fachman Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) ten główny przycisk niby działa, ale tak jakby nie włączały się wszystkie napięcia potrzebne do pracy, a już na pewno nie zapala się zielona led która informuje o załączeniu. Nie działa również mechaniczny rozłącznik który zwiera sie w czasie zamykania pokrywy, jego zwarcie nie powoduje żadnej reakcji... cóż pewnie czeka mnie wymiana płyty głównej, co praktycznie w przypadku HP oznacza śmietnik, ale może z waszą pomocą da sie go wskrzesić... problem polega na tym że po włączeniu nie zapala się dioda obok tego włącznika, nie pali się również dioda sygnalizująca pracę z sieci AC, zasilacz daje poprawne napięcie które nie spada w momencie włączenia. W momencie włączenia zapala mi się jedynie led FDD i to niezależnie czy ten napęd mam podpiety czy nie. Gdy podpinam flopa to wykonuje on kilka ruchw głowicami i milknie. W przypadku HDD jego LED tylko mrygnie przy włączaniu a gdy go odepnę to nie daje znaku życia. Trzeci led, od cdrom zapala się równocześnie z ledem na panelu napędu, a jak go odłączę to nie daje znaku życia. W momencie włłączenia zaczyjna się przez kilka chwil kręcić, niezależnie czy ma płytkę w środku czy nie. To wszystko co mryga, nic nie pika, czarny ekran i brak sygnału na wyjściu na zewnętrzny monitor. I jeszcze jedna istotna informacja: ten laptop ma taki bajer że odwarza płyty audio przy wyłączonym lapku, ale ten bajer również nie działa, przy wyłączonym kompie tego odtwarzacza nie daje się załączyć, a przy włączonym nie działa rówmież. Czy znajdę pomocną dłoń na tym forum ?? konkretnie chciałbym przeflaszować mu bios, nigdzie nie mogę go znależć, mam dziwną wersję XE2 F1726W a na stronie HP takowa jakby wogóle nie istniała a oznaczenie było niekompletne, brakuje kilku cyfr 6xx po kresce i dwóch literek oznaczających wersję konstrukcyjną, tzn ich wogóle na nim nie ma, bo naleoka jest czytelna ale oznaczenie jakieś nietypowe Edytowane 30 Grudnia 2005 przez fachman Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
REveAL Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 ten główny przycisk niby działa, ale tak jakby nie włączały się wszystkie napięcia potrzebne do pracy, a już na pewno nie zapala się zielona led która informuje o załączeniu. Nie działa również mechaniczny rozłącznik który zwiera sie w czasie zamykania pokrywy, jego zwarcie nie powoduje żadnej reakcji... cóż pewnie czeka mnie wymiana płyty głównej, co praktycznie w przypadku HP oznacza śmietnik, ale może z waszą pomocą da sie go wskrzesić... problem polega na tym że po włączeniu nie zapala się dioda obok tego włącznika, nie pali się również dioda sygnalizująca pracę z sieci AC, zasilacz daje poprawne napięcie które nie spada w momencie włączenia. W momencie włączenia zapala mi się jedynie led FDD i to niezależnie czy ten napęd mam podpiety czy nie. Gdy podpinam flopa to wykonuje on kilka ruchw głowicami i milknie. W przypadku HDD jego LED tylko mrygnie przy włączaniu a gdy go odepnę to nie daje znaku życia. Trzeci led, od cdrom zapala się równocześnie z ledem na panelu napędu, a jak go odłączę to nie daje znaku życia. W momencie włłączenia zaczyjna się przez kilka chwil kręcić, niezależnie czy ma płytkę w środku czy nie. To wszystko co mryga, nic nie pika, czarny ekran i brak sygnału na wyjściu na zewnętrzny monitor. I jeszcze jedna istotna informacja: ten laptop ma taki bajer że odwarza płyty audio przy wyłączonym lapku, ale ten bajer również nie działa, przy wyłączonym kompie tego odtwarzacza nie daje się załączyć, a przy włączonym nie działa rówmież. Czy znajdę pomocną dłoń na tym forum ?? konkretnie chciałbym przeflaszować mu bios, nigdzie nie mogę go znależć, mam dziwną wersję XE2 F1726W a na stronie HP takowa jakby wogóle nie istniała a oznaczenie było niekompletne, brakuje kilku cyfr 6xx po kresce i dwóch literek oznaczających wersję konstrukcyjną, tzn ich wogóle na nim nie ma, bo naleoka jest czytelna ale oznaczenie jakieś nietypowe napisz po prostu maila do hp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fachman Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 przed oddaniem go do serwisu chciałbym jeszcze spróbować wgrać mu nowy bios, mam problem z dobraniem właściwej wersji, potrzebuję do wersji F1726W dodatkowa informacja to nalepka na kości biosu:LT2NB 3B31 05079 Do wszystkich którzy posiadają takową wesję XE2 gorąca prośba: zczytajcie .bin i podeślijcie na maila: fach-man@wp.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...