Oles07 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Pewnie było nie raz, ale nie moge za bardzopoczytać... przez neo i jej limity... :mur: Ale do rzeczy... Kolega mnie poprosił o kupienie dysku, do swojego dość wiekowego już kompa... Kupiłem 160 Giga, wiadomo najlepszy stosunek giga/cena. Problem w tym, że jak bym dysku na partycje nie podzielił, to bios go nie widzi, chyba że dysk zworką do 32 giga ogranicze... Bios zmieniłem na nowszy, bo myślałem że to może jego wina, ale ten z 2001 (wcześniej był z 1999) nic nie pomógł... Dokładnie to samo... Nazwa płyty głównej: Acorp 6VIA81P (3 ISA, 4 PCI, 1 AGP, 2 DIMM) Mikroukład płyty głównej: VIA VT82C693A Apollo Pro133 dysk to Seagate Baracuda 7200.7... Wiem, że dla tych co maja doświadczenie ze starszymi kompami to moze wtdac się banalne, ale ja juz naprawde nie mam pomysłow jak to zrobić!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Kontroler na pci... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Kontroler na pci...No to sie dużo dowiedziałem... Jak zrobić żeby działało.. Hehe... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tOmki Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jesli chcesz uzywac tylko 32GB to ustawiasz limit zworka natomast jesli chcesz uzywac calego dysku to musisz zakupic dodatkowy kontroler ATA, ktory umieszcza sie w slocie PCI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oles07 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Byłem w kafejce, tam normalnie net działa... Z tego co wyczytałem to nic nie trzeba kupywać... wystarczy program do obslugi dysków discwizard, co umożliwi działanie dysku, a potem żeby był widoczny cały dysk powyżej 136 giga odpowiedni wpis do rejestru dodać... i teoretycznie to powinno w 100% rozwiązac mój problem... Jak bedzie zobaczymy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...