Skocz do zawartości
Jacek

Odtworzene bazy z forum

Rekomendowane odpowiedzi

Pomóżcie!!! :(

Posiadam forum dyskusyjne, i miałem małą awarie twardego :(. Już wszystko zainstalowałem tylko nie mogę przywrócić bazy danych z mysql'a. Podobno trzeba ten plik(*.sql) gdzieś przerzucić lecz nie wiem gdzie. Co robić?? :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hm  mógł byś jaśniej?? :) 

< plik_z_backupem.sqm/sql

Podac ścieżke np. d:...??

Hmm, czyzby to byl serwer na windowsie, ze podajesz d: ?

Jesli jednak nie, to na tym kompie z serwerem wpisz w katalogu, w ktorym masz ten plik *.sql to co podal Ci marco.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mysql -u wpiasąłem -pwpisałem phpbb2(?) < d:/phpbb_db_backup.sql

Wszystko wypewłiłem .. wpiałem login hasło i to co wyżej be tego :(?) :)

Całość wkleiłem do do mysq.exe :?

i nic...

Ja się na tym nie znam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z.B. - zum Beispiel ;) na przyklad ;)

Jacek: to mow ze uzywasz jakis dziwnych systemow operacyjnych ;) dodaj albo mysql/bin do path albo wywoluj z pelna sciezka do mysql.exe ( pewnie cos a la c:mysqlbinmysql.exe)

Oczywiscie mysqld musi dzialac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wiedzialem, tylko czemu nie "n.p.:" ? ;)

A bo wiesz to taki bajer - mało kto zrozumiał co to znaczy ;)

No mam to wszystko w xp całość zwie się krasnalem i jestem za ciemny na takie postępowe sprawy :( Cholera no nie aktualizuje nic. Nawet nie wyświetla komunikatu stwierdzjącego że jestem laikim do kwadratu... :)

Dotychczas robiłam bardzo prosto kopi zapasową.. Kopiowałem cały katalog z bazą forum (phpbb2) ale jakoś ostatnio zacząłem ściągać tę bazę poprzez stronę. Pierwszy sposób był bardzo dobey bo szybko robiłem kopie zap. jak i ją odtwarzałem. Ale nic, przywróciłem bazę sprzed kilku dni (sposób laika) i jakoś ludzie się na mnie nie wściekają ze stracili część napisanych postów :) (Wszak forum bardzo małe jest)

Oj a ja jestem juz ttaki śpiący.. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi