Majkel_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) Mam dziwny problem z nowym kompem. Otóż podczas instalacji windowsa XP prof. w pewnym momencie (pod koniec instalacji już) wyświetla mi się komunikat, że instalator nie może znaleść dwóch plików iexplore oraz cmprops.dll. Płyta jest cały czas w cdromie, ale on dziwnie, bo nie widzi jej, tak jakby nie mogl czytac z cd, a wczesniej przeciez czytal caly czas. I co nasmieszniejsze w tym wszystkim, nawet po probie instalacji windowsa z innej plyty (bo myslalem ze moze ta uszkodzona) wyswietla sie ten sam blad. Wiecie moze co to moze byc ? Proszę o pomoc, bo nawet jak instaluje różne wersje windy np. xpeka, albo xpka z sp2 tez mam ten problem na tym sprzecie: DFI, benq 1640. Moze cos w biosie musze zmienic? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DirtZ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Może przestań korzystać z piratów :dontfeedtrolls: :legal: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) To są oryginały!!! posiadam licencje. Nie wiem czemu od razu założyłeś, że piraty. Prosiłbym o pomoc. Może to być wina cdromu? Edytowane 1 Stycznia 2006 przez Majkel_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Ok sprawdze na innym cdromie. A sprawdzalem co do pomocy, wiec jak nie pojdzie na innym to jutro zadzwonie. Dziwne jest to, że na cdrome (Benq dw 1640) cały czas świeci się dioda, i w momencie gdy instaltor pyta mnie o te pliki jak chce włożyć inną płyte, to napęd wogóle nie chce się otworzyć. Może to być jakaś wada? czy poprostu instalator blokuje napęd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel_ Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Już po problemie. Nowy system siedzi i chula. A problem tkwił w tym, że benqu ustawił się jakos secondary slave. A z tego co zauważyłem windows xp podczas instalacji, nie chce czytac z napedu slave, ale nie na poczatku, tylko juz pozniej , w czasie konfigurowania plikow. Wystarczylo, że wrzucilem go na secondary master i bez problemy przgbiegla instalacja. A co do benqu 1640 to jeszcze go nie testowalem, moze jakos w tym tygodniu i wtedy opisze jak mi sie podoba :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...