Skocz do zawartości
POKI

Płyta Pod S-939 "cicha"

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć. Przed świętami spalił mi się komputer :cry: , w związku z tym potrzebny jest mi nowy. Proszę Was o pomoc. Mam problem z płyta główną. Zależy mi by była stabilna wydajna i cicha. Zaznaczam że zamierzam kupić procesor Athlon 64 3200. Nie będzie on raczej bardzo katowany (czyt. podkręcany), ze względu na to że mój poprzedni komputer wytrzymał tylko 3 lata (spalił się w końcu procek). Mam już coś na oku. Co myślicie o płycie Gigabyte K8NF-9 Ultra. Ma pasywne chłodzenie. Dzikie za odpowiedzi i pozdrowienia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moze pomyslisz nad ta http://www.apollo.pl/do_cmd_win.php?mod=st...detail&id=19998 . Swietna plytka, pasywne chlodzenie i sporo kasy Ci zostani w kieszeni. Poczytaj sobie o niej. Za ta cene rewelacja.

Sporo o niej słyszałem i powiem tak - zastanowie się ALE mam zle doświadczenia z plytami Asrock ( z Gigabyte wręcz przeciwnie), a nforce 4 ma naprawde fajne funkcje. Cały czas się wacham. A może coś z via. Co myślicie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kupiłem Ga k8nf9 ultra. Na razie wszystko raczej jest ok. Radiator chipsetu jest strasznie gorący - fakt. Ale jest cicho. Świetna funkcja firewall. Jedno co mi sie nie podoba w błędne działanie funkcje Smart fan w biosie. Wiatrak na radiatorze albo stoi, albo kręci się ze stałą prędkością. Może ktoś zna rozwiązanie czemu się tak dzieje?? - (Hi Hi to już nie jest chyba ten dział)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi