Elninio Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Posiadam standardowe ramy KingMax. Są one na 2,7V i timingi 2.3.3.5. Czy jest możliwość abym jeszcze coś mógł zrobić aby timingi były niższe? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mach82 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Posiadam standardowe ramy KingMax. Są one na 2,7V i timingi 2.3.3.5. Czy jest możliwość abym jeszcze coś mógł zrobić aby timingi były niższe? tak, możesz je jeszcze obniżyć :lol2: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Że moge obniżyć to wiem ale komputer sie na tych ustawieniach nie uruchamia. I dlatego prosze o porade czy trzeba zwiększyć napięcia i do ile myśle tu o 2,9V i czy coś jeszcze trzeba zrobić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Że moge obniżyć to wiem ale komputer sie na tych ustawieniach nie uruchamia. I dlatego prosze o porade czy trzeba zwiększyć napięcia i do ile myśle tu o 2,9V i czy coś jeszcze trzeba zrobić. no zwieksz i zobcz czy sie zabootuje.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Niestety nie moge dać 2,9 co za pech idzie na 2,8V tylko 2.3.2.5, pech :(. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRoN Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 2-2-2-5 najniższe tajmy. Napięcie na 2.9( jeśli nie możesz to 2.9) i koniec. Więcej nie zdziałasz. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Niestety nie moge dać 2,9 co za pech idzie na 2,8V tylko 2.3.2.5, pech :(. dlaczego nie mozesz dac 2,9? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Odpowiedź jest prosta, płyta gł. ma max 2,8V Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Odpowiedź jest prosta, płyta gł. ma max 2,8V heh, zasyugerowałem sie ze wczesniej pisałes o 2.9 ;) a jak z fsb wyzszym? moze kilka fsb pociagnie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elninio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 yyy, semprony mają HTT czy HT, a fsb było dawniej. Mam 300x8. Chyba że cię źle rozumiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 yyy, semprony mają HTT czy HT, a fsb było dawniej. Mam 300x8. Chyba że cię źle rozumiem oj no czepiasz sie szczegółow :P htt to to samo co fsb tylko zmienili nazwe (no powedzmy). zobacz czy nie uda Ci sie wycisnac z pamietejk kilka mhz wiecej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Na ile wam max udalo sie ustawic timingi przy FSB 200? Wiem, że to mało ale mam słabe chłodzenie na procku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Na ile wam max udalo sie ustawic timingi przy FSB 200? Wiem, że to mało ale mam słabe chłodzenie na procku. 2-2-2-5 na 200 chodza u kolegi ale vdimm nie pamietam. nie rozumie3jm tez tego pytania, przeciez masz te pamieci, nie lepiej sprawdzic na ile bede chodzic? :-| :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARTiiii Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 Z prostego względu lepiej się spytać tych którzy już je mają i przetestowali. Zawsze szybciej się znajdzie max. swoich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...