voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam, Dotyczy Xp z SP1 - nigdy nie było problemów ze sprawdzeniem dysku c (ntfs) przez chkdsk... Wczoraj próbowałem sprawdzić czy są jakieś błędy, zaproponował mi tradycyjnie, że zrobi to przy następnym starcie systemu. I ani myślał przeprowadzić skanowanie! Próbowałem tak parę razy, bezskutecznie. Aż coś mu w końcu odbiło i trochę zamielił i wypisał coś o woluminie, o dostępie i wystartował windowsa. Czyli nie zrobił nic. Wpisałem w wierszu poleceń chkdsk /f i też nic nie da rady zrobić! Skanowałem całego kompa antywirem - nie ma nic. Za to spyboot znajduje jakieś 4 logi "SchedLgu" z których naprawia 3 a 1 proponuje po restarcie. A po restarcie też nie może tego naprawić... Ręcznie też nie da rady tego usunąć bo podobno jest używany... a po otwarciu do pełno tekstu harmonogramu zadań... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Witam, Dotyczy Xp z SP1 - nigdy nie było problemów ze sprawdzeniem dysku c (ntfs) przez chkdsk... Wczoraj próbowałem sprawdzić czy są jakieś błędy, zaproponował mi tradycyjnie, że zrobi to przy następnym starcie systemu. I ani myślał przeprowadzić skanowanie! Próbowałem tak parę razy, bezskutecznie. Aż coś mu w końcu odbiło i trochę zamielił i wypisał coś o woluminie, o dostępie i wystartował windowsa. Czyli nie zrobił nic. Wpisałem w wierszu poleceń chkdsk /f i też nic nie da rady zrobić! Skanowałem całego kompa antywirem - nie ma nic. Za to spyboot znajduje jakieś 4 logi "SchedLgu" z których naprawia 3 a 1 proponuje po restarcie. A po restarcie też nie może tego naprawić... Ręcznie też nie da rady tego usunąć bo podobno jest używany... a po otwarciu do pełno tekstu harmonogramu zadań... użyj parametru /R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 a co ten parametr R zdziała? nie poknoci się jeszcze więcej niż jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 a co ten parametr R zdziała? nie poknoci się jeszcze więcej niż jest? /R skanuje dysk w poszukiwaniu uszkodzonych sektorów i je naprawia albo oznacza jako nie do użytku, implikuje użycie /F Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 zrobiłem jak mi napisałeś i po resecie wyskakuje: "nie można otworzyć woluminu do bezpośredniego dostępu do dysku. system zakończył pracę" i uruchamia się XP = i znowu zrobił się wpis w rejestrze i po każdym resecie chce skanować... usunąłem tam wpis i startuje bez chkdsk... ale nie naprawił nic! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) zrobiłem jak mi napisałeś i po resecie wyskakuje: "nie można otworzyć woluminu do bezpośredniego dostępu do dysku. system zakończył pracę" i uruchamia się XP = i znowu zrobił się wpis w rejestrze i po każdym resecie chce skanować... usunąłem tam wpis i startuje bez chkdsk... ale nie naprawił nic! jakiego programu antywirusowego używasz ? masz podkręcony komputer, dziwnie się zachowuje, dysk długo myśli itd... ? sciągnij HDTune i zrob testy Edytowane 31 Grudnia 2005 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) jakiego programu antywirusowego używasz ? masz podkręcony komputer, dziwnie się zachowuje, dysk długo myśli itd... ? sciągnij HDTune i zrob testy antywira mam AVASTA, komputer wogóle nie podkręcany, dysk sprawnie tzn wg mnie normalnie myśli... a SPYBOT też sobie nie radzi - załączam zrzut ekranu - teraz znalazł 4szt z czego naprawia 3 i proponuje reset i że będzie naprawiał... i znowu znajduje 4 z czego naprawi 3 i tak w koło... a w HDTune co? ERROR scan czy co, jakieś ustwienia? bo już ściągnąłem Edytowane 31 Grudnia 2005 przez voytok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 zrob zrzut z Menadżera zadań avast ma aktualne definicje i czy jest włączone skanowanie pamięci podczas włączania programu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) zrob zrzut z Menadżera zadań avast ma aktualne definicje i czy jest włączone skanowanie pamięci podczas włączania programu ? avast jak najbardziej aktualnu bez przerwy się uaktualnia i skanuje wszystko! a gdzie ten menadźer znajdę? chodzi o podgląd zdarzeń? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez voytok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 w uruchom wpisz cmd jak wyskoczy okno to wpisz w nim "tasklist" i wszystko co pojawi się uchwyć na zrzucie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 w uruchom wpisz cmd jak wyskoczy okno to wpisz w nim "tasklist" i wszystko co pojawi się uchwyć na zrzucie Hd Tune: ERROR SCAN przeszedł cały i nie znalazł nic a oto zrzut tasklist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Zapomniałem napisać, że SPYBOT znajdzie tylko to co na zrzucie ekranu pokazałem i choć po resecie kompa ochoczo zabiera się do pracy nie usuwa tego 1 loga ! A gdy zapuści się go jeszcze raz całkowicie od nowa sytuacja się powtarza: znajduje to co widać na zrzucie i naprawia tylko parę z problemów a ten 1 log zostaje... Jak przedtem dość długo skanował cały komputer (przecież jest już ponad 33 tys intruzów), tak teraz wywala tylko te logi i KONIEC jego pracy! Zapuściłem jeszcze AdAvare - też kupę dziadostwa znalazł, niby pousuwał ale chkdsk nie działa i SpyBot też praktycznie nie... no, a co widać ciekawego w TASKLIST; jest tam jakiś intruz? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez voytok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 :unsure: czy nikt mi nie pomoże? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 :unsure: czy nikt mi nie pomoże? Moze uzyj anty-spyware microsoftu albo trend micro anty-spyware i uruchom pod awaryjnym. myysle ze powinien pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) :mur: No i utknąłem na dobre! Z nikąd żadnej pomocy, ba, porady! Czyżby trzeba było w niedalekiej przyszłości myśleć o postawieniu nowego systemu? Próbowałem również na innym forum http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...opic=55343&st=0 ; lecz i tu stanęło choć trochę więcej było koncepcji... a problem pozostał! Edytowane 8 Stycznia 2006 przez voytok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 "SchedLgu" wskazuje ze to jest sprytna bestia usuniecie: zainstaluj UNLOCKER i usus spokojnie to co do tej pory nie mogles usunac pomocny bedzie tasklist :P tylko ostroznie dzieki unlocker mozesz wywalic praktycznie wszystko :(((((((((9 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Użyj avp (moim zdaniem lepiej sobie radzi niż avast). Ten wpis usuń w trybie awaryjnym, lub najpierw ten plik wywal pod dosem/trybie awaryjnym :>? (wiem że pod ntfs ciężej ale można). Potem usuń ten wpis. Albo killbox ;) zamiast unlockera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 (edytowane) Na temat Spybota i tego co nie może usunąć SchedLgU.txt znalazłem taką pozycję w interku: http://forum.dobreprogramy.pl/viewtopic.ph...f841db3f81a1eb8 może to faktycznie nie groźne i jakiś błąd Spybota... ale większy problem mam z CHKDSK dysku C - myślę, że czytaliście wszystko co było opisane przeze mnie na tym forum i w linku http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...opic=55343&st=0 z innego forum, gdzie też szukałem pomocy... Edytowane 8 Stycznia 2006 przez voytok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Weź sprawdź avp dokładnie kompa. Scheluder czy zaplanowane zadania coś z nimi chyba jest nie tak.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 8 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2006 Dajmy już spokój tym logiem ze Spybota, niech sobie siedzi a i tak jest nieszkodliwy... jest nie do ruszenia! WAŻNIEJSZE DLA MNIE JEST: problem z CHKDSK dysku C - myślę, że czytaliście wszystko co było opisane przeze mnie na tym forum i w linku http://www.searchengines.pl/phpbb203/index...opic=55343&st=0 z innego forum, gdzie też szukałem pomocy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voytok Opublikowano 20 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Stycznia 2006 coś widzę, że mój problem z chkdsk przerósł Mistrzów :( zassałem nortona 2005 i próbowałem disk doktora - identycznie zachowuje się jak chkdsk, czyli szarpnie coś i przerywa pracę proponując swe usługi przy starcie systemu, jednak nie robi NIC (podobnie jak chkdsk umieszcza w rejestrze bzdurny wpis, który trzeba ręcznie usunąć bo spowalnia start kompa) a gdyby tak spróbować ndd odpalić z pod DOSa? ale pewno on nie obsłuży NTFS... i znowu klapa, tak? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 21 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2006 OK. Na początek, to masz coś z dyskiem nie tak. Możliwe, że wywalone jakieś obszary systemowe (np system plików). Najlepszym rozwiązaniem (do tego chyba najszybszym) było by przerzucenie ważnych danych (dokumentów) na inną partycję i zainstalowanie Windows od nowa, korzystając przy tym z pełnego formatowania partycji (nie szybkiego, jak to zwykle się robi). Jeśli chcesz uniknąć tego, to możesz próbować rozwiącać problem tym programem: http://www.cgsecurity.org/index.html?testdisk.html Wymaga on jednak znajomości podstaw angielskiego. Jeśli nie pomoże, to w sieci można znaleźć coś takiego, jak Hiren's Boot CD, na której jest wiele programów diagnostycznych - któryś z nich może pomóc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Hdd regenerator, lub sea tools (sprawdza dysk i kontroler dysku). Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...