jarekskora Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam serdecznie wszystkich Mam następujący problem. Kupiłem na Allegro zasilacz Fortron 400 Watt. Podczas uruchomienia kompa prawie go niesłychac - to prwda co o nim mówią ze jest bardzo cichy. Ale u mnie jet cicgy tylko prze kilka minut a potem zaczyna piszczeć. Słychac ciągły piski ( az w uszach dzwięczy) poczym po okoó 10 min przestaje - jakby nigdy nic. Nie wiem co jest grane. Czy kupiłem wadliwy zasilacz. Mam na niego gwarancje 30 dni. Czy mam go odesłać?? Proszę o pomoc Jarek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarekskora Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Słyszałem kiedys opienie ze powodem takich zachowan moga być kondensatory lub cewki. to one mogą własnie piszczeć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMAHAWK_ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Słyszałem kiedys opienie ze powodem takich zachowan moga być kondensatory lub cewki. to one mogą własnie piszczeć. sam sobie odpowiedziałeś, to cewki wpadają w rezonans, można je potraktować silikonem, nie jest to groźne dla zasilacza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...