SlaY! Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Chciałbym wymienić w najbliższym czasie procesor i karte graficzną. Moja płyta główna to: ASRock K7VT2 Teraz posiadam procesor i karte graficzną: AMD Athlon XP, 1666 MHz (12.5 x 133) 2000+ nVIDIA GeForce4 MX 440 with AGP8X Procesor chciałbym wymienić na Athlona 3000+ Venice, a karte graficzną na jakąś z serii GeForce 6600. I tutaj moje pytanie, czy moja płyta obsłuży te komponenty, jeśli nie wszystkie, tylko niektóre, to jakie? I drugie pytanko: Czy opłaca mi się kupować tego Athlona 3000+, czy kupić jakiś dobry coolerek na procka i kręcić go? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzEEe Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 (edytowane) Do tej plyty nie zamontujesz tego procesora, max dla tej plyty to chyba 2800+ (Athlon XP nie 64Bit) Plyta powinna obsluzyc GF 6600, natomiast podejzewam ze masz jakis slaby zasilacz (250-300W) ktory moze niewystarczyc do pelnej obslugi w/w GF'a. W zaleznosci od zasobnosci portfela proponuje wymienic Plyte glowna, procesor oraz pewnie zasilacz a reszte narazie zachowac i z czasem wymienic GF 4MX na cos lepszego ( GF 6600GT, 6800, X800 ). Jezeli nie masz na tyle kasy zeby wymienic procesor, plyte i zasilacz to zakup jakies dobre chlodzenie , zasilacz (400W powinno wystarczyc, byle nie jakis no-name) + dobra Grafika i o ile twoje pamieci to nie DDR2100 (jezeli takie masz to nawet nie proboj krecic bo zle sie to moze skonczyc dla pamiatek) to jezeli masz wmiare dobra serie procesora i procesor to nie Palomino to da sie go calkiem niezle wykrecic. Zrobisz jak uwazasz ;) Edytowane 31 Grudnia 2005 przez muzEEe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaY! Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Procek to chyba - Thoroughbred-A [nazwa kodowa (tak pisze w Evereście :P)]. A pamięc mam - Niestety DDR2100. Więc wymienie najpierw ram, potem dokupie jakiś zasilacz i coolerek na procka, na koniec grafe. Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik86 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 wpierw plyte , pamiec, proc, grafe bo do tej plyty co masz to juz chyba nic nie wsadzisz ,procesory na twoja plyte juz odchodza w zapomnienie, Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkwd40 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 twoja płyta jest przeznaczona pod procesory na socket A, jesli chceszz kupic A64 venice to musisz wymienic płyte na socket 939 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...