Skocz do zawartości
kkooaallaa

Problem Z Nagrywarka Dvd 8x Sony

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam taki problme ze pewnego dnia nagrywarka zaczeł sie dziwnie zachowywac. Gdy sie włozy do niej płyte to zanim cos na niej przeczyta to trwa około 1 - 2 minut i tez nie zawsze przeczyta, a jak juz przeczyta płyte to jak sie cos przegrywa to trwa to dosc długo(zaczuna od 90 minut) i nie zawsze sie uda przegrac, i jest tak głosna jak odkurzacz (albo jeszcze głosniej jak wejdze na obroty to jest odgłos jak by cos o cos biło), co chwilke sie rozpedza i znowu staje, zaktualizowałem firmware, macie jakis pomysł co moze być z nia nie tak, czy nadaje sie tylko do wywalenia, czy moze ktos naprawia nagrywarki do lapow??

Edytowane przez kkooaallaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po około 8 godzinach walki z tym, przełozyłem naped do lapa brata wszystko chodziło cacy, zaczełem szukac przyczyny u mnie w kompie (windows to media center sp2 wszystki updaty) i wtedy natrafiłem na tryb PIO za zadne skarby nie mogełm go przełaczyc w dma ale w koncu sie udało, przegrywam płytke cd 700mb zaczeło od 2 minut ładnie szybko ale co parenasice sekudn naped staje jakby z obrotow spadł do 0 i taki dziwny odgłos wydaje jak ktos zaczymał recznie płyte palce, ale potrafi przegrac cała płytke czas to okło 5 min, zainstalowąłem szybko xp na drugiej partycji bez zadnych sterow ani nic i ta sam płytke przegrywałem zaczeł tez od 2 min i skonczyło na 2 minutach i tylko raz sie tak sciaeło na sekunde, czyżby jakiś powazny bug w media centerze, czy to tylko chwilowa poprawa stanu ojego napedu?

P.S. wszystko wyczysciałem w srodku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja juz nie wiem co mam robic z ta nagrywarka, bede chyba jecahł na xp i poczekam az wyjdze porzadan wersja media centera, i podepne nagryarke usb tylko mi kable przyjdze tak czy siak zadan nagrywarak do lapów nie wytrzyma nagrywania 15 płyt dzienie, a niestety tyle potrzebuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

witam

pojawił sie nowy problem otoz odczyt płyt dvd zosatał juz opanowany wszystkei płytki raczje bez problemu czyta, za to pojawiał sie problem z nagrywaniem po włozeniu czystej płyty dvd nagrywarka mysli chwile i po chwili stoi jakby płyta nie była włożona dopier musze pare razy włozyc i wyłozyc płyte z napedu (1 dvd co nagrywałem to musaiałem 4 razy wyciagac 2 dvd co nagrywałem musiałem około 15)jak naped zaskoczy i zobaczy płyte to raczej wszystko jest oki (poza tym ze raz ta sama płyte widzi jako x6 a druga płytke z tej samej paczki jako x8) jak juz zakoczy i nagra to potem płyta dział normlanie w napedzie, spotakł sie ktos z czym takim?

Naped ma oznaczenie sony dvd+-rw dw-d56a

a co do tej sugesti kolegi limerro ze to hurtownia to raczej sie nie zgodze, zalezy jak lezy jak trzeba jakis film z imprezy okolicznosciawej nagrac dla znajomych to niekiedy w jedne dzien parenasice płytek trzeab a niekiedy nawet 2 dni nie nagram zadnej płytki.

Edytowane przez kkooaallaa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pojawiał sie problem z nagrywaniem po włozeniu czystej płyty dvd nagrywarka mysli chwile i po chwili stoi jakby płyta nie była włożona dopier musze pare razy włozyc i wyłozyc płyte z napedu (1 dvd co nagrywałem to musaiałem 4 razy wyciagac 2 dvd co nagrywałem musiałem około 15)jak naped zaskoczy i zobaczy płyte to raczej wszystko jest oki (poza tym ze raz ta sama płyte widzi jako x6 a druga płytke z tej samej paczki jako x8) jak juz zakoczy i nagra to potem płyta dział normlanie w napedzie, spotakł sie ktos z czym takim?

Naped ma oznaczenie sony dvd+-rw dw-d56a

Witam

Ja w swoim lapku mam tez naped SONY tylko ze DVD +/_RW DW-u54a (jednowarstwowa) i mozna powiedziec ze podobny problem, CD'ki nagrywa bez problemu, zas DVD'ki juz nie wszystkie :unsure:, tyle ze odczytuje kazda wlozona plytke zarowno CD jak i DVD.

Szukalem na wielu FORACH w Polsce i za granica i znalazlem tam wiele nieprzychylnych opinii do napedow spod znaku SONY.

pozdroofko

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi