mussa Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 POMOCY , MOŻE KTOŚ wie co zrobic ?? płyta gigabyte 8i954p-g HDD WD200 SATAII BIOS wykrywa tylko 137 GB i na tyle się formatuje NTFS w windzie widzi potem tylko 131 GB wgrany najnowszy BIOS F8 HELp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zaktualizuj bios i wgraj SP2... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mussa Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zaktualizuj bios i wgraj SP2... a co to pomoże jak już po instalacji windy i tak jest 131 GB ???? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HucK Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 To, że bios wykryje cały dysk..l Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mussa Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 To, że bios wykryje cały dysk..lzainstalowałem windę na tych 131 GB wgrałem SP2 no i dalej jest 131 BG problem polega na tym że w biosie jest 200GB ale już przy instalacji windy system widzi tylko 137GB moj GG2274907 prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajsi Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Instaluj windę ze zintegrowanym SP1 lub SP2. Jeśli mimo że Bios wykrywa poprawnie nie widzi winda reszty dysku to wejdz do menadżera dysków i zobacz czy tam jest poprawnie wykryty. Jeśli tak to utwórz partycję na pozostałym wolnym obszarze i winda go zobaczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
avecezary Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) no i formata machnij tego nowego obszaru :P Edytowane 2 Stycznia 2006 przez avecezary Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SlaY! Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Tak przeglądałem progsy, które mam na dysku i akurat optymalizowałem sobie programem FastXP system. Patrze, a tam jest opcja: Włącz obsługe dużych dysków. Może to coś da? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 no po cos ta opcja chyba jest? powinno pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derwu Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) do usunięcia Edytowane 19 Lutego 2013 przez derwu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkzg Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 miałem podobny problem wgranie SP2 nic nie pomogło aby mieć do dyspozycji cały dysk potreba go podzielić aby jedna partycja nie była większa niż pojemnośc którą windows pokazywał wcześniej:) czyli te nieco ponad 130 GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zwierzak24dg Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 Witam Mam dysk 250gb sata w biosie widzi go jako 137gb zainstalowany win sp2 na partycji raid 0 2x160gb. Czy jest szansa odzyskać miejsce czy dysk do reklamacji?? Inny hdd 160gb jest widziany jako 154 czyli normalnie nie jak w tym przypadku z 250gb jak 137gb pod windowsem jako 129 gb. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 tak jak wyzej najnowszy bios ? na jakiej mobo ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość robot Opublikowano 15 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2006 upgrade biosa , lub wlasnie ta obsluga duzych dyskow Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mastertoudi Opublikowano 16 Czerwca 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2006 Po zainstalowaniu sp2(nie sp1) wgraj sobie partition magic i zobaczysz pozostałe miejsce. A jak chcesz jedną partycje to idz do kogos z tym dyskiem i tym programem stwórz(musi byc sp2) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...