extremek Opublikowano 31 Grudnia 2005 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2005 Tragiczna wydajność kompa middle end !! - błagam o pomoc Stało się coś strasznego. Nie mam pojęcia o co chodzi. Oto konfiguracja komputera: EPOX 8rda3+ Barton Mobile 2500+ geil value 512MB DDR 400 dysk seagate sata 80GB grafika Galaxy 6600GE AGP (oc 550/1100) System świeżo po instalacji XP SP2. Smiga jak marzenie. Uruchamia się w 15s. Wszystkie programy działają bezproblemowo. Nie ma żadnych zwiech itp, ale jest taki problem. Po Clear Cmos komputer ustawił się na 6x100. Reszta ustawien biosu bez zmian poza boot device. Wynik 3dmark 01 3000 marków. Następnie ustawienie 11x200 pamięci synchronicznie, wynik 3500 marków. AGP na pewno jest x8, wyniki z everesta przy 11x200 odczyt 2950MB/s, zapis 1100MB/s, dodam jeszcze ze bios jest najnowszy ze strony producenta, sterowniki Nforce najnowsze ze strony Nvidii, sterownik dźwięku 3.80 (realtek), forceware 81.98. 3dmark wykrywa procek jako durona ?!, everest jako bartona, gry się zacinają. temp idle 31 stres 42, system 30. O co może chodzić, ręce mi już opadają, nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje. Błagam o pomoc, pozdrawiam i życzę szczęśliwego nowego roku! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mi0deK Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Wydaje mi sie ze moze tu pomoc wyczyszczenie kosci biosu do zera na zewentrznym programatorze i wgranie go od nowa (tez na tym samym programatorze) i dopiero wlorzenie jej do plyty glownej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 dodam ze w 3dmarku 03 robi 7500pkt,a w żadnym z testów direct3D 7,8,9 nie ma płynności. Przyspieszenie sprzetowe pełne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muniek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Moze zabrzmi to glupio bo to pytanie sie ciagle na forum pojawia... ale jaki masz zasilacz?? :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
extremek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 fortona 350W, a co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...