AgaLuki Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 Witam! Jestem posiadaczem internetu przez kablowke. Mam modem do ktorego dochodzi telewizyjny kabel, a od ktorego odchodzi kabel do karty sieciowej mojego kompa. Ostatnio chcialem polaczyc mojego kompa z kompem mojego brata, wiec dokupilem druga karte sieciowa i kabel do polaczenia komputer-komputer. Podlaczylem wszystko tak jak powinno byc i: komutery widza sie nawazjem i mozna grac na lanie, jednak na drugim kompie niema internetu. jak skonfigurowac 2 kompa tak zeby na nim chodzil net? Jezeli jest juz taki temat to prosze o linka, poniewaz naprawde troche czasu zmarnowalem na szukanie, jednak nie znalazlem dokladnego opisu konfiguracji sieci tego typu. Z gory dziekuje za odp! pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meriZe Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 protokol tcp/ip Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djminner Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 (edytowane) Jezeli to kablówka typu Chello lub Aster powinienies sprawdzic czy nie masz wpisanych DSNow Sprawdz poleceniem ipconfig/all na swoim komputerze i sprawdz co brakuje we wpisie u brata. Looknij... http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=97725 Pozdroo djminner Edytowane 4 Stycznia 2006 przez djminner Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...