tanx Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 Witam, chdozi o durona z sygnatorki(tylko mam jeszcze dysk 6gb bo 20 nie doszla) i wszytko smigalo, pzrze ostatnie kilka dni komp stal wylaczony, bo czekalem na nowa zasilke i cooler do pracka, dziisja przystko wszytko super zamontowalem cooler http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78872287 dodatkow z pasta AC 5 silver, zamontowalem zasilek podpinam 20pin a tu pierwszy zonk - komp nie wstaje(tzn mialem podbnie na codegenie 300w tzreba kilka razy podpinac 20pin) wreszcie sie odpalio ale zauwazylem ze nie mam dysku wiec wzialem z szafy 6gb i podpialem zainstalowalem xp-ka wszystko ok i puszczam sobie 3dmarka a tu kolejny zonk - lediwe wystartowal etts blue screen.................. , zapuszczam ati toolw szytko ladnie wylaczam skan(przechjdzoi wtedy na tryb 3d takie obracajacego sie kwadratu) - zwis i blue screen................. zrobilem formata wszytko ponownie a tu nadal to samo.......... :mur: :mur: co puszcze cos w obrazie 3d - zwis i blue screen........ bylem pewien grafik - ale podpialem u kumpla i grafika smiga zrobila 1tys w 3dmarku 03 :D wiec grafika sprawna, podpialem ponownie codoegena ale jest to samo........................ mysle ze moze ukruszylem rdzen przy zakladaniu ale chyba nie - zapuscilem super pi 16mb i przeszedl bez problemu, zawwsze wszytko robi bez problemu dopiero jak zapuszcze gre to zwis i blue screen............. co sie stalo? Zauwazylem tylkoz e po zmianie coolera z 30 stopni w stresie temp poszla do 46..... jest tam woku socketu napawde goraco(boda ma z bokumontowana zasilek i robi sie piecyk) jednka wsyztkie stabilnosciowe tetsy ida ok czy da cos sie zorbic??? Z góry wielkie dzieki zapomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pacyfic Bruce Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja bym spróbował zmienić agp z 8x na 4x. Jeśli to by nie pomogło to bym myślał dalej... Jeszcze odpisze jak coś wiecej wymyśle :) Pozdro :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Ta płyta obsługuje maxymalnie agp 4x Zacząłem próbować wszytkiego, zmieniałem jakies opcje w agp iw szytko na nic............. wlozylem z mojego najstarszego kompika else rive tnt 32mb i wszystko smigalo.......hm............... Ostatnią rzeczą do sprawdzenia były ramy(2x128+1x256mb) wyjmuje plytke 256 zapuszczam a tu zonk - wszytko smiga........... wyjmuje wiec die 128 i wsadzam sama 256 zapuszczam 3dmarka - wszytko smiga, wkladam 1x128 i 1x256 -wszystko smiga..wkladam wec ponownie tak jak bylo na poczatku, wlaczam 3dmark - a tu blue screen - czyli cos sie wywala przy 3 kosciach, zamienilem wiec w sklepie moje 2 kostki na kosciach NCP na jedna kosc 256 na kosciach samsunga i teraz wsyztko smiga Podsumuje to tak - ECS=niezapomniane wrażenia :lol: Edytowane 1 Stycznia 2006 przez tanx Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...