rafek3 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Mam taki problem ze odlączylem dysk i na drugi dzien podlaczylem go z powrotem i nie moge go w windowsie otworzyc, tzn wyskakuje mi komunikat: G:\ nie jest dostępny. W stacji umieszczona niewłaściwą dyskietkę. Włóż dysk (numer seryjny woluminu:) do stacji: G:\ Nie jest on podzielony na partycje, mam na nim 80 GB danych i nie chce ich stracic :(:(:(:(:( PROSZE POMOCY CO MAM ZROBIC CO MU SIE STAŁO :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) uzyj np partition magic i zobacz stan partycji i dysku Edytowane 31 Grudnia 2005 przez tOmki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek3 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 sprawdzalem go partition magic'em i nic nie moge uruchomic na nim wszystkie skany albo testy nie chca sie przeprowadzic :( POMOCY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scazi Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Sprawdz czy na pewno dobrze go podlaczyles (dokladnie docisnales wszystkie bable). Moze tasma jest uszkodzona? Przenosiles go czy tylko odlaczyles kabelki? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 sprawdz dokladnie czy zaden PIN na dysku nie ulegl uszkodzeniu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafek3 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 wszystkie piny sa dobre tasmy na 1000% tez POMOCY w dalszym ciagu PROSZE Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 podlaczales go do innego kompa ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piti Opublikowano 12 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2006 ja tez tak miałem, ale jak pamiętam Easy recovery pomogło Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregsid Opublikowano 18 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2006 Po pierwsze czy dysk jest widziany przez BIOS komputera ? Po drugie przygotuj dyskietkę startową z FDISKIEM i odpal FDISK-a - zobacz czy dysk jest widoczny. Jeśli BIOS kompa widzi dysk, ale nie widzisz dysku w FDISK ściągnij sobie programik ATAPWD.EXE. Po uruchomieniu sprawdź status tego dysku. Jeśli jest więcej "+" niż jeden masz niezły problem, ale możliwy do odkręcenia. Pzdr Grzegorz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...