leonsio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Witam Mam problem z ponownym zainstalowaniem systemu XP [sprzęt HDD SEAGATE 40 GB,256 DDR,Geforce 4 440MX,Intel Celeron 1,7ghz]. Instalator systemu XP nie może skopiować większości plików.Próbowałem już zamieniać CD-Rom i próbować inne płyty z systemem(różne wersje XP SP1,SP2) i nic to nie daje. Na początku postęp pracy instalatora zatrzymymywał kopiowanie plików (80% -pasek postępu kopiowania plików na dysk) teraz wogula nie chce skopiować żadnych plików -(zatrzymuje się na jakimś pliku ,a potem kolejne też nie chcą się skopiować). Bios przywróciłem do ustawień domyślnych,naprawiłem uszkodzone boot sectory programem HDD Regenerator(około 400 błędów), Partycja została sformatowana w wolnym trybie. Komputer wcześniej chodził bez problemów. Proszę o pomoc , wszelkie sugestie mile widziane. Edytowane 31 Grudnia 2005 przez leonsio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Sprawdź pamiątki memtest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 jesli masz cokolwiek oprocz grafiki wlozone lub podlaczone do kompa wyjmij na czas instalki zrob pelny format przed instalka ( zaznaczy bad sectors wyjmij kosci pamieci i jeszcze raz wloz do slota to samo procek i grafika powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonsio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Napięcia i temperaturki są w normie,pamiątek memtestem nie sprawdzałem ,ponieważ właśnie przed chwilą wgrałem (na tej partycji co windows nie chce się zainstalować) SuSE Linux 10.0 i tu instalacja przebiegła bezproblemowo i wszystko działa (szkoda,że osoba ,która będzie użytkowała tego kompa pewnie nie zaakceptuje takiego rozwiązania ). Mimo wszystko chciałbym w dalszym ciągu wgrać Windowsa .Proszę o dalsze wskazówki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A płytki z instalką Windowsa nie będziesz miał uszkodzonej? Spróbuj inną. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonsio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 A płytki z instalką Windowsa nie będziesz miał uszkodzonej? Spróbuj inną. Wcześniej pisałem ,że próbowałem z różnych płyt ,różnych wersji XP(Sp1,Sp2) ,nawet próbowałem 98.I nic nie dało.A SuSE Linux działa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg505 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) pewnie wszystkie bady nie zostaly naprawione, podziel tak dysk zeby bady byly poza partycjami (jesli sa w jednym miejscu) i proboj tak jak wczesniej radzono, czyli jedna kosc ramu grafa i tylko dysk+cdrom reszte odlacz Edytowane 31 Grudnia 2005 przez greg505 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonsio Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Na razie zaniechałem kolejnych eksperymentów ,udało mi się przekonać znajomego do Linuxa (ten chodzi bezproblemowo na opisywanej partycji).W związku ,że dziś mamy Sylwestra- on potrzebuje pilnie kompa ,aby mieć dostęp do netu.Kolejne zabiegi niestety nie gwarantują powodzenia.Niemniej po nowym roku,jeśli nie "podejdzie" mu obsługa i użytkowanie linuxa wypróbuje wszystkie uzyskane od Was porady i będę próbował dalej instalować windowsa.Jeśli ktoś spotkał się jeszcze z podobnym przypadkiem(i mógłby podzielić się swiomi doświadczeniami,uwagami pomocnymi w rozwiązaniu opisywanego problemu), to proszę o napisanie w tym temacie. Na razie wszystkim bardzo dziękuję za pomoc , wszelkie sugestie i korzystając z okazji życzę Wam wszystkiego najlepszego w nadchodzącym Nowym Roku i udanej zabawy sylwestrowej. P.S Jeśli uda się ustalić co było przyczyną ,to napiszę w tym temacie wskazując trafne rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull_Byk Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 mi to wyglada na uszkodzone pamieci ;/ A jesli mowisz ze cos z dyskiem nie tak to sproboj zrobic partycje przy koncowych sektorach twardziela i tam winde instalnac moze pojdzie!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...