kkNd! Opublikowano 24 Maja 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2010 A ja mam nadzieje, ze Ciebie ktos dojedzie... moze wtedy przestaniesz innym zyczyc zle :mur: zawiodla administracja, koles jest tylko pionkiem. Co do wywlaszczenia to imho powinna sie w takim wypadku nalezec przynajmniej 25% wieksza kasa niz to wynika z wartosci rynkowej. Musisz sprzedac swoja wlasnosc pod przymusem, a dla niektorych nieruchomosc to nie tylko pieniadze, ale tez wartosc sentymentalna, przywiazanie do domu, ojcowizna od pokolen bedaca w rodzinie itp. @HeatheN - bardzo prawdopodobne ;) nawet tereny polozone blisko walow nie sa zbyt atrakcyjne, domu na bagnie nikt nie zbuduje ;) 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 2 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2010 woda powoli spływa a najprawdopodobniej to jeszcze nie koniec. :/ na najbliższe kilka dni prognozy przewidują solidne ulewy przetaczające się przez całą Polskę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 W sobotę i niedzielę ma być przecież słonecznie i ciepło. Także nie wiem już komu wierzyć. Oby nie padało. A pogoda jak na maj paskudna. Jeszcze ze 2-3 lata temu to było 25'C pod koniec maja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
costi Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Ale wczoraj fajnie w Warszawie dawalo :) Dawno nie widzialem takiej burzy, normalnie jak na filmach. Okreslenia "czarne chmury" nie nalezy traktowac jako przenosnie - o 20. zrobilo sie ciemno niczym w srodku nocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nawałnica nad Warszawą - 100 interwencji strażaków - zdjęcie No ładnie to wygląda. Przerażająco ładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Byłem w czasie tej burzy w warszawie. Gdy robiło się ciemno jechałem właśnie pociągiem z łodzi. Chmura była ogromna. Wczoraj przejechałem około 320 km pociągiem, i natknąłem się na 5 burz w czasie drogi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 Nawałnica nad Warszawą - 100 interwencji strażaków - zdjęcie No ładnie to wygląda. Przerażająco ładnie. Taki motyw jak w Dniu niepodległości, jak te statki zbliżały się do miast ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
panzar Opublikowano 3 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2010 kolejna burza przetacza się przez kraj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Nad Bytomiem się zaczyna ... Grzmi i błyska .... Ciekawe co rano zastanę ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Znajomi z Bytomia potwierdzają, ja 25km od Bytomia również podziwiam miłe błyskanie i nieśmiałe opady... Może wreszcie koniec, to raptem 2-4dni takiego ciepła ale ja już mam dosyć... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Przyjemna ulewa po upale nigdy nie jest zła. Zwłaszcza gdy czuje się falę przyjemnego chłodu, jak pada :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 2 zdjecia z krakowa. Wlasnie przeszla burza, ale to napewno nie koniec. Przez chwile padal grad. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość potfur Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Uwielbiam patrzeć na pioruny ;[ - świetne zdjęcia ~sector, THX ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 12 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2010 Ja tak samo :) Zdjecia probowalem robic 1 raz, takze nie jest to szal macicy hehe. Jak tak dalej pojdzie to dzis szykuje sie posiedzenie przy oknie :)) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Yh. W sumie nici z jakiejś porządnej ulewy. Tylko trochę popadało i tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 W Bytomiu było raczej spoko, wydaje mi się, że wszystko przeszło nad Zabrzem albo i dalej w tamtym kierunku. Trochę postraszyło, pobłyskało i pokropiło ale nic wielkiego. Dzisiaj pogoda znowu wydaje się być dobra. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 To widzieliscie? http://www.youtube.com/watch?v=3TcABI-mnZ4&feature=watch_response polscy fachowcy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Okolice Pyrzowic też spokój :( W nocy mocniej popadało ale to tam... na dworze 19-20'C w cieniu ale słońce napowrót mocno operuje... ehhh... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Za to co ja w Czechach widział wczoraj! Grad o średnicy 2-4cm. I nie to, że sobie padał. Dosłownie zleciał na ziemię i przykrył warstwą, że klimat nagle przypominał zimę. W dodatku temp. chwile wcześniej wynosiła ponad 30*C, wszystko zaczęło mocno parować. Z daleka było widać białą chmurę unoszącą się od ziemi i nie wiedziałem co to. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Duszno parno, nie ma czym oddychac w robocie mam 27 stopni w pomieszczeniu mimo otwartych dzwi i okien. Masakra cokolwiek nie robisz to leje sie z ciebie jak z gąbki. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Duszno parno, nie ma czym oddychac w robocie mam 27 stopni w pomieszczeniu mimo otwartych dzwi i okien. Masakra cokolwiek nie robisz to leje sie z ciebie jak z gąbki. :/ Doskonale Cie rozumiem, u mnie jest dokladnie to samo. W pracy brak klimy i ze wszystkich sie leje. Do tego odpalone komputery podnosza temperature. W serwerowni nawet cieplej jak w budynku w normalnym pomieszczeniu :lol: W piatek bylem w krotkich spodenkach i podkoszulce, ale to tez nic nie pomoglo. Jak wracalem do domu to czulem sie jak lep na muchy. Na szczescie w tym tygodniu ma byc zimniej troche. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Wiesz problem polega na tym ze jestes ubrany na czarno, takie uroki pracy w serwisie ze sprzetem ogrodniczym i albo jestes na sloncu albo w srodku. Ogolnie zeby troche popadalo i bylo czym oddychac bo jak tak dalej pojdzie to nie idzie robic cokolwiek bo sie z ciebie leje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Ja w domu mialem 32 stopnie... Wkurzylem sie kupilem klime przenosna, wywalilem w kominie dziure, podlaczylem i z 32 zrobilo sie 23;) roznica zauwazalna;) Jedeny minus= HAŁAS:D ale wole glosniej TV dac niz sie rozpływac...;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Po co od razu wchodzic w takie koszta (klima) :D Przeciez tradycyjne wentylatory na stojaku sprawuja sie swietnie w taka pogode. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeatheN Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Po co od razu wchodzic w takie koszta (klima) :D Przeciez tradycyjne wentylatory na stojaku sprawuja sie swietnie w taka pogode. Mam 2 przenosne... wali w twarz cieplym powietrzem....to nie dla mnie, tak samo w aucie, co z tego ze jest nadmuch.... ja dziekuje ze taka "suszarkę" Uwierz z wentylem nie dalo sie wytrzymac....(ok wszystko zalezy od progu tolerancji;D moj jest niski) Poza tym klima to tez odwilża, a planowalem kupic i tak osuszacz (spora wilgotnosc w domu) wiec teraz mam 3w1:) klime, odwilzacz, i mocną dmuchawę;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Mam 2 przenosne... wali w twarz cieplym powietrzem....to nie dla mnie, tak samo w aucie, co z tego ze jest nadmuch.... ja dziekuje ze taka "suszarkę" Uwierz z wentylem nie dalo sie wytrzymac....(ok wszystko zalezy od progu tolerancji;D moj jest niski) Poza tym klima to tez odwilża, a planowalem kupic i tak osuszacz (spora wilgotnosc w domu) wiec teraz mam 3w1:) klime, odwilzacz, i mocną dmuchawę;) Nawet 5 ;] Darmowy mikroklimat przy skraplaczu + wentylator zamiast licznika elektrycznego ;]]]] A poważniej - jak wygląda sprawa mocy pod kątem utrzymania przynajmniej 6°C mniej w mieszkaniu zakładając +/- 180m^3 powietrza do przerobienia na południowej stronie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 Teraz będzie zimno i każdy będzie narzekał gdzie jest ciepło... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 13 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2010 (edytowane) Po co od razu wchodzic w takie koszta (klima) :D Przeciez tradycyjne wentylatory na stojaku sprawuja sie swietnie w taka pogode. To ja Cię zapraszam do siebie do domu i zobaczymy czy ten wentylator Ci wystarczy... Ostatnie piętro + okna od strony zachodniej (od 13 do 20 słońce wali w szyby) Średnia temp w pokoju przez ostatni tydzień: Dzień - 29-33* Noc - 27-28* (spać się nie da :|) A deszczyk wczoraj w nocy był jakiś taki nijaki. Akurat na grillu byłem i tak jak zaczęło padać około 23:30, to skończyło o 2 w nocy. Pioruny na niebie, ale daleko, burzy nie było. Edytowane 13 Czerwca 2010 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość chronicsmoke Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 (edytowane) Macie tutaj zdjęcia tego co spotkało mnie w Czechach po całym dniu spędzonym we Wiedniu gdzie chyba było z 40 stopni. Nagle krajobraz jak na antarktydzie, chmura gradu runeła na ziemię dosłownie. http://img96.imageshack.us/img96/1694/dsc0149zb.jpg http://img20.imageshack.us/img20/7538/dsc0150im.jpg Edytowane 14 Czerwca 2010 przez chronicsmoke Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 14 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2010 Robi wrazenie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...