Skocz do zawartości
paulsen

Laptop Piszczy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam nowego Acera 4061 LMi,wczoraj odpakowalem. Po wlaczeniu wszystko gra,ale

laptop wydaje dokuczliwy,choc niezbyt intensywny pisk,ktorego nie mialem nigdy

w innych laptopach. Znajomy twierdzi,ze moze jest walniety uklad zasilania matrycy (wysokie napiecia)

Niezbyt glosny,ale wkurzajacy maksymalnie pisk (wiadomo wysokie czestotliwosci) wzmaga sie przy rozjasnianiu matrycy, a cichnie calkowicie skreca sie jasnosc matrycy

Goscie w sklepie oczywiscie reklamacji nie przyjmuja, bo w halasie jaki tam panuje ten pisk jest ot taki sobie

ale w domu denerwuje maksymalnie.

Jaka moze byc przyczyna? Czy serwis nie uzna ze mam fiola?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,

mam nowego Acera 4061 LMi,wczoraj odpakowalem. Po wlaczeniu wszystko gra,ale

laptop wydaje dokuczliwy,choc niezbyt intensywny pisk,ktorego nie mialem nigdy

w innych laptopach. Znajomy twierdzi,ze moze jest walniety uklad zasilania matrycy (wysokie napiecia)

Niezbyt glosny,ale wkurzajacy maksymalnie pisk (wiadomo wysokie czestotliwosci) wzmaga sie przy rozjasnianiu matrycy, a cichnie calkowicie skreca sie jasnosc matrycy

Goscie w sklepie oczywiscie reklamacji nie przyjmuja, bo w halasie jaki tam panuje ten pisk jest ot taki sobie

ale w domu denerwuje maksymalnie.

Jaka moze byc przyczyna? Czy serwis nie uzna ze mam fiola?

Juz ci wspolczuje, jesli bedziesz mial do czynienia do serwisem Acera - firmą BLASC - to mogila.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goscie w sklepie to pionki - opisujesz problem i laptop idzie do wysylki bez szemrania. Inna psrawa jak postapi servis :huh: Czytalem ze sa jajca z serwisem Acera ale tu moze chodzic o jakis specyiczny punt gdzie lolki siedza. Tak samo mial user tego forum ze swoja toshiba - tam tez byly niezle jaja ale to nie swiadczy o calym serwisie toshiby w kraju. Nie wiem moze sie myle ale IMO tak jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

goscie w sklepie to pionki - opisujesz problem i laptop idzie do wysylki bez szemrania. Inna psrawa jak postapi servis :huh: Czytalem ze sa jajca z serwisem Acera ale tu moze chodzic o jakis specyiczny punt gdzie lolki siedza. Tak samo mial user tego forum ze swoja toshiba - tam tez byly niezle jaja ale to nie swiadczy o calym serwisie toshiby w kraju. Nie wiem moze sie myle ale IMO tak jest.

Zonk polega na tym ze wspomniana firma to jedyny autoryzowany serwis Acera w kraju (prosze sprawdzic na www.acer.pl). I tak jak wspomnialem - nie bez powodu slawa tej firmy wychodzi daleko poza stolice.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi