zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam. Mam net z osiedlowej sieci kablowej. Potrzebuje podzielic go na 3 kompy w domu. Jaki router zastosowac (do 150 zł), aby: 1. była możliwośc wyłączenia firewalla lub odblokowania na tym routerze dowolnych portów 2. na każdym z kompów była pełna przepustowośc łącza, a nie podzielona na 3 3. każdy komp miał Net niezależnie od pozostałych dwóch (zeby tylko jeden mógł byc włączony i żeby miał Net). Z góry sorki jakby juz był taki topic, ale przeszukac paredziesiąt stron nie jest łatwą sprawą :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 takie "wysrubowane opcje" ma kazdy spox kup cokolwiek (ale Linksys, D-link, moze jeszce jakas firma ale nic do glowy mi nie przychodzi :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 takie "wysrubowane opcje" ma kazdy spox kup cokolwiek (ale Linksys, D-link, moze jeszce jakas firma ale nic do glowy mi nie przychodzi :P ) A czy te z allegro-Planete 401 i Liksysy(po niecałe 100zł)nadadzą się? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 jasne tylko nie wiem jak tam z gwarancja na alegro jakby co to musisz chyba na wlasny koszt sprzet wysylac a zepsuc sie moze wszystko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Dzięki za szybkie odpowiedzi.Mam jeszcze pytanko (jestem zielony z routerów):czy do routera fizycznie wkłada się kartę sieciową-pytam dlatego,bo ja net mogę miec tylko na przypisaną mi karte sieciową -jak to jest? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 router to mala skrzyneczka wklada sie do niej tylko wtyczki jak masz filtrowanie MACa to router bedzie " udawal" kompa :P stale IP tez mozesz jemu przypisac to latrwizna jak bedziesz juz mial cos to topik i masz odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrKleiner Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Podłączasz do routera normalny kabel sieciowy są w routerze gniazdka i później podłączasz taki kabel do kompa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 kurde... Mam wątpliwosci czy u mnie to bedzie mozliwe, bo u mnie sieciówke na kompie trzeba zarejestrowac u Admina abym miał na tą sieciówke Net (jak bym ją chciał zmienic to tez musze ją zarejestrowac - to tylko formalnosc, ale jest konieczna). Co o tym sądzicie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 czytaj dokladnie odpowiedzi :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 No ok, ale nie bardzo rozumiem jak będzie wyglądało przypisanie tej sieciówki na routerze - czy admin mi to zaakceptuje? Czy "pozna", że to router a nie sieciówka w kompie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 zalezy jaki ADMIN :P chodzi tobie o dzielenie lacza? jesli masz w umowie ze tylko 1 komp to latwo poznac ze sa 2 lub wiecej a nie 1 :P poznac czy router czy komp tez mozna :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zax The Player Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Słuchaj-dotychczas było u mnie tak,ze mielismy 2 kompy,jeden drugiemu umozliwiał połączenie z netem poprzez program CCProxy.I było wsio ok,ale musiały oba kompy chodzic.Teraz chcę to zmienic własnie przez dokupienie routera.Dojdzie niedługo 3ci komp. Narazie admin się nie przyczepiał-mamy tylko 1 wtykę netu,a chodziły 2 kompy. Mnie chodiz o to,czy ta karta sieciowa którą obecnie uzywam do netu będzie widoczna na routerze dla admina jako ta sama karta.PRobuję to wytłumaczyc ale nie wiem jak.,heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 tia klonowanie MACa to inaczej adres fizyczny karty przypisany do kompa sklonowany na router :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...