Skocz do zawartości
nieznamsie

Ddr A Ddr2

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie poniewaz nieznam sie za bardzo na ramach chcialbym sie dowiedziec jaka jest roznica wydajnosci w grach DDR2 i DDR poniewarz zamierzam kupic niedlugo nowy komputer niewiem czy ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> pentiuma z DDR2 1000 czy amd64 z DDR 400. :? :sad: :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak to ma być komp do grania to bierz A64. Nawet jak pamieci beda wolniejsze to proc nadrobi :) No i jak chcesz zmieniac tego kompa to poczytaj, to zaprocentuje :?

BTW. szacunek za te DDR2 1000, bo mnie na gigsa ramu szkoda by bylo wydac ponad tysiaka :blink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki :) . tylko zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac DDR-400 , czy w 2006 amd wprowadzi nowsza technologie obslugiwanych ramow ? znaczy DDR2 albo cos? tak to bym poczekal . a co do ceny to potrzebuje najszybszych mozliwych :) i dlatego mam zamiar wydac ponad 1000zl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ok dzieki :) . tylko zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac DDR-400 , czy w 2006 amd wprowadzi nowsza technologie obslugiwanych ramow ? znaczy DDR2 albo cos? tak to bym poczekal . a co do ceny to potrzebuje najszybszych mozliwych :) i dlatego mam zamiar wydac ponad 1000zl

poczekaj na am2, nowa podstawka amd zapowiada sie ciekawie, szczegolnie ze masz kase, to mysle ze jest sens poczekac, chyba ze ci sie spieszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli sierpien-pazdziernik 2006 roku. Bo AM2 ma zadebiutowac okolo czerwca.

podejrxzewam ze bedzie szybciej ;) amd musiało siei tak pospieszyc z m2 (am2), bo w koncu najpierw ta podstawka miała dostac od razu ddr3, ale jednak zrezygnowali i zdecydowali sie jak najszybciej wypuscic am2, bo intel juz sie szykuje i nie wiadomo jak to bedzie z intel dualcore.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi