ciaptak Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 czy warto dokupic ten 2 rok gwarancji, czy to jest juz psu na bude? poza tym spotkalem sie z ofertami gdzie jest 2 letnia gwara dla klientow indywidualnych... o co w tym chodzi. na stronie acera jest ze tylko rok! przyklad :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yngwie Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 to zalezy od Ciebie przeciez wiesz co oznacza gwarancja ja osobiscie nie kupowalem za miesiac gwarancja mi wyjdzie i nie mam powodow do narzekan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 to zalezy od Ciebie przeciez wiesz co oznacza gwarancja ja osobiscie nie kupowalem za miesiac gwarancja mi wyjdzie i nie mam powodow do narzekan no ja slyszalem ze jak cos ma sie popsuc to raczej w tym 1 roku... ale z drugiej strony serwis acera nie zbiera dobrych recenzji... a co myslisz o tych 2 latach w przykladowym linku. to jakas podpucha czy na fakcie tak jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gorbaczof Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A nie jest tak ze zgodnie z prawem unijnym minimalny czas gwarancji to 2 lata? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deflektor Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jakie prawo 2 czy 3 lata to tylko dobra wola producenta/sprzedawcy. 2 lata dla zwyklego smiertelnika a 1 rok jak sie bierze na firme. chyba proste Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jakie prawo 2 czy 3 lata to tylko dobra wola producenta/sprzedawcy. 2 lata dla zwyklego smiertelnika a 1 rok jak sie bierze na firme. chyba proste no nie takie proste bo np jak bylem w komputroniku to koles powiedzial ze mam 1 rok gwarancji, a w niektorych sklepach podaja ze 2.... wiec ktos tu klamie, stad moje zaniepokojonie. czy jest mozliwe ze sklep zapewnie kolejne 12 miesiecy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megax Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 na necie jak przegladalem to prawie wszedzie jest 2 lata dla osoby prywatnej a 1 rok dla firm. jezeli kupujesz prywatnie (nie na firme) to istnieje jeszcze cos takiego jak 'odpowiedzialnosc sprzedawcy' i jest ona dwuletnia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciaptak Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 na necie jak przegladalem to prawie wszedzie jest 2 lata dla osoby prywatnej a 1 rok dla firm. jezeli kupujesz prywatnie (nie na firme) to istnieje jeszcze cos takiego jak 'odpowiedzialnosc sprzedawcy' i jest ona dwuletnia. dzieki za dosyc konkretna odpowiedz. czy ktos wie cos blizej na temat tej ustawy? jaki ma numer artykul czy cos w tym stylu. zebym wiedzial na co sie powolac :-P pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TarzaN Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Temat poruszany juz chyba kilka razy na forum, radze poszukac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marasek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 temat tyle razy wałkowany GWARANCJA jest tylko dobrowolnym gestem producenta i nie jest obowiązkowa. Acer daje standardowo na rok (akumulator 0,5 roku) z możliwoscią rozszeżenia do 2 i 3 lat za dodatkową kasę. A te "bujdy" sklepów ze gwarancja 2 lata to chodzi o prawo unijne i polskie. od stycznia 2003 roku zniknął termin rękojmia a powstał "Niezgodność Towaru z umową" który obowiązuje SPRZEDAWCE na dwa lata od daty sprzedaży. Jeżeli ta niezgodność/wada wystąpiła do 6 miesiecy od sprzedaży to uznaje się że była od początku i tutaj jeszcze da się zawalczyć ze sprzedawcą/sklepem Ale życzę szczęścia (w naszym sytemie przewlekło-sądowniczym) przy egzekwowaniu u sprzedawcy swoich praw konsumeckich jeżeli laptop wam się rozleci po np. 18 miesiącach a producent dał tylko rok gwarancji. Już widzę jak sprzedawca/sklep ochoczo bieże sie do wykonania swoich obowiązków wg. ustawy o sprzedaży konsumenckiej. polecam 1855046[/snapback] dzieki za dosyc konkretna odpowiedz. czy ktos wie cos blizej na temat tej ustawy? jaki ma numer artykul czy cos w tym stylu. zebym wiedzial na co sie powolac :-P pozdro Ustawa o szczególnych warunkach sprzedaży konsumenckiej oraz o zmianie Kodeksu cywilnego z dnia 27 lipca 2002 r. (Dz. U. 141 poz. 1176) ustawa - http://ww20.mediarun.pl/story.php?story=321 omówienie - http://ww20.mediarun.pl/story.php?story=139 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...