Skocz do zawartości
Mariuszmx

Volcano 7+ a temperatura na p4 2.0

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem co jest grane czy to wina czujnika temperatury na płycie głownej ze po prostu jest zwalony. Po zmianie boxowego coolera Intela na Volcano 7+ wciąż mi wskazuje podobną temperature. Ile wy macie stopni na Volcano 7+ i p4 ... czy to moze byc wina pasty ????

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

u mnie jest 39 stopni w tym rzecz ze taką temperature mam praktycznie na wszystkiehc ustawieniach od 2.0 do 2.7 na standardowym napieciu, dopiero temperatura wogóle coś chce podskoczyć na 3.0 vc 1,75 wtedy wynosi jakies 42 stopnie, wszystko to z otwartą obudową

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

U mnie na P4 2,66 i Volcano 7+ na 3800rpm + Arctic Silver 3 mam 33 stopnie. No i dodać do tego 3x Sunon 80mm 2300rpm + 2x Sunon 80mm 3000rpm + Zalman 92mm 1300rpm. więc w budzie jest stały przepływ powietrza

:arrow: Interloper naprawde ladna temperaturka :) a jak u ciebie z halasem??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero po zmodyfikowaniu zaczepów Volcano osiągnąłem spadek temperatury o 5-8 stopni w porównaniu z BOX-em. Powodem jest fatalne wykonanie mocowania radiatora (zapinki wystają poza radiator !!!). W przypadku mojego Gigabyte-a cooler poprostu niezbyt dobrze przylegał do proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hehe tak sobie czytam o tym V7+ i coraz bardziej jestem przekonany ze jest on nie wart swojej ceny :( i zaczynam zalowac ze go kupilem mimo ze czekam na dodatkowa czesc bo moj zestaw byl niekapletny to cos czuje ze jak pan powyzej tez bede musial przerobic zapinki :( kurde za 150zl to powinien byc dopasowany i skladac sie jak klocki Lego a nie ze potrzebuje regulacji :( szkoda bylo na to kasy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja dopiero po zmodyfikowaniu zaczepów Volcano osiągnąłem spadek temperatury o 5-8 stopni w porównaniu z BOX-em. Powodem jest fatalne wykonanie mocowania radiatora (zapinki wystają poza radiator !!!). W przypadku mojego Gigabyte-a cooler poprostu niezbyt dobrze przylegał do proca.

zmodyfikowałeś czyli co zrobiłeś moze troszke jaśniej ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Urąbałem" kombinerkami mocowanie brzegów radiatora (P4). Zostawiłem tylko środek tych "belek" z mocowaniem. W gnieździe procesora są takie plastikowe mocowania i o to właśnie opierały się mocowania blokując dostęp radiatora do procesora.Ta pozostała zamocowana część w moim przypadku nie przeszkadza. Trudno tak opisać coś bez zdjęcia... Fakt jest faktem , że jakość wykonania w moim wypadku jest gorsza niż Titana.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...