ULLISSES Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Devil: Wiem, że kiepskie kino, ale wątpię czy w mojej okolicy jest lepsze. Najbliżej chyba Rzeszów. Jedyne pocieszenie, że ja płaciłem 34 PLN za 2 bilety. ;] Wracając do pogody, to wybrałem się z dziewczyną do mojego domu na chwilę i po drodze złapał nas deszczyk. Niestety poza umytą przednią szyba to żadnego z niego pożytku nie było - zaryzykują nawet stwierdzenie, że temperatura się wręcz podniosła. - jest bardziej duszno. Masakra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Za oknem termometr wskazuje 19 kresek, a na zewnątrz pochmurno i kropi. Aczkolwiek ulewą bym tego nie nazwał. Z domu nie ruszam się i tak, bo kac do teraz męczy ;) Ogólnie jest chłodniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam83 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 ja polecam to GdzieJestBurza.pl - Burza w Polsce! i to http://sat24.com/eu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Po deszczu i parno. :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 u mnie się ochłodziło (Małopolska) i opady nawet jakieś zanotowane, zawsze to coś, odpoczynek od tych upałów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BuMeL Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 U mnie też chłodno ale wiatr ustał :/o ile na podwórku idzie pooddychać to w mieszkaniu znowu duchota :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 Zapraszam na Śląsk - teraz jest u mnie jakieś 16-17*C :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2010 A do tego deszcz i wiatr ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 14*C teraz mam u siebie :) Lekko rosi i powiewa spokojnie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 19 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 19 Lipca 2010 Deszczu nie widać, ale od około 18-19 wczoraj jest pełne zachmurzenie i miły lekki wiatr. Temperatura znacznie spadła - można normalnie oddychać i żyć. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 No takiej burzy, jak w nocy (a właściwie nad ranem) to dawno nie było. Lało, był grad, a do tego jak waliły pioruny, to w autach alarmy się załączały. Zresztą deszcz to do teraz pada, na szczęście delikatny. Przynajmniej nie ma takiej duchoty, jak w ostatnich kilku(nastu) dniach ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sector Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 No takiej burzy, jak w nocy (a właściwie nad ranem) to dawno nie było. Lało, był grad, a do tego jak waliły pioruny, to w autach alarmy się załączały. Zresztą deszcz to do teraz pada, na szczęście delikatny. Przynajmniej nie ma takiej duchoty, jak w ostatnich kilku(nastu) dniach ;] a dokladniej gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tagasu Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 Zduńska Wola, 50km od Łodzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 24 Lipca 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Lipca 2010 No nie powiem, że odpoczynek od tych upałów się przyda. Z tego co widzę firefox mi mówi, że we Wrocławiu taka pogoda,19'C i przelotne opady deszczu, utrzyma się co najmniej do poniedziałku. Co potem się zobaczy. Ale można być pewnym, że upały pewnie powrócą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 (edytowane) "dzien niepodleglosci" :D nad moim mieszkaniem Edytowane 6 Sierpnia 2010 przez Carson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 6 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2010 U mnie było to samo. W ciągu 15 minut zapadła noc :D Potem zaczęło wiać, błyskać się aż w końcu droga zamieniła się w rzeczkę :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JROX Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 A u mnie wyglądało to tak... Całkiem ciekawie wraca się do domu na moto podczas gradu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 A dziś znów gorąco... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trawienny Opublikowano 7 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2010 (edytowane) Wczoraj centrum Katowic.. A dzis znow pada.. byle tylko gradu nie bylo Edytowane 7 Sierpnia 2010 przez Trawienny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Dziwna ta pogoda. Wczoraj grubo ponad 30*C i bezchmurne niebo, a dziś rano chmury, ulewa i burza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Ano coś klimat nam wariuje; Choć tu u mnie koło Pyrzowic niby leje, grzmi, ale wciąż duszno i parno... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 racja nie pamiętam tak zwalonego roku pod względem zmian/zjawisk pogodowych... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wreq Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 U mnie naprzemiennie burza i deszcz albo świeci słońce i jest upał... Nie pamiętam już kiedy ostatnio, letnie burze były tak gwałtowne i intensywne (mocne)... Klimat się zmienia i to niestety widać coraz bardziej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Nikt nie pamięta takiego wariactwa. Jeszcze parę lat temu się oglądało w newsach jakieś relacje ze spustoszeń trąbami powietrznymi w USA, a tu coraz częściej coś takiego na własnym podwórku (czyt. w Polsce). Dziadkowie przeżyli wojnę, ale nie pamiętają takich burz jak w ostatnich 3 latach. Starsi sąsiedzi tak samo. Założyłem się nawet, że w przyszłym roku będzie gorzej. Jakoś dziwnie jestem spokojny, że będzie gorzej :s Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez m4r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 No jak walnęło obok mnie, to się alarmy w samochodach odezwały. Szaleństwo - za niedługo będziemy banany hodować na balkonie, bo takie ewenementy pogodowe się szykują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Idac tym tropem zastawiam sie jak bedzie wygladala najblizsza zima :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Pewnie zacznie się w lutym, spadnie naraz 3 metry śniegu, postoi 2 tygodnie, stopi się i będą powodzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carson Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Z cyklu armageddon i 2012: Dzisiaj mnie po prostu zatkalo... w zyciu nie widzialem bardziej czarnych chmur. Normalnie jak smola (zdjecia tego nie oddaja). Zrobilo sie ciemniej niz w nocy (wiadomo, swiatla jeszcze spia o tej porze) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 (edytowane) Ruda Śląska - Kochłowice :arrow: standardowo powrócił 'Zalew Kochłowicki' :lol: Dobrze że wody tylko do połowy kół - można było przejechać Bytom - otwarli dzisiaj Świętochłowicką i Łagiewnicką - dawno tam korków nie było :lol: Efektem mojej podróży przez nowo otwarte ulice był rekordowy czas powrotu do domu - 2 godziny :!: Dodam, że do pracy jechałem bagatela - 30 minut ... Tą samą trasą. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że wody na drodze nie było nawet tak dużo. Po prostu wróciły korki ... Edytowane 16 Sierpnia 2010 przez BLANTMEN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2010 Znowu pełna piwnica ciach!a z kanalizacji, nie ma to jak mieszkać w domku jednorodzinnym a wodociągi z Bytomia mają to w [gluteus maximus]. Za każdym razem jak jest jakiś poważniejszy opad deszczu to każdemu na mojej ulicy zalewa piwnice "wodą" (delikatnie rzecz ujmując). Najbardziej mnie bawi to, że jak zakładali liczniki wody to kazali kupować na własny koszt jakiś smieszny filtr antybakteryjny żeby z mojej strony do rurociągu nie poszło jakieś zanieczyszczenie. Za to ja od nich 3 raz w tym tygodniu mam dostawę ścieku do piwnicy. Szlag człowieka trafia, świetna pogoda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...