Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czytałem kilka recenzji (benchmark.pl itd) no i niby jest wydajny albo i wydajniejszy od GF 4 TI4600 a kosztuje niecałe 1000zł. I teraz pytanko: czy ktoś już może kupił tą karte? Czy warto? Jaki jest spadek wydajności jeżeli karta chodzi na AGPx4?

na www.komputronik.pl jest do kupienia... na razie nigdzie indziej nie znalazłem... mikołaj tuż tuż i zastanawiam sie czy by nie kupić i zlikwidować moje "wąskie gardło" :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mam tą karte i jest bardzo fajna :) . Dobrze sie kręci moja poszła na 355/310 stabilnie , bez artefaktów , 3d marka przechodzi przy ustawieniach 370/320 !. Niewielki spadek po włączeniu FSAA i jeszcze mniejszy po włączeniu AF . Wrzuce kilka wyników:

Normal 12 600pkt

FSAA 2x 10 637pkt.

FSAA 4x 8 900pkt.

AF 16x 11 600 pkt.

AF 16x + FSAA 4x 8 300 pkt.

http://service.futuremark.com/compare?2k1=5406053

Z lepszym procem ze 14 000 bym wyciągnoł .

Jak chcesz moge też dać wyniki Aqua marku i codecreatures .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan a jaki przyrost wydajności uzyskałeś po podkręceniu? Bo muszę kupić sobie kartę no i mam dylemat czy brać teraz 9500 PRo czy lepiej poczekać i <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 9700 Pro.

Musiał bym sprawdzić na standardzie nie testowałem , jak chcesz moge moge puścić 3d m na 275/270 .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Majdan jakiej masz firmy radka? I jaka jest jakosc obrazu?

Kupiłem firmy Super Grace ale to jest orginał "build by ati" a jakość obrazu jest wyśmienita , kolory bardzo ładne , czcionka wyrazna niema sie do czego przyczepić .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czytałem kilka recenzji (benchmark.pl itd) no i niby jest wydajny albo i wydajniejszy od GF 4 TI4600 a kosztuje niecałe 1000zł. I teraz pytanko: czy ktoś już może kupił tą karte? Czy warto? Jaki jest spadek wydajności jeżeli karta chodzi na AGPx4?

na www.komputronik.pl jest do kupienia... na razie nigdzie indziej nie znalazłem... mikołaj tuż tuż i zastanawiam sie czy by nie kupić i zlikwidować moje "wąskie gardło" :P

Po co na komputronik'u? Drogo i uzeranie sie z nimi ;)

SuperGrace Radeon 9500 PRO 128MB DDR TV&DVI jest dostepny za jedyne 979.00 zł z VAT w sklepie tweak.pl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>Kupiłem firmy Super Grace ale to jest orginał "build by ati" a jakość obrazu jest wyśmienita , kolory bardzo ładne , czcionka wyrazna niema sie do czego przyczepić .

pewnie znowu sie rozpęta dyskusja jak to super grace jest build by at

przygotuj sobie linka jak dyskutowalismy z ndx al kto tam jeszzce bral udzial to nie pamietam ^^

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam takie pytanie: Czy pomiędzy wersją 64MB a 128MB, jest taka sam różnica jak pomiędzy kartami nVidii (znaczy sie, 128MB jest wolniejsza) czy może ATI ma tu inaczej? 

Może jakiś test porównawczy???

w nvidi karty zw 128 Mb to nicnie zyskiwaly w stosunku do 64 ale w ati przyrost pamieci przeklada sie na wydajnosc jednostki i jest szybsza karta majace wiecej pamieci

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

>Kupiłem firmy Super Grace ale to jest orginał "build by ati" a jakość obrazu jest wyśmienita , kolory bardzo ładne , czcionka wyrazna niema sie do czego przyczepić .

pewnie znowu sie rozpęta dyskusja jak to super grace jest build by at

przygotuj sobie linka jak dyskutowalismy z ndx al kto tam jeszzce bral udzial to nie pamietam ^^

Oto link , znim ktoś spróbuje powiedzieć że SuperGrace to <span style="color:red;">[ciach!]</span>o i to nie jest build by ati prosze to przeczytać:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o firmie HIS :?: :!: :?: bo mam okazję kupić 9700pro za 1200zł i nie wiem co zrobić :?:

Majdan w przytoczonym linku piszesz, że Mint jest drogi ale coś chyba nie tak, bo mint 9700 tylko o 80 zł droższy od twojego SG 9500Pro, a chyba jednak wolałbyś 9700 od twojego :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A co sądzicie o firmie HIS  :?:  :!:  :?: bo mam okazję kupić 9700pro za 1200zł i nie wiem co zrobić :?:

Majdan w przytoczonym linku piszesz, że Mint jest drogi ale coś chyba nie tak, bo mint 9700 tylko o 80 zł droższy od twojego SG 9500Pro, a chyba jednak wolałbyś 9700 od twojego  :idea:

Gdzie masz mina 9700 za niewiele ponad 1000 zł? Najtańszy 9700 jaki widziałem jest za 1400zł.

A co od tego 9700pro to ja bym łykał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie masz mina 9700 za  niewiele ponad 1000 zł? Najtańszy 9700 jaki widziałem jest za 1400zł.

Na samej górze autor podaje ceny ?!? A co z tą firmą HIS???

Ja nigdzie nie widze żadnych cen.A ten Radeon to pownie jest build by ati jest tylko zapakowany przez His`a .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...