Jacek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Pomóżcie!!! :( Posiadam forum dyskusyjne, i miałem małą awarie twardego :(. Już wszystko zainstalowałem tylko nie mogę przywrócić bazy danych z mysql'a. Podobno trzeba ten plik(*.sql) gdzieś przerzucić lecz nie wiem gdzie. Co robić?? :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 mysql -u uzytkownik -phaslo bazadanych < plik_z_backupem.sqm/sql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Hm mógł byś jaśniej?? :) < plik_z_backupem.sqm/sql Podac ścieżke np. d:...?? Cały serwer mam w domu, dostęp do niego bezproblemowy.. ba ja ilaikie jestem w tych sprawach.. :( Dzięki za pomoc :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 no sciezke sciezke albo jesli jestes w tym samym katalogu z.B.: [marco@inferno ~/www/data/postnuke/phoenix-sql]> mysql -u postnuke -ptajne phoenix < Phoenix-0.7.2.3.sql Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 Hm mógł byś jaśniej?? :) < plik_z_backupem.sqm/sql Podac ścieżke np. d:...?? Hmm, czyzby to byl serwer na windowsie, ze podajesz d: ? Jesli jednak nie, to na tym kompie z serwerem wpisz w katalogu, w ktorym masz ten plik *.sql to co podal Ci marco. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 marco a co znaczy z.B.: ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 mysql -u wpiasąłem -pwpisałem phpbb2(?) < d:/phpbb_db_backup.sql Wszystko wypewłiłem .. wpiałem login hasło i to co wyżej be tego :(?) :) Całość wkleiłem do do mysq.exe :? i nic... Ja się na tym nie znam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 z.B. - zum Beispiel ;) na przyklad ;) Jacek: to mow ze uzywasz jakis dziwnych systemow operacyjnych ;) dodaj albo mysql/bin do path albo wywoluj z pelna sciezka do mysql.exe ( pewnie cos a la c:mysqlbinmysql.exe) Oczywiscie mysqld musi dzialac! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phil Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 wiedzialem, tylko czemu nie "n.p.:" ? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 23 Grudnia 2002 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2002 wiedzialem, tylko czemu nie "n.p.:" ? ;) A bo wiesz to taki bajer - mało kto zrozumiał co to znaczy ;) No mam to wszystko w xp całość zwie się krasnalem i jestem za ciemny na takie postępowe sprawy :( Cholera no nie aktualizuje nic. Nawet nie wyświetla komunikatu stwierdzjącego że jestem laikim do kwadratu... :) Dotychczas robiłam bardzo prosto kopi zapasową.. Kopiowałem cały katalog z bazą forum (phpbb2) ale jakoś ostatnio zacząłem ściągać tę bazę poprzez stronę. Pierwszy sposób był bardzo dobey bo szybko robiłem kopie zap. jak i ją odtwarzałem. Ale nic, przywróciłem bazę sprzed kilku dni (sposób laika) i jakoś ludzie się na mnie nie wściekają ze stracili część napisanych postów :) (Wszak forum bardzo małe jest) Oj a ja jestem juz ttaki śpiący.. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...