Gość Grzechu_1990 Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Venice z obciętym cache.Ale są też na jądrze palermo, taki jak mój na przykład. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 A opłaca się to kupować, czy różnica będzie znikoma? Bo ja się nie znam ale jak dla mnie 2400 a 3000 to mała różnica (chyba że jądro dużo znaczy) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 5 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2006 Różnica pomiędzy 2400 a 3000 będzie, ale nie będzie jakaś oszałamiająca. Ale jeżeli doliczyć do tego zysk z dwukanałowego kontrolera pamięci w s939 oraz fakt, że na s754 nie powstanie już raczej żaden oszałamiający procesor, to widać wyraźnie, że w s754 nie opłaca się wogóle pchać. Jak będziesz chciał zmienić proca, to razem z płytą nastepnym razem. Problemem są tylko Twoje pamięci - 3x512 nijak nie pasuje do duala; albo dokup jedną mając nadzieje, że pójdą razem w dualu (nie polecam), albo jedą sprzedaj i stawiaj duala na dwóch. Jeśli jako płytę wybierzesz polecanego już AsRocka 939 SATA2 i sprzedasz jedną kość, a na pozostałych dwóch dual będzie działał (w sensie będą poprawnie pracować), to wydajesz na kompa bardzo mało. No i nie masz problemu ze zmianą grafiki za jakiś czas, bo AsRock jako jedyna płyta ma pełnowartościowe AGP i PCIE. I to jest moim zdaniem dużo lepsze wyjście, niż s754. Przy przypływie kasy ponadto w każdej chwili możesz kupić Athlona, Opterona,Athlona X2, FX - bez zmiany mobo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZxZPL Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ok przekonaliście mnie do Semprona 3000+ S 939 na Asrocku ale jeszcze dwie sprawy: 1. Ten RAM mam jednak inaczej, pomyliłem się , mam 2x256+ 1x1024 (ewentualnie moge te 2 256mb wymienic na 1 512) 2. A jakieś sklepy we Wrocku z tym procem są zlokalizowane??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Ten RAM mam jednak inaczej, pomyliłem się , mam 2x256+ 1x1024 (ewentualnie moge te 2 256mb wymienic na 1 512) To na nic, musisz mieć dwie kości tej samej wielkości - czyli wymień te 2x256 z dopłatą na 1024 tak, żebyś miał 2x1024. I muszą to być takie same kości, tzn ta sama szybkość, timingi, seria, producent. Tzn nie muszą, ale inaczej będzie to proszenie się o problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...