Xtreme Addict Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 W P4 2,4C ułamały się 2 nóżki [2 na samych krańcach, tam gdzie jest ten pusty "prostokącik" gdzie się wkłada procka], niestety bez nich nie startuje :/ [co za kurestwo :lol: ma 476 zapasowych :lol2:] no i pytanie, czym lutować, cyną może być? posiadam teraz lutownice dość dużego kalibru więc muszę kupić małą :D [jaką polecacie?] no i czym to zlutować, czy cyna może być? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 30 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2005 (edytowane) było nie tak dawno temu, jak by się tu jakiś moderator kręcił to proponuje zamknąć P4 na S478 nie ma 476 nóżek zapasowych, pozatym jakoś te >100W trzeba dostarczać, dwie nóżki nie wystarczą Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 z tymi nozkami to zart, ale wielu niektore nozki sa zbedne i dzialaja :mur: ponawiam pytanie, czy cyna mozna je zlutowac? p.s. przydatny rysunek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 idz do zegarmistrza z tym, on da rade Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) z tymi nozkami to zart, ale wielu niektore nozki sa zbedne i dzialaja :mur: ponawiam pytanie, czy cyna mozna je zlutowac? p.s. przydatny rysunek cyna może być i nie używaj lutownic transformatorowych Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 ile zegarmistrz by z to wzioł (jak sie wam wydaje) mam możliwość kupna celinki nortwodd za 20 zł 1 nóżka ułamana z brzegu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 a co ja zegarmistrzem jestem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 @Zawadaki czemu mam takiej nie używać? akurat mam taką, hmm w takim razie jakiej mam użyć? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 @Zawadaki czemu mam takiej nie używać? akurat mam taką, hmm w takim razie jakiej mam użyć? bo uśmiercisz procka, idź do sklepu elektronicznego i kup najtańszą lutownice do "elektroniki" wydasz jakieś 40zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Transformatorówka uszkodzi Ci proca (poczytaj jak działa) jedynie grotówka o małej mocy ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 hmm niestety nie mam oryginalnych nóżek, dawcą jest jedynie P100, myslicie, ze podejdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Możesz spróbować powinno działać ;). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 mam taka nadzieje, bo w gruncie rzeczy chodzi tylko o to, by byl sygnal przekazywany, a tutaj raczej srednica nie ma znaczenia,,, czy sie mytle? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Nie wiem czy nie będą większe opóźnienia w sygnałach (to chyba już jest brane pod uwagę ) no i przy takich częstotliwościach jakość przewodu się liczy. Próbuj jestem Ciekaw co z tego wyjdzie ;] bo było wiele takich tematów ale potem autorzy nic nie pisali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 wiem , ze Yotomeczek dolutował dwie nóżki z termistoru :? ja albo sie zdecyduje na nozke od P100 albo wlasnie tez od Termistoru p.s. a w razie czego jak mozna odlutowac nozke? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Nop będziesz mógł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek12 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zrób tak jak moj znajomy - (venice w podpisie to własnie zreanimowany proc), dobra lutownica nie transformatorowa, grot->cieniutki drut miedziany (nie igły bo słabo sie nagrzewaja), cyna (ale jakas w miare dobrej jakosci bez zbednej kalafornii itp), drut miedziany od transformatora i włala..... 2 minuty roboty jak rece sie nie trzesą :) Venice w podpisie mial wyłamana jedna ze środkowych nózek :) i patrzecie jak smiga, a wczesniej nie wstawał :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a czy w razie czego mogę podesłać Ci procka? i nozke zastapiles drutem miedzianym od transformatora? a jakiej on jest wielkosci? [tak jak inne nozki?] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotruśPan Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Nie wiem czy miedź jest dobrym materiałem na nóżkę proca ;] ponieważ może się pokryć patyną - pogorszy się przewodzenie... ale jeśli się już zdecydujesz na drut z trafo to pamiętaj, żeby go oczyścić - orginalnie jest pokrywany warstwą lakieru czy czegoś podobnego ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xtreme Addict Opublikowano 7 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Stycznia 2006 żeby nie było, że nic nie robie -> mam już lutownice transformatową oraz oporową [40W] oraz materiały, póki co trenuję, a w pon przeprowadzę operacje :D trzymajcie kciuki :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dart Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Witaj! Zanim zaczniesz lutować poczytaj jeszcze: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic...&gopid=1827559& To na ten sam temat. Pozdrawiam dart Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szalony Ahmed Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2006 Dzisiaj wymieniałem chłodzenie i przypadkiem całkowici pogiąłem jedną nóżkę, dokładnie (według schematu w poście #2 ) jest to nóżka A26 (VSS). Próbowałem ją wyprostować ale jest zgięta w pół nie da rady jej wyprostować. Do tego przy próbie prostowanie po prostu się wyrwała (to znaczy wisi na laminacie :). Boję się podłaczyć proca aby czegoś nie zjarać. Pytanko czy ta nóżka była jakś ważna ? A może wsadzć proca i śmigać ? Będzie to mialo wpływ np. na podkręcanie itp. ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...