Skocz do zawartości
Grinch

150kb/s a lagi jak..... :(

Rekomendowane odpowiedzi

Siemka.

Więc mam stałke w sieci osiedlowej 2Mbity od SUPERMEDII. Transferek przy ściąganiu nie przekracza 150kb/s moim zdanie to nawet dobry wynik :) , ale nie w tym rzecz. Chciałbym sobie czasem popykać w counter-strike no ale niestety są takie lagi że.. (ping 400-800). Zupełnie nie mam pojęcia dlaczego. Z mojego transferu widać że łącze nie jest zapchane a jednak są lagi, gdzie jest przyczyna, jak to zlikwidować.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędkość jest zależna od przepustowości.

To i to samochód.

Mówiąc o tym że mam 150kb/s chciałme tylko udowodnić że łącze nie jest zapchane.  :roll:

byc moze tak jak ja masz czesto zapchany modem kablowy co powoduje lagi (nawet jak sie malo danych wysyla to lacze sie zapycha)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiego amsz pinga do serwera???

Do jakiego ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do bylejakiego serwera na ktoorym masz laga :lol:

Hehehe na każdym mam laga :lol: w pierwszym poście pisałem od 400-800, skacze jak szalony :D

no to ja nie weim, czy cos z tym zrobisz, najlepiej napsiz do admina sieci.....

ja tak mialem jak sei chello sypalo, a teraz...poezja pingi <80 :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jakiego amsz pinga do serwera???

Do jakiego ?? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

do bylejakiego serwera na ktoorym masz laga :lol:

Hehehe na każdym mam laga :lol: w pierwszym poście pisałem od 400-800, skacze jak szalony :D

no to ja nie weim, czy cos z tym zrobisz, najlepiej napsiz do admina sieci.....

ja tak mialem jak sei chello sypalo, a teraz...poezja pingi <80 :mrgreen:

Problem w tym że te debilki (admin i reszta) nie wiedzą jaka jest przyczyna i nie mogą nic z tym zrobić :D cóż ciężki żywot mój :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dajmy na to serwerek 217.153.24.66:27015 CGL - [bRO]

| 0 |

| 2 | wew sieci jeszcze :)

| 14 | niewiem :)

| 96 |już jakiś router w Gdyni (supermedia)

| 167 | już Gdańsk (supermedia)

| 315 | to już w Warszawie (superemdia)

| 293 | ipartners.gix.net.pl ( dostawca łącza dla tego serwera)

| 258 | a tu już sam serwer CGL-BRO[/code]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie rozumisz ze po 2 stronie ktos cos moze byc postawione na modemie 33600 i bedziesz mial lagi i wogle - BTW. cos malo jak na 2mbps te 150kb/sek

A Ty znowu swoje??

Nie widzisz, ze pisze o sieci osiedlowej, tzn. ze nie ma sam tego lacza, tylko wraz z calym taborem ludzi, wiec wynik wcale nie jest zly.

Co z tego ze ja w akademiku mam 10Mbit, jak jest chyba z 200 osob... Chociaz raz udalo mi sie wyciagnac tez magiczny 1MB/s ale z reguly leci 20-150KB/s i o grze w cokolwiek tez moge zapomniec z tego samego powodu co zalozyciel topicu -> lagi :((((

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Prędkość jest zależna od przepustowości.

To i to samochód.

Mówiąc o tym że mam 150kb/s chciałme tylko udowodnić że łącze nie jest zapchane.  :roll:

moze serv ma zapchane i lagi albo stoi na starym (czy. slabym kompie) ???? moze prowider ma zjechane ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chyba nie rozumisz ze po 2 stronie ktos cos moze byc postawione na modemie 33600 i bedziesz mial lagi i wogle - BTW. cos malo jak na 2mbps te 150kb/sek

A Ty znowu swoje??

Nie widzisz, ze pisze o sieci osiedlowej, tzn. ze nie ma sam tego lacza, tylko wraz z calym taborem ludzi, wiec wynik wcale nie jest zly.

Co z tego ze ja w akademiku mam 10Mbit, jak jest chyba z 200 osob... Chociaz raz udalo mi sie wyciagnac tez magiczny 1MB/s ale z reguly leci 20-150KB/s i o grze w cokolwiek tez moge zapomniec z tego samego powodu co zalozyciel topicu -> lagi :((((

ja tez nie mam dla siebie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi