Mystic Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam Zamierzam postawić mały serwerek ale nie chcę kupować drugiego monitora, czy można podłączyć jeden monitor do dwóch komputerów, przy pomocy jakiegos przełącznika ? Mój monitor to LG 775 FT Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 hmm musze ci powiedzieć że też sie nad tym zastanawiałem bo bede stawiał serwerek PII 333 do nocnych downlowdów i też mam jeden monitor drugi nie wchodzi w gre szukałem na allegro ale niec nie znalałem albo słabo szukałem bo nawet nie wiem jak to wyglonda albo tego nie ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RuDi Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam Mam postawiany serwerek do ktorego dostep uzyskuje dzieki zdalnemu pulpitowi Win XP. Ma to swoje zalety, przede wszystkim nie musze przepinac myszy klawiatury i monitora. Jezeli serwerk bedzie na win xp to masz proste rozwiazanie sprawy. Jezeli inny system to moze sa jakies programy dzieki ktorym mozesz uzyskac zdalny dostep ale niestety nie mam bladego pojecia jakie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_q_b_a_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ja miałem kiedyś taki przełącznik, że wystarczyło przekrćić i chyba wszystko (monitor, klawiatura itp.) przełączało się na drugi komputer. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 tia mozna sa przelaczniki reczne na 1 do 2 kompow ale nie wiem gdzie je mozna lyknac kiedys w elektronicznych sklepach byly to prosty przelacznik prawie jak kontakt tylko wiecej przewodow ma Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a jak to zrobić bo pierwszy raz o tym słysze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Przełączniki takie można dostać np w Komputroniku. http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=15583 Ogólnie to szukaj frazy KVM, to coś znajdziesz napewno. Pozdrawiam! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 eh lipa z tymi kablami bo to kosztuje najtańsze na allegro 80 zł a mój P2 jest niewiele wiecej warty taniej wyjdzie jak kupie nowy monitor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 niestety gadzety kosztuja :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durek5 Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Jest taki program który instalujesz na swoim komputerze i na serwerze,program musi być cały czas odpalony na serwerze a na twoim kompie odpalasz go kiedy potrzebujesz zajrzeć na serwer wpisujesz chasło i widzisz pulpit serwera.Zaraz poszukam jak to się zwało i zapodam link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramax Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Mam taki i polecam: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79279285 Przełączanie następuje klawiszem "Scroll Lock" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Jest taki program który instalujesz na swoim komputerze i na serwerze,program musi być cały czas odpalony na serwerze a na twoim kompie odpalasz go kiedy potrzebujesz zajrzeć na serwer wpisujesz chasło i widzisz pulpit serwera.Zaraz poszukam jak to się zwało i zapodam link.czy to działa ka wrzuce do auto startu ten program czy trzeba jeszcze go skonfigurować za każdym razem jak podłączyć komp do kompa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mystic Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Mniej więcej o taki przełącznik mi chodziło, wystarczył by do monitora, klawiatura i mysz jakieś tanie można kupić. Serwer będzie pod Linuksem (Ubuntu 5.10), używam teraz tego systemu i do windowsa nie wróce już nigdy :) Dzięki za odpowiedź wiem już czego i gdzie szukać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 a moje wątpliwości ktoś rozwieje :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Polecam RealVNC . Zainstalowalem go na wszystkich stacjach w firmie i mam z glowy latanie po pietrach w celu usuniecia usterki :wink: Stad mozesz go pobrac : http://www.realvnc.com/download.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ale po każdym wyłączeniu to trzeba z tego co pamietam włączać go recznie wpisać ip z którym ma sie łaczyć pozatym kiepskie to na dłuszą mete Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-yahoo- Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Miałem 2 kompy win xp i win xp połączone i bawiłem sie pulpitem zdalnym i vnc Teraz będe miał tak komp na win xp z podłączonym minitorem i drugi komp na Fedora i będe łaczył sie przez putty i takie rozwiązanie polecam bardzo wygodna praca. Edytowane 1 Stycznia 2006 przez -yahoo- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 ale po każdym wyłączeniu to trzeba z tego co pamietam włączać go recznie wpisać ip z którym ma sie łaczyć pozatym kiepskie to na dłuszą mete Po pierwsze , jak juz raz wpisales to wystarczy wybrac IP z listy a po drugie dlaczego uwazasz to za kiepskie rozwiazanie ? Do serwera tez bedziesz potrzebowal myszki i klawiatury wiec robi sie niepotrzebny burdel w kablach i zbednych rzeczach . A tak wlaczasz darmowy program i wykonujesz moze o dwa klikniecia wiecej niz na KVM-ie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 serwer to dla mnie komp do downloada wiec w nocy bedzie chodził a nie 24/7 wiec żeby uruchomić program na serwerze potrzebuje myszy klawiatury żeby z listy wybrać i monitora jeszcze :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ULLISSES Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Jeśli o zdalnym pulpicie mowa, to polecam ten temat: http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=97725 Pewien nie jestem, ale jeśli sprawa dotyczy logowania się tylko 1 usera jednocześnie, to kwestię większości ustawień (wraz z podmianą pliku) można pominąć. Można spróbować zalogować się zdalnie, jeśli lokalnie nie jest nikt zalogowany - powinno się udać, jeśli zdalny pulpit jest włączony (opis w podanym topiku). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 chodzi mi o coś takiego: mam kompa PII 333mhz i dysk 17Gb i chce żeby ten komp służył do tego żebym mógł wejść do netu zacząć siaciagać i go zostawić nie chce do niego podłaczać klawiatury myszy chce tylko podłączyć zasilanie i sieciówke i coś tam mam kompa tego co w podpisie to którego bede miał połączoną mysz i klawe i mam 1 monitor LCD nec 1701 jak to podłączyć żebym tego P2 odpalił z przycisku i żeby mi sie obraz na monitorze pojawił kompa do neta połącze że kupie rozgałeziacz do skretki albo skombinuje swicha pewnie mnie nie zrozumieliście ale trudno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) serwer to dla mnie komp do downloada wiec w nocy bedzie chodził a nie 24/7 wiec żeby uruchomić program na serwerze potrzebuje myszy klawiatury żeby z listy wybrać i monitora jeszcze :/ Nie rozumie Cie naprawde :lol: (a moze to przez to ze swiezo po sylwku [; ) Starasz sie sobie wszystko utrudnic a mozesz miec dwa razy prosciej . Przeciez co za problem sprawic aby VNC Serwer startowal razem z systemem ? Wciskasz tylko power na serwerze i jak system wstanie , clientem VNC laczysz sie ze swojego kompa z serwerem... Masz pulpit i dostep do wszystkiego z poziomu twojego kompa bez zbednych myszek klaw i monitorow... EDIT : a jak tak nie chcesz to pozostaje zakup KVM-a . Mam jednego w firmie i nie wiem czy to przez to , ze KVM slaby czy poprostu w starszych systemach jest problem z przelaczaniem myszy i klawy , w kazdym badz razie sprawa wyglada tak , ze jak wstartuje winda 95 z przelaczonym KVM na tego kompa to jest ok , w momencie przelaczenia na drugiego kompa i spowrotem na pierwszy kursor jest martwy i klawa tez... Ale to pewnie taki odosobniony problem :wink: Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Heat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Wciskasz tylko power na serwerze i jak system wstanie , clientem VNC laczysz sie ze swojego kompa z serwerem... Masz pulpit i dostep do wszystkiego z poziomu twojego kompa bez zbednych myszek klaw i monitorow...no i o to mi chodziło żeby razem z systemem startował ale teraz jest problem że włączam VNC ustawiam download i wyłączam kompa a żeby zobaczyć czy sie sieciągneło musze kompa właczyć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 no i o to mi chodziło żeby razem z systemem startował ale teraz jest problem że włączam VNC ustawiam download i wyłączam kompa a żeby zobaczyć czy sie sieciągneło musze kompa właczyć No stary ale albo woz albo przewoz :wink: Masz a duzo wymagan :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAMILcom Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 wszumie to prawda ale tego pII chce przygotować na download kupie nowy procek chłodzony pasywnie jakieś 12 zł i kupie nowy wentyl do zasiłki jakiś AC tc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...