iver87 Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam mam problem z rozdzieleniem polaczenia internetowego w komputerze mam 2 karty sieciowe jedna od neta druga od drugiego kompa oraz 3 polaczenia sieciowe 1 z drugim komputerem oraz 2 polaczenia od sieci lan pppoe i standardowe , kompy widza sie w sieci adresy recznie wpisane 192.168.0.x bramy oraz maski podsieci , lecz nie ma neta , dodatkowo zainstalowany jest winroute i skonfigurowany , neta brak :/ w ostatnim tygodniu zmienilem pakiet internetowy na szybszy musialem zainstalowac protokoly pppoe i teraz nie wiem jak to rozdzielic :/ , wczesniej wszystko było ok z gory dzieki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jesli robiles recznie maskarade to moze zapomniales o DNSach ? wtedy siec dziala ale nie ma netu na komputrach kozystajacych z bramy innego kompa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Komputer nr 1 ip 192.168.0.2 maska 25.............. brama 192.168.0.1 dns 192.168.0.1 moj komp lan z PC1 ip 192.168.0.1 brama 25........... połączenie pppoe udostepnianie włączone winroute zainstalowany konfiguracja z kreatora gdy winroute jest włączony nie ma neta na obydwu komputerach :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 net->komp1->komp2 komp1 1 sieciowka: ustawienia jak od providera ( wlaczone udostepnianie pol. internetowego ) 2 sieciowka: IP 10.100.200.01 (grupa robocza, nazwa ) komp2 1 sieciowka IP 10.100.200.02 (grupa robocza, nazwa ) brama IP 10.100.200.01 DNSy ( na 1 kompie start uruchom cmd ipconfig /all ) maski wszedzie np: 255.255.255.0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 "podczas włączania udostępniania połączenia internetowego wystąpił błąd okreslona usługa nie istnieje jako usługa zainstalowana" ustawiłem tak jak mówiłes z tym ze nie moge włączyc udostepniania połączenia na komp1 :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 zacznij od usuniecia wszystkich polaczen i wylaczenia jakis kart sterownikow itd ktore sa w karty sieciowe zakladka w manager uzadzen i potem najpierw zrob WAN (internet ) jak bedzie ok to LAN mozesz tez prosty kreator uzyc ktory jest standardowo w windzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iver87 Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 thx:) pomogło , tylko mam problem bo gdy winroute jest włączony to na moim kompie (serwer) nie chodzi mi p2p , torrent :/ , i nie wiem jak to naprawić?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 15 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2006 (edytowane) hm....... a to juz FW nie znam winroute :(((( tu nie pomoge ale mozesz BItcommeta zastosowac- da sobie rade z roznymi " kwiatkami " Edytowane 15 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...