Skocz do zawartości
Krey

Chłodzenie Obudowy!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Na początku przyznaje się,że w tej tematyce jestem zielony.

Mam zamiar zamontować 2 wentylatory:

na przód obudowy - wciągający

tył - wyciągający

I w tym miejscu mam do was ogromną prośbę:

Doradzcie mi jakiej firmy i model mam kupić te wentylatory.

BARZO MI ZALEŻY NA TYM,ABY BYŁY CICHE I NIEZBYT DROGIE(35 zł/sztuka)

Ps.W obudowie mam dwa wejscia na wentyle odstęp miedzy mocowaniami na śrubki wynosi (10 cm),ale uważam ze chyba można zrobić(wywiercić) inny rozstaw na śruby

Ps.Temperatura w obudowie przy temp. pokojowej 21 stopni wynosi 30 stopni, a co dopiero kiedy bedzie lato (pokój na poddaszu).Czytałem,że to jednak jest sporo i należałoby zamontować witraczki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może wyda wam się te pytanie śmieszne,ale tak jak wcześniej pisałem w tej tematyce jestem zielony.

Załużmy,że jestem zineresowany wentylatorem "Fander FD-92S 92mm" czy on będzie służył zarówno jako wciągowy i wyciągowy.

Bo czytałem,że są takie i takie,a nie jeden jako tj wyżej pisałem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

coolery zalmana to czysta poezja

Tu sie zgodze, tak jak chyba cały świat

Wiatraki... miałem kiedyś w budzie 3 szt 80x80 Zalmana, na 12v były wydajne ale głośne, z rezystorkiem bezgłośne :lol: ale łożysko to $#!T... po 4 mc-ach używania po wyjęciu na przeczyszczenie łożysk popękały łożyska... i mogłem wyjąć śmigło z obudowy...

Edytowane przez Bobslej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja za 35zł mam 2 wentyle. Używam Arctic Cooling: jeden "dmuchający" AC FAN PRO TC i drugi wyciągający AC Fan 3 TC. Obydwa mają automatyczną reg. obrotów, są ciche i spradzają się. Dmuchający jest z boku, i daje powietrze na wysokości grafiki i procka, a ten co wybiera ciepło na wysokości procka z tyłu... Fakt, że z boku musiałem trochę powiercić, ale i tak tam niedługo pójdzie szybka :-P !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi