ZxZPL Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Więc mam takie pytanko: Jaką MoBo wybrać pod Athlona 64 3000+, aby jak najlepiej sie podkrecal, i w rozsądnej cenie. Chodzi mi o socket 754 czy jakoś tak, i AGP. Reszta sprzętu to GeForce 6800 LE AGP, 3x 512 DDR 400. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 DFI NF3 250gb, i będzie sie ładnie kręcić, albo epoxik jakiś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 DFI NF3 250gb, i będzie sie ładnie kręcić, albo epoxik jakiś. Hmm a nic tańszego się nie znajdzie, bo 400 zł za tego DFI to troche droga jak na moje możliwości <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Gigabyte K8NS rev 1.1. Jak znajdziesz... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Gigabyte K8NS rev 1.1. Jak znajdziesz... :/Ooo to już jest bardziej na moje możliwości, znalazłem parę egzemplarzy około 230 zł. Ta płyta też jest dobra do OC? EDIT: Jak sprawdzić jaki to rev? I czym to się różni? Edytowane 31 Grudnia 2005 przez ZxZPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) A ten A64 to Venice czy Clawhammer? Bo jeśli to drugie, to proponowałbym jego sprzedaż i zakup Semprona na S939. O Gigabyte'a wypytaj się tu: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=105295 Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Assassin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Assassin <---- ale on chce s754 , a nie 939 :mur: rev1.1 ma lepsze mozliwosci oc, najlepiej bedzie jak wezmiesz Epoxa , bo gigabyte rev1.1 musial bys szukac na allegro, ale jak narazie to ich nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 A jaki powinien być to Epox? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Assassin <---- ale on chce s754 , a nie 939 :mur:Skoro jeszcze nie ma płyty, to może się uchronić przed apodkręcalnym procesorem ze zwalonym kontrolerem pamięci. Tania i przyzwoita płyta na S939 to obecnie nie problem (choćby ASRock z mojego siga). Ostatecznie, jeśli koniecznie musi być S754, mozna wymienić procesor na np. Semprona 3100+ Palermo. Oczywiscie wszystko pod warunkiem, ze mówiemy o starym A64 0,13um. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ehh to ja jużsam nie wiem. A więc tak: szukam procka i płyty głównej, do 800zł, z jak najwyższą wydajnością w grach. myślałem o A64 S754 bo czytałem gdzieś że z 2800+ da się podkręcić na 2,5Ghz. Ale to Wy się lepiej znacie, i Wy powiedzcie co kupić. Mój obecny sprzęt to Sempron 2400+ Gigabyte 7NF-RZ (nie podkręcalny). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assassin_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Moje propozycje w tej cenie: 1) Sempron 3000+ S939 + ASRock 939Dual-SATA2 (płyta ma AGP i PCI-E, czyli pozwala na łatwy i tani upgrade karty graficznej) 2) Sempron 3100+ (Palermo, nie Paris) + DFI NF3 250gb (trochę ślepa uliczka, ale bardzo dobry overclocking) 3) Athlon 64 (Venice E6) + Gigabyte K8NS (jak wyżej, słabszy oc, ale lepsza wydajność zegar w zegar) Jakbyś brał Athlona (co raczej odradzam), to tylko na słabiej dostępnym rdzeniu Venice. Jego zalety: technologia 0,9um, instrukcje SSE3, usprawniony kontroler pamięci, lepszy overlocking. Na starszej wersji twoje pamięci w najlepszym wypadku pracowałyby jako DDR266. Czyli w skrócie to TAK: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=78656621 a to NIE: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79074324 :wink: Osobiście polecam 1) Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Assassin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Więc mam takie pytanko: Jaką MoBo wybrać pod Athlona 64 3000+, aby jak najlepiej sie podkrecal, i w rozsądnej cenie. Chodzi mi o socket 754 czy jakoś tak, i AGP. Reszta sprzętu to GeForce 6800 LE AGP, 3x 512 DDR 400. A masz już tego antka na s754? Bo jeśli nie, to nie pakuj się w niego - nic innego od s939 nie ma po prostu sensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ludzie nie pakujcie go w gigashita................. ja proponuje A64 venice + epox http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=17256 Jesli ktos twierdzi ze ten gigashit bedzie lepszy(i jednoczesnie drozszy:D ) od epoxika niech powie to tearz albo zamilknie na wieki :D PS. jest jeszcze trochę droższa wersja epoxa z 3 gniazdami pameici i sieciówka gigabit http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?menu=s...detail&id=11983 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja powiem coś na temat 754, jeżeli brać ten socket to tylko z sempronem, athlon kosztuje więcej i nie ma jakiejś sensownej oferty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Hmm a jak duży będzie skok wydajności po zmianie tego procka i mobo? Czy opłaca mi się rzeczywiście wydawać te 800 zł już teraz, czy nie będzie to jakaś ogromna różnica, i będzie lepiej jeśli poczekam, i za jakiś czas kupie już coś lepszego? Dla przypomnienia: Sempron 2400+ (nie podkręcalny) Geforce 6800LE @ 6800 Gigabyte 7NF-RZ 1.5 Gb Ram DDR Edytowane 1 Stycznia 2006 przez ZxZPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 skok będzie dłównie grach - duza różnica w procu w reszcie raczej nie zobaczysz różnicy, szczególnie że amsz dużo ramu, które na pewno poprawia mocno płynność systemu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Lepiej brać coś na socket 939, asrock dual sataII i sempron 3000+, napisz ile masz kasy na proca i płyte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Niby lepiej, bo zestaw przyszlościowy, ja jak składałem znajomym kompy też sie tym kierowałem , a ostatnio stwierdzilem że czasem to nie am sensu, bo ejsli ktos nie chce rozbudowaywac przez najblizsze 2 lata to lepiej kupic cos starszej generacji ale mocniejsze ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) skok będzie dłównie grach - duza różnica w procu w reszcie raczej nie zobaczysz różnicy, szczególnie że amsz dużo ramu, które na pewno poprawia mocno płynność systemu Mógłbyś to trochę jaśniej wytłumaczyć, bo nie za bardzo rozumiem tego posta :unsure: Ja to zrozumiałem tak: -W grach będzie dużo lepiej, a reszta się nie zmieni. O to chodziło? @Grzechu Na proca+Płyte moge przeznaczyć około 800 zł, z tym że nie śpieszy mi się z zakupem. Edytowane 1 Stycznia 2006 przez ZxZPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Weź pod uwage że ceny jeszcze spadną, zaraz wychodzi też am2 to też spadną ceny, bierz to co napisałem, sądze że to będzie najlepszy wybór. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 No bo wydajnośc w normalnym dfziałaniu t duzo nie podskoczy, winda bedzie sie podobnie ladowac itp. ale w grach ostrego kopa poczujesz, pzredewszytim średnia ilość fps-ów wzrośnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Hmm skoro tak mówicie, to rzeczywiście poczekam aż spadną ceny trochę, i może skusze się na jakiegoś X2? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tanx Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 oj na x2 to jeszcze dłuuuuuuuuuuugo poczekasz................ lepiej zalap sie na opteronka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 A te Opterony są wydajne? Bo zawsze wydawalo mi sie że są to raczej procki do serwerów. Jak to się sprawuje w grach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Stereotyp z serwerowymi procami, kręcą sie dość wysoko, około 2.8ghz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryken Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 dobrze się w grach sprawuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Stary, bierz Semprona 3000+ Venice s.939 i Asrocka DUAL SATAII. Jest to według mnie lepsza propozycja, niż kupno czegoś pod s.754. Na tym Asrocku będziesz mogł pobawić się w O/C. Płyta znosi to bardzo dobrze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Sempron na s.939??? Nie wiem co to takiego, i nigdzie tego nie widziałem (sirius.pl sknerus arest allegro) EDIT: aha znalazłem coś na allegro, ale to chyba bardzo rzadkie procki bo nie widziałem tego w sklepach. Jest sens wydawać te 700 zł? Będzie to jakaś duża zmiana z mojego 2400+? Edytowane 4 Stycznia 2006 przez ZxZPL Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Jest w proline.pl i esc.pl napewno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Sempron na s.939??? Nie wiem co to takiego, i nigdzie tego nie widziałem (sirius.pl sknerus arest allegro) EDIT: aha znalazłem coś na allegro, ale to chyba bardzo rzadkie procki bo nie widziałem tego w sklepach. Jest sens wydawać te 700 zł? Będzie to jakaś duża zmiana z mojego 2400+? Venice z obciętym cache. Fakt, nie są powszechnie dostępne, ale w kilku sklepach są - krakowskie apollo i bitcomputers, gdański gral. Pisząc 700zł nie miałeś chyba semprona na myśli? :> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...