Skocz do zawartości
El Passo

Rozwalony Canon G5

Rekomendowane odpowiedzi

Mojej koleżance upadł wczoraj na ziemię Canon Powershot G5 i rozwaliłej się obiektyw, a konkretnie pękł jej ten plastik, na którym umocowane są soczewki. Same soczewki wydają się być całe. Jednak aparat się nie włącza, bo wyrzuca "Lens Error" - widać, żę próbuje ruszać obiektywem, ale jakby coś go blokowało.

Czy moglibyście dać jakieś rady gdzie go najlepiej (najtaniej?) serwisować w Warszawie i okolicach? A może ktoś ma pojęcie jak to naprawić samemu?

Z góry dzięki:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niestety również mam mam problem z aparatem.

Wiatr mi przewrócił go gdy był na statywie i aparat przyładował obietywem w kupę ziemi. Obiektyw się zablokował więc oddałem go do serwisu sony w moim mieście. Serwisant sugerował, żże może będzie potrzebna wymiana jakichś elementów mechanizmu obiektywu. Wczoraj zadzwoniłem i się dowiedziałem, że całe obiektyw należy wymienić a koszt to prawie 900zł więc już wolę naciągnąc ojca na nowy aparat :) Nie wiem zbytnio jakie mam opcje co mogę w tej sprawie zrobić. Naprawdę dobrze mi służył wcześniejszy aparat (SONY DSC-W15) i chciałbym go jakoś odratować. Bardzo proszę o jakąś poradę. Może iść do innego serwisu?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi