Marek322 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam mierzyłem miernikiem zasilacz oto wyniki: +2.5V: 2,48V +3.3V: 3,30V +5V: 4,84V +12V: 11,47V +Vccp: 1,79V +Vcc: 3,25V Czy to dobre wartości napięć ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) +3V, +5V oraz +12V mieszcza sie w normie, ale na krawedzi, czyli mowiac szczerze porazka. Napiecia mierzyles przy obciazeniu (np 3dmarkiem) ? Dopuszczalne wahania napięć według normy ATX 2.1napięcie +3.3v 3.16 <-- dolna granica tolerancji3.3 <-- norma3.43 <-- gorna granica tolerancjinapięcie +5v 4.7555.25napięcie +12v 11.41212.6 Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Soldier666 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GergG Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam mierzyłem miernikiem zasilacz oto wyniki: +2.5V: 2,48V +3.3V: 3,30V +5V: 4,84V +12V: 11,47V +Vccp: 1,79V +Vcc: 3,25V Czy to dobre wartości napięć ?? Zbyt dobrze to się nie prezentuje niestety...... Linia +12 na granicy prawie.... Ogólnie dopuszczalna tolerancja +-5%, ale za dobrze to nie wygląda.... :-| ( i 12-tka i 5 siada..... ).... Chyba warto zastanowić się w Twym przypadku o czymś mocniejszym ( firmowym i stabilniejszym ) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kupiłem taki zasilacz --->http://allegro.pl/show_item.php?item=79945998 on będzie dobry ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 kupiłem taki zasilacz --->http://allegro.pl/show_item.php?item=79945998 on będzie dobry ??no zależy co ma zasilać, jeżeli SLI w parze z dwurdzeniowcem to zdecydowanie nie da rady, szkoda ze najpierw kupiłeś a potem pytasz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 :/ narazie nie sli tylko amd 64 sempron 3100, 1gb ram, ge force 5700 , asrock dual z pci i agp, 6 wiatrakó , 2 katody, 2 nagrywarki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 :/ narazie nie sli tylko amd 64 sempron 3100, 1gb ram, ge force 5700 , asrock dual z pci i agp, 6 wiatrakó , 2 katody, 2 nagrywarki spokojnie będzie działać z dużym zapasem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek322 Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 to dobrze :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 A u mnie +12 jest w granicach 12,3 do 12,6 (pierwsze to idle drugie to stress) a +5 to w ogole jakis szok, czyli 5,1 do 6,1 (pierwsze idle drugie stress) O co chodzi??? ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 9 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2006 piotrc00 mam pytanko, mozesz mi powiedzieć gdzie na zasilaczu zmierzyć napięcia:+2.5V, +Vccp oraz +Vcc bo nie bardzo się orientuję gdzie to pomierzyć. Z góry dziekuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 A u mnie +12 jest w granicach 12,3 do 12,6 (pierwsze to idle drugie to stress) a +5 to w ogole jakis szok, czyli 5,1 do 6,1 (pierwsze idle drugie stress) O co chodzi??? ;( a czym mierzyłeś ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Napewno nie miernikiem, bo inaczej komp juz bylby historia. 6.1V :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=drake=- Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 no 6.1 jeśli proc byłby zasilany z tej listwy to broń boże ^^' ...Ojcze nasz wyzwól ten procesor z rąk zła oraz wiecznego odczucia spalenizny... Amen... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) Miernikiem niedowiarki (z molexa to sprawdzam, a to 6,1 jest rzadko, moze dwa razy na oczy takie cos widzialem - moze zwykly blad pomiarowy, srednio 5V ma ok 5,1-5,7)...Zaczyna mnie to forum dobijac :( Jak mam pytanie to cokolwiek, byle nie odpowiedziec...najlepiej sie posmiac, ze mierze programem (a tak nie robie) Wiec na ktorym forum mi pomoga? Bo widze, ze tutaj nie mam co na to liczyc :( Edytowane 10 Stycznia 2006 przez DJPreZes Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Soldier666 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Gdyby rzeczywiscie w molexie bylo 6V to elektronika dysku, nagrywarka, procesor poszly by sie...moze masz miernik za 15 zl :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 No i wez tu rzuc swoj problem i slyszysz takie bzdury... Miernik jest mniej wiecej za 10 razy tyle, ale pewnie to ja slepy. Prosze jeszcze raz o link do forum gdzie mi pomoga, bo tutaj niestety chyba nie ma na to szans. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) miernik tez może mieć odchyły jak wyprodukowany został w firmie pokroju megabajt, ... chieftec to nie byle g.... coś tu śmierdzi, sugeruje sprawdzić jakimś innym miernikiem, choć mogło mu się coś na starość popie... miernik tez może mieć odchyły jak wyprodukowany został w firmie pokroju megabajt, ... chieftec to nie byle g.... coś tu śmierdzi, sugeruje sprawdzić jakimś innym miernikiem, choć mogło mu się coś na starość popie... o co tobie chodzi przecież wszyscy piszą ze napięcie jest nie poprawne/za wysokie, dopuszczalne są odchyłki +/-5% od wartosci podstawowej, jak zasilacz jest nie sprawny mogą być większe i skutkuje to utratą stabilności aż do uszkodzenia sprzętu nikt tobie nie powie więcej bo nie jest wróżką :mur: ale poleganie na jednym mierniku nie jest dobrym pomysłem zwłaszcza ze nie wiemy jaki to miernik Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 aktualny wynik -calkiem znosny by byl - ale mam proca skreconego na 12x100 i grafe na zwyklych wartosciach, po wejsciu w jakas gierke, rosnie napiecie i zwiecha.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) 1) Czy bateria w mierniku jest nowa? 2) Czy przeczyściłeś końcówki sond pomiarowych z tłuszczu i innych zanieczyszczeń (może być aceton, albo spirytus)? 3) Czy komputer pracuje stabilnie? Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Zenfist Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Komputer pracuje okrutnie niestabilnie. Srednio 3 do 4 resetow na godzine. Przy grach jeszcze czesciej. Wlasciwie sie nie uruchamiaja nawet. Dobra... koncze. Wlasciwie faktycznie i tak nic wiecej nie powiecie poza tym, ze "zepsuty" Sorry - za duzo wymagam. Jasnowidzenia pewnie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bellum Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 (edytowane) aktualny wynik -calkiem znosny by byl - ale mam proca skreconego na 12x100 i grafe na zwyklych wartosciach, po wejsciu w jakas gierke, rosnie napiecie i zwiecha....no i widzisz to jest konkretna informacja, nic więcej niż to co juz wiesz nie jest ci potrzebne żeby z pełną świadomością potrzeby iść kupić zasilacz Edytowane 10 Stycznia 2006 przez Zawadaki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 Komputer pracuje okrutnie niestabilnie. Srednio 3 do 4 resetow na godzine. Przy grach jeszcze czesciej. Wlasciwie sie nie uruchamiaja nawet. Dobra... koncze. Wlasciwie faktycznie i tak nic wiecej nie powiecie poza tym, ze "zepsuty" Sorry - za duzo wymagam. Jasnowidzenia pewnie ;)Zacznij lepiej od siebie wymagac myslenia, chyba nie trudno sie domyslic ze zasilacz masz nie teges Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DJPreZes Opublikowano 10 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2006 To ze jest walniety to wiedzialem, ale bylem ciekawy czemu zawyza napiecia a nie jak wiekszosc zaniza. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...