Skocz do zawartości
durek5

Zestaw Do Oceny

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Planuje zakup nowego kompa dla brata,komputer ma słóżyć głównie do przeglądania www i grania w gierki do dyspozycji mam 2800zł i tak oto z zaprzyjaźnionego sklepu padła taka konfiguracja.

Płyta Główna--EPOX 5ELA3I I915PL S775

Procesor--PIV 630 3000/800/C2048/S775

Grafika--Gigabyte Radeon 9600 256DDR

RAM--DDR-2 TWINMOS 1024MB x2sztuki

DVD-RW--LG GSA-4165BBU

CD-RW--LG GCE-8527BBU OEM

HDD-Segate Baracuda 120GB 7200RPm 8MB cahe.

Zasilacz--TAGAN TG380-U01-380W

Co sądzicie otym zestawie prosze o wszelkie porady związane ze zmianami w konfiguracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z taką grafiką to sobie raczej nie pograsz :) Kup lepiej Athlona 64 Venice i do tego GF 6800GT, albo najlepiej 7800 GT. Dysk ciut mały jak na dzisiejsze ceny, za 50zł więcej masz już chyba 200GB :) A jak już musisz mieć KONIECZNIE taki procesor, to bierz GF 6600, za nie Radeona 9600 i to w dodatku 256MB! Aha, i po co nagrywarka CD skoro jest nagrywarka DVD :blink: Nie lepiej zaoszczędzić te 150 zł i dołożyć na grafikę?

Edytowane przez _q_b_a_

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Grzechu_1990

Tragedia, po co CD-RW skoro jest DVD-RW. Ja polece coś takiego: ASRock Dual SataII, Opteron 144, 2x 512 ddram patriota, geforce 6800gs, albo jakiś radeon x800gto/gto2, dysk samsunga 200gb, i ten zasilacz bym zostawił.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tragedia, po co CD-RW skoro jest DVD-RW. Ja polece coś takiego: ASRock Dual SataII, Opteron 144, 2x 512 ddram patriota, geforce 6800gs, albo jakiś radeon x800gto/gto2, dysk samsunga 200gb, i ten zasilacz bym zostawił.

Po co i Po co ma być i koniec mają być 2 nagrywarki tak chce brat i już dlamnie też jest to bez sensu ale to jego wola.ASRock tragedia poczytaj co ludzie piszą otych płytach,Ram czemu nie 2048MB tylko polecasz 2x512MB ?? właśnie zastanawiam się czy niezmienić mu na takiego radka jak podałeś co do dysku to jest z odzysku i niejest nowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ej ziom mam ci doradzić ??? No to masz:

-Sempron 3000+ s939 340zł (chyba ze wolisz A64 ale duzej roznicy nie ma)

to procki ktore sobie pokrecisz. Jesli nie bedziesz krecil to szczel sobie 3500+ za 830zł :P

- Płyta główna Asrock 939dual, dlaczego ? a dlatego ze ma pełne agp 8x i pelne pcie 16x, SATA2, walniesz w przyszłości w niego AM2 i ddr2 za pomocą takiej karty ktora wpychasz do specjalnego dostepnego wlasnie na tej plycie slotka :P;] do tego zaoszczedzisz kupe kasy bo ta plytka kosztuje 230zl

-RAM patriot 2x512 - coś kolo 350-400zl

-Dysk Samsung 200GB - 450zł

-Zasilka Chieftec 400W - nie wiem dokladne ale kolo 300zl

-Grafa Radeon x800GTO2 - 1100 (jesli zakupisz tego sempronka bo inaczej nie zmiescisz sie w cenie)

-obudowa - 100zl bez zasilki

I w taki sposob masz kompa wypasik za 2860zł

Edytowane przez pawik.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za około 2850-2900zł bym złozył takiego kompa:

proc: Opteron 144 s939

pł główna: DFI LP NF4 Ultra-d

RAM: PDP Patriot 2x512MB signatureline

grafa: MSI 6800GS

No i reszta tak jesk napisałes oczywiscie dysku nie brałem pod uwage bo napisałes ze jest to uzywka.

Jesli cena jest za wysoka i sie nie zmiescisz to mozesz zmienic procka na np. Venice 3000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi