Skocz do zawartości
_su

Płyta Ecs P6bxt-a+ + P3 866/256/133/1.75v Pod Fcpga

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wg >> manuala << płyta ma wejście PPGA pod Celerony i slot 1 pod P3, który mnie nie interesuje. Jednak z tego co wyczytałem w necie ludzie odpalaja na nim takie procki jak P3 ok. ~850 MHz wymagajace FCPGA bez przejsciowek (np.). I pierwsze pytanie czy to możliwe? (np.).

U mnie sprawa wygląda następująco:

Odpalam plytę z włożonym prockiem P III 866/256/133/1.75V i prawie zawsze sie po paru skendach wiesza tzn. zalezy jeszcze od tago jak mam ustawione zworki przy JP4 (taktowanie?) (>> manuala <<) . Mam tam do wyboru albo NORMAL (domyślnie? nie wiem co to znaczy) albo taktowanie na 100 MHz. Płyta zawsze się wiesza gdy mam ustawione zworki na ten Normal albo an 100MHz natomiast jak wyjme całkowicie zworke to jedynie wtedy sie nie wiesza. Podobno właśnie może to byc tu problem gdyz ja powinienem odpalic tego procka na 133 MHz - i tu drugie pytanie - jak to taktowanie 133 można jeszcze tam ustawić? Może coś w Biosie.. tylko co i jak? Z tego co wyczytalem podobnos ie da to ustawic chodz oficialnie na plycie tego nie ma 8O

Mam jeszcze ostatnia watpliwosc/pytanie czy to ze plyta niby najstabilniej dziala na pamieci BX moze miec cos tu do znaczenia? Czy np. przez to komp moze mi sie w taki sposob przywieszac?

Edytowane przez _su

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...