a_gentos Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Czy ktoś się orientuje gdzie można taką blachę dostać. Jak ktoś nie wie jak wygląda, to podpowiem, że taką blachą są wyłożone m.in. podłogi budek telefonicznych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 może jakiś TJUNING SZOP ;] Wiem, że w kaszlakach to jest podstawowa modyfikacja :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Ja chcę z tego zrobić calutką budę wykorzystując szkielet od zwykłej midi tower. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
onkel qbson Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) z tego co pamiętam, to był już taki mod. poszukaj na forum, chyba, że się myle :) [edit] http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=165606 spytaj Renegata ;) Edytowane 31 Grudnia 2005 przez onkel qbson Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sir Afeen Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Pytaj w sklepach z metalami kolorowymi, w Krakowie nie ma z tym problemu. Mozna kupowac calymi arkuszami, z tym, ze tania ona nie jest jesli dobrze pamietam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadeX Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 ehh, przecież to jasne jak słońce... - allegro - sklepy z rzeczami do tuningu aut - sklepy na necie (google) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrek_r1 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 http://allegro.pl/show_item.php?item=78838714 moze to Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Wielkie dzięki, jak tylko znajdę trochę czasu to się biorę za moda. Ta blacha ryflowana będzie potrzebna tylko na front panel, który będzie składał się z podświetlonego akrylu lub plexi o grubości około 5mm oraz właśnie tej blachy. Boki chyba będą z drapanego aluminium, ale zastanawiam się czy wstawiać zwykłe okno czy może metalową siatkę. Na front panelu będzie lcd podświetlony na niebiesko, a na dole wentylator, dla odmiany świecący na niebiesko ;p. Muszę tylko znaleźć jakiś fajny grill do niego. Wnętrze kompa również planuję podświetlić niebieskimi katodami, a wentylatory gpu i proca, oraz wydmuchujące ciepłe powietrze na czerwono. Taki oto pomysł zrodził się dziś w mej łepetynie, ciekawe co z tego wyjdzie ;p EDIT: Jeszcze obudowę zasilacza planuję zrobić z blachy ryflowanej, a cały zasilacz podświetlić na czerwono. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez a_gentos Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 "planuje, mam zamiar, bedzie, chyba..." zobaczymy... albo i nie.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fliper_nx Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 mozna ja dostac w obi castorama itd czyli typowe budowlance w tuningowych tez mozna dostac i nawet taka ciensza ktora mozesz ladnie wyciac bez problemu :) ale dpbra rada zaplanuj zrob i pokaz :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Dokladnie, trzeba robić :) Thx za mobilizacje Carl0s Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PelzaK Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 blacha ryflowana ssie... kiepskie z tego mody wychodzą.. bo preforacje są zbyt duże jak na obudowe do kompa... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 moim zdaniem to bedzie brzydko jak panel z tej blachy ale z tym LCD i wentylem z przodu to musze si pochwalić też bede robił dla odmiany kupie wentyla czerwonego 120x120 mm który bedzie wydmuchiwał powietrze z chłodnicy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktusser Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Hehe: http://www1.conrad.de/scripts/wgate/zcop_b...6%3a26%3a25+GMT Fajny link, jak bede w niemcczech to ci moge to przywieźć :D Eee sorry link coś nie działa... wejdź sobie na stronę www.conrad.de później Computertechnik -> Gehause -> Computergehäuse-Zubehör Edytowane 1 Stycznia 2006 przez wiktusser Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 składy metali to tak -sam widziałem. Jak sie nie myle to stalowe są też w casto czy leroy-ach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Obejrzałem sobie u kumpla trochę zdjęć modów z wykorzystaniem tej blachy i mi jakoś chęć odeszła niestety, ale dzięki za pomoc, może info z topicu się komuś innemu przyda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 bede bezczelny i nabije sobie posta, ale.... A NIE MOWILEM (kilka postow wyzej...)... Zapoda temat nie ruszajac palcem w google, a potem - nie sorry wielka sciema... kolejny "hardkor disko moder" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 To, że zrezygnowałem z tej blachy, nie znaczy, że zrezygnowałem z moda. Nie chcę też zrobić "hardkorowego" jak to Carl0s określił moda w stylu super wypasione i pokręcone okno podświetlone na dziesięć kolorów, a w dodatku to wszystko miga. Jednak wolę się wstrzymać ze zdradzaniem planów, gdyż pewnie jeszcze nie raz się zmienią do chwili gdy wezmę się na dobre do roboty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drozda Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A sklep Conrad to jest i w polsce ;) A co do blachy fajna sprawa to jest... w sumie też bym sobie sprawił ale kasy niemam :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Carl0s Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 To, że zrezygnowałem z tej blachy, nie znaczy, że zrezygnowałem z moda. Nie chcę też zrobić "hardkorowego" jak to Carl0s określił moda w stylu super wypasione i pokręcone okno podświetlone na dziesięć kolorów, a w dodatku to wszystko miga. Jednak wolę się wstrzymać ze zdradzaniem planów, gdyż pewnie jeszcze nie raz się zmienią do chwili gdy wezmę się na dobre do roboty. Wiec po co ten topic? Zobacz ile jest tematow "zrobie, mam zamiar, bedzie, planuje". Zrob cos i sie pochwal, a nie pochwal sie ze masz zamiar zrobic. Chcesz sie pochwalic planami? Zrob te plany, naszkicuj cos, zeskanuj, wrzuc na serwer, daj linka. Zrob model w w jakims programie, wrzuc linka. Ale miej sie czym chwalic. A blacha ryflowana...wystarczylo w goglach wpisac, pierwsze kilkanascie pozycji zawiera namiary gdzie i za ile mozna kupic. Jak dla mnie - EOT Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_gentos Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jak dla mnie - EOT Dla mnie też, niepotrzebnie pisałem o tych nieszczęsnych planach swoich, następnym razem odezwę się z czymś konkretnym. Przeczytałem gdzieś, że to forum należy najpierw czytać przez 2 miesiące, zanim się napisze posta. I faktycznie, gdybym czytał więcej to wiedziałbym, że takich planów moda było już wiele, i większość z nich zakończyła się właśnie na fazie planowania. Zaręczam, że następny topic w tym dziale założę dopiero, gdy będę chciał zaprezentować moda. W końcu lepiej pomyśleć nad szczegółami projektu, gromadzić materiały itd. nie trąbiąc o tym na forum, niż w tym samym czasie wspomagać i tak już prężne grono modderów-teoretyków. Carl0sa i wszystkich, którzy uznali ten temat za niepotrzebny chcę przeprosić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...