Skocz do zawartości
tanx

Blue Screeny Nagle Zaczely Sie Pojawiac, Co Jest Powodem?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, chdozi o durona z sygnatorki(tylko mam jeszcze dysk 6gb bo 20 nie doszla) i wszytko smigalo, pzrze ostatnie kilka dni komp stal wylaczony, bo czekalem na nowa zasilke i cooler do pracka, dziisja przystko wszytko super zamontowalem cooler http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78872287 dodatkow z pasta AC 5 silver, zamontowalem zasilek podpinam 20pin a tu pierwszy zonk - komp nie wstaje(tzn mialem podbnie na codegenie 300w tzreba kilka razy podpinac 20pin) wreszcie sie odpalio ale zauwazylem ze nie mam dysku wiec wzialem z szafy 6gb i podpialem zainstalowalem xp-ka wszystko ok i puszczam sobie 3dmarka a tu kolejny zonk - lediwe wystartowal etts blue screen.................. , zapuszczam ati toolw szytko ladnie wylaczam skan(przechjdzoi wtedy na tryb 3d takie obracajacego sie kwadratu) - zwis i blue screen................. zrobilem formata wszytko ponownie a tu nadal to samo.......... :mur: :mur: co puszcze cos w obrazie 3d - zwis i blue screen........ bylem pewien grafik - ale podpialem u kumpla i grafika smiga zrobila 1tys w 3dmarku 03 :D wiec grafika sprawna, podpialem ponownie codoegena ale jest to samo........................ mysle ze moze ukruszylem rdzen przy zakladaniu ale chyba nie - zapuscilem super pi 16mb i przeszedl bez problemu, zawwsze wszytko robi bez problemu dopiero jak zapuszcze gre to zwis i blue screen............. co sie stalo?

Zauwazylem tylkoz e po zmianie coolera z 30 stopni w stresie temp poszla do 46..... jest tam woku socketu napawde goraco(boda ma z bokumontowana zasilek i robi sie piecyk) jednka wsyztkie stabilnosciowe tetsy ida ok czy da cos sie zorbic???

Z góry wielkie dzieki zapomoc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta płyta obsługuje maxymalnie agp 4x

Zacząłem próbować wszytkiego, zmieniałem jakies opcje w agp iw szytko na nic............. wlozylem z mojego najstarszego kompika else rive tnt 32mb i wszystko smigalo.......hm...............

Ostatnią rzeczą do sprawdzenia były ramy(2x128+1x256mb) wyjmuje plytke 256 zapuszczam a tu zonk - wszytko smiga...........

wyjmuje wiec die 128 i wsadzam sama 256 zapuszczam 3dmarka - wszytko smiga, wkladam 1x128 i 1x256 -wszystko smiga..wkladam wec ponownie tak jak bylo na poczatku, wlaczam 3dmark - a tu blue screen - czyli cos sie wywala przy 3 kosciach, zamienilem wiec w sklepie moje 2 kostki na kosciach NCP na jedna kosc 256 na kosciach samsunga i teraz wsyztko smiga

Podsumuje to tak - ECS=niezapomniane wrażenia :lol:

Edytowane przez tanx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...