Skocz do zawartości
SlaY!

Jakie Komponenty Obsłuży Moja Płyta Główna?

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym wymienić w najbliższym czasie procesor i karte graficzną.

Moja płyta główna to:

ASRock K7VT2

Teraz posiadam procesor i karte graficzną:

AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+

nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X

Procesor chciałbym wymienić na Athlona 3000+ Venice, a karte graficzną na jakąś z serii GeForce 6600.

I tutaj moje pytanie, czy moja płyta obsłuży te komponenty, jeśli nie wszystkie, tylko niektóre, to jakie?

I drugie pytanko:

Czy opłaca mi się kupować tego Athlona 3000+, czy kupić jakiś dobry coolerek na procka i kręcić go?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do tej plyty nie zamontujesz tego procesora, max dla tej plyty to chyba 2800+ (Athlon XP nie 64Bit)

Plyta powinna obsluzyc GF 6600, natomiast podejzewam ze masz jakis slaby zasilacz (250-300W) ktory moze niewystarczyc do pelnej obslugi w/w GF'a.

W zaleznosci od zasobnosci portfela proponuje wymienic Plyte glowna, procesor oraz pewnie zasilacz a reszte narazie zachowac i z czasem wymienic GF 4MX na cos lepszego ( GF 6600GT, 6800, X800 ).

Jezeli nie masz na tyle kasy zeby wymienic procesor, plyte i zasilacz to zakup jakies dobre chlodzenie , zasilacz (400W powinno wystarczyc, byle nie jakis no-name) + dobra Grafika i o ile twoje pamieci to nie DDR2100 (jezeli takie masz to nawet nie proboj krecic bo zle sie to moze skonczyc dla pamiatek) to jezeli masz wmiare dobra serie procesora i procesor to nie Palomino to da sie go calkiem niezle wykrecic.

Zrobisz jak uwazasz ;)

Edytowane przez muzEEe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi