Skocz do zawartości
marec123

Pomoc W Wyborze Karty Graficznej.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Czy moglibyście doradzić mi jaką kartę graficzną(AGP) wybrać do mojej konfiguracji:

plyta: ECS N2U400(NForce2)

procek: Amd Barton 2600+(1920MHz) nie krecony.

ram: 1GB NoName(Goodram itp)

zasilacz: Tagan 380W

obecna grafika: Radeon 9200Le :)

Na karte chcialem przeznaczyc tak do 800 zl.

ps. Czytalem zestawienie kart graficznych na pclabie i sklaniam sie ku zakupowi x800GTO.... ale czy moj konfig pociagnie ta karte???

ps2. Nie bawie sie w oc wiec potrzebuje karty ktorej nie trzeba krecic zeby pograc sobie w 1024 na wysokich detalach.

Edytowane przez marec123

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

DziubekR1 zastanawialem sie nad GF ale pelnym 6800 (mod 16/6) ale mysle ze x800gto spokojnie wystarczy na moje potrzeby:)

Najlepszy bedzie gto i do tego oc procka i wszystkie gierki ci beda smigac wiekszosc powinna nawet w rozdz. 1280x1024 i max detal.

No nie bardzo wiem czy na tej płycie cos sobie podkręce tego procka:) to w koncu ECS :mur: a poza tym z podkrecaniem w moim przypadku wiaze sie zmiana chlodzenia.... a to kolejny wydatek:( w moim przypadku budzet zamyka sie w 800 zl + przesylka.

I kolejne pytanie czy ktos z was kupowal w sklepie http://www.esc.pl/ ? czy jest dobry i nie leci w kulki z klijentami... bo tu jest x800gto za 799zl.

Wielkie dzieki za odpowiedzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze nawet na ecsie moze cos sie uda podkrecic tego procka a i bez podkrecania powinno ładnie wszystko działac. A jesli chodzi o zmiane chłodzenia to nawet na boxowym wentylu powinno sie cos podkrecic. A jesli chodzi o sklep esc to nic tam nie kupowałem ale sa tacy co kupowali moze cos na ten temat napisza.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi