Skocz do zawartości
mcfoka

Cos Dziwnego W Wodzie Mi Plywa

Rekomendowane odpowiedzi

Najprawdopodobniej są to glony :D Jakiej wody używsz do układu??? destylowanej czy zwykłej kranówy??? może to być spowodowane również zasyfiałą nagrzewnicą:D Ja na twoim miejscu zpuścił bym wode z układu i nalał destylki z dodatkiem np. borygo albo takiego środka przeciwko glonom ,,Algin" w kazdym zoologicznym powinieneś go dostać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wodzie byl algin i byla to woda demineralizowana! Tak jakby nagrzewnica byla gdzies w srodku zatkana i nagle puscilo wszystko... Nawet woda sie zabarwila na kolor alginu(w koncu...). Zmienilem wode 3razy teraz i jest w miare normalna i bloczek jakby chlodniejszy...

EDIT: To nie sa babelki, kompresja zniszczyła zdjęcie... To cos ma mlecznobialy kolor, jest to jakas maź.

Edytowane przez mcfoka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wodzie byl algin i byla to woda demineralizowana! Tak jakby nagrzewnica byla gdzies w srodku zatkana i nagle puscilo wszystko... Nawet woda sie zabarwila na kolor alginu(w koncu...). Zmienilem wode 3razy teraz i jest w miare normalna i bloczek jakby chlodniejszy...

EDIT: To nie sa babelki, kompresja zniszczyła zdjęcie... To cos ma mlecznobialy kolor, jest to jakas maź.

to sa zabite glony :P tak wlasnie wygladaja jak sie je zabije borygo czy czym kolwiek, robi sie taka maź

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To samo miałem jak alginu dolałem... Wogóle to badziewie sie osadza na wszystkim i ciężko wyczyścić pompke i bloki.. nie mówie o nagrzewnicy... Węże sa pewnie zmatowione... i nadają sie na syf. Lepiej weź to wszystko wymyj pożądnie.. demineralki z borygo wlej i nie bedziesz miał takich niespodzianek

Edytowane przez Drozda

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na sylwestra moje mieszkanie bylo puste, wiec odpada. Teraz sie tylko zastanawiam czy kupic BW 122, BW123 czy zamowic z alphacoola Nexxos3extreme :> Chcialbym zeby chlodniczka mogla pracowac bez wentyli w idle (C&Q) i na niskich obrotach wentyli w stress.(S64 1.55v i r9800)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi