go ominąć bocznymi drogami tylko i wyłącznie po to, żeby utknąć w kolejnym, tym razem do osiedla Arki Bożka. Do pracy jechałem ponad 1,5h, gdy w normalnych warunkach zajmuje to ok. 45 minut. Widziałem może jedną solniczkę, która nie dość że niczym nie sypała, to jeszcze pług miała uniesiony. Nie wiem po co taką wypuszczają na drogę. Powrót do domu, to kolejne 1,5h w dupę. Drogi białe, tylko gdzieniegdzie czarne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 W Gliwicach nie dość że biało to korki ogromne . W godzinach od 15.00 ( może wcześniej ) do 17.00 i później okolice Andersa , Wyspańskiego , Kozielska , potem Orlickiego , skrzyżowanie Śliwki / Portowa i dalej do skrzyżowania z Toszecką nie działały światła . Matka wracała z pracy ( Szpital nr. 1 ) tą trasą i sama jazda zabrała jej z ~ 1,5 h ( normalnie 10-15 minut ) . Wszędzie błoto i śnieg dalej pada . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 A w wigilie +5C :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pc_max Opublikowano 17 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2009 A w wigilie +5C :/Yeap- na wtorek zapowiadają odwilż anforczunetly... Z tego co pamiętam w zeszłym roku było to samo- przed kalendarzową zima posypała by na święta odpuścić (czy też chwilę przed- szaro miast biało było). BTW- wlkp też biała... szkoda, że tymczasowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Sprawdzałem pogodę ma być lekki mróz w wigilię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 A u mnie w rejonie tablic STA od ok 18 maksymalnie ~ minus 18' C. Obecnie prawie -19, podchodziło do -20'... J Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-talib- Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 Wg ICM natomiast w Gdańsku do poniedizałku przynajmniej w granicach -10 a odczuwana -15 i bez opadów. Czyli ok, mróz a jak się ociepli to co teraz leży raz dwa wyparuje bo mało napadało :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Grudnia 2009 (edytowane) We Wrocku we wtorek lub środę cały ten śnieg, który ostatnio sypał szybko zniknie. Ma być od 3 do 6'C i opady deszczu. W sumie ja już się przyzwyczaiłem, że nie ma śniegu w święta i jakoś mnie to nie rusza. Aczkolwiek lepiej jakby był. Niektórzy spędzają święta w dużo wyższych temperaturach, a śnieg oglądają tylko w TV pokazujące odległe kraje jak właśnie Polska, Niemcy czy Rosja ;) Edytowane 18 Grudnia 2009 przez Devil Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Ale w Wodzisławiu narąbało śniegu !! Juhuuuu ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Na Śląsku od minus 0.5' do -1 stopnia i sypie całkiem całkiem; Boję się jednak, że w ciągu dnia temp wskoczy powyżej 0. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Bytom - biało. Wieczorem drogi były czarne, dzisiaj rano bielutkie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 30 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2009 Kur**, plusowa temperatura. Do wieczora śniegu nie będzie :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...