Skocz do zawartości
leonsio

Nie Mogę Ponownie Zainstalować Xp

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z ponownym zainstalowaniem systemu XP [sprzęt HDD SEAGATE 40 GB,256 DDR,Geforce 4 440MX,Intel Celeron 1,7ghz].

Instalator systemu XP nie może skopiować większości plików.Próbowałem już zamieniać CD-Rom i próbować inne płyty z systemem(różne wersje XP SP1,SP2) i nic to nie daje.

Na początku postęp pracy instalatora zatrzymymywał kopiowanie plików (80% -pasek postępu kopiowania plików na dysk) teraz wogula nie chce skopiować żadnych plików -(zatrzymuje się na jakimś pliku ,a potem kolejne też nie chcą się skopiować).

Bios przywróciłem do ustawień domyślnych,naprawiłem uszkodzone boot sectory programem HDD Regenerator(około 400 błędów), Partycja została sformatowana w wolnym trybie. Komputer wcześniej chodził bez problemów.

Proszę o pomoc , wszelkie sugestie mile widziane.

Edytowane przez leonsio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napięcia i temperaturki są w normie,pamiątek memtestem nie sprawdzałem ,ponieważ

właśnie przed chwilą wgrałem (na tej partycji co windows nie chce się zainstalować) SuSE Linux 10.0 i tu instalacja przebiegła bezproblemowo i wszystko działa (szkoda,że osoba ,która będzie użytkowała tego kompa pewnie nie zaakceptuje takiego rozwiązania ). Mimo wszystko chciałbym w dalszym ciągu wgrać Windowsa .Proszę o dalsze wskazówki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie wszystkie bady nie zostaly naprawione, podziel tak dysk zeby bady byly poza partycjami (jesli sa w jednym miejscu)

i proboj tak jak wczesniej radzono, czyli jedna kosc ramu grafa i tylko dysk+cdrom reszte odlacz

Edytowane przez greg505

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na razie zaniechałem kolejnych eksperymentów ,udało mi się przekonać znajomego do Linuxa (ten chodzi bezproblemowo na opisywanej partycji).W związku ,że dziś mamy Sylwestra- on potrzebuje pilnie kompa ,aby mieć dostęp do netu.Kolejne zabiegi niestety nie gwarantują powodzenia.Niemniej po nowym roku,jeśli nie "podejdzie" mu obsługa i użytkowanie linuxa wypróbuje wszystkie uzyskane od Was porady i będę próbował dalej instalować windowsa.Jeśli ktoś spotkał się jeszcze z podobnym przypadkiem(i mógłby podzielić się swiomi doświadczeniami,uwagami pomocnymi w rozwiązaniu opisywanego problemu), to proszę o napisanie w tym temacie.

Na razie wszystkim bardzo dziękuję za pomoc , wszelkie sugestie i korzystając z okazji życzę Wam wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku i udanej zabawy sylwestrowej.

P.S Jeśli uda się ustalić co było przyczyną ,to napiszę w tym temacie wskazując trafne rozwiązanie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi