Skocz do zawartości
Bula i spula

Czy Idzie Zainstalować Winxp

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy to wazne ale pojecie filmy jest troche mylace ciekawe czy to byly aviki skompresowane divx?

a poza tym o karcie graficznej zapominacie :P

wg mnie jak pisalem wczesniej na tym sprzecie zeby nie podciac sobie zyl mozna tylko free BSD albo tekstowego linuxa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy to wazne ale pojecie filmy jest troche mylace ciekawe czy to byly aviki skompresowane divx?

a poza tym o karcie graficznej zapominacie :P

wg mnie jak pisalem wczesniej na tym sprzecie zeby nie podciac sobie zyl mozna tylko free BSD albo tekstowego linuxa

wiesz filmy tez mozna bez systemu ogladac znaczy uzywajac cinemixa ;)

Akurat filmy mogą szybciej chodzić w XP. Zresztą nie tylko filmy, ale podobnie powinno byc z grami.

Tu bym podyskutowal. wszystko zalezy od konfiguracji i jak wspomnial avecezary od karty graficznej. Uwzam ze zeby filmy dzialaly dobrze potrzeba pozostawic procesorowi jak najwiecej wolnej reki(jak najwiecej zasobow) a win98 jakos malo zawala procka. Ale co do gier fakt lepiej niektore chodza na xp niz na 98 porownujac oba systemy na mojej konfiguracji systemowej i grze age of mythology. na win 98 sie cielo intro,a na xp nie. No ale ja mam procek 1200 a gosc tu mowi o pII 233.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

WinXP SP2 na sprzęcie Celeron 400MHz 128mb sdr (100MHz), Riva M64, dysk 20GB od Samsunga. I wiecie co? Chodzi wszystko w porządku, no chyba że zainstaluje się coś z pakietu Nortona.

Wszystko chodzi bardzo dobrze - kwestia skonfigurowania systemu i korzystania z odpowiedniego softu.

Możecie przekonywać, ale ja i tak wiem swoje. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Potwierdzam. Komp: Celeron633+ECS P6BAP+128SDR 66MHz+TNT Riva2 wszystko chodzi bardzo ładnie... no może czasem coś trochę wolniej się uruchamia, ale to tylko Celeron ;]. Jeżeli chodzi o filmy to bardzo długi czas męczyłem się żeby płynnie chodziły na tym sprzęcie. Jak się okazało winne były sterowniki od k. graf. - filmy chodzą płynnie tylko na starych z serii 28._ lub 29._.

Co do uruchaminia filmów na starych kompach to oprócz rodzaju kompresji ważna jest jeszcze rozdz. filmu. Na kompie wyżej filmy divx, jednopłytowe, w rozdz. 640x480 niestety się przycinają.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi