paluszek Opublikowano 1 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2006 (edytowane) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=79362636 Czy takie kołki spełniają swoją rolę ? Już mnie troche denerwują te drgania. Dostałem kase na gwiazdke więc moge je wytestować :D Czy może lepiej zrobić coś "home made" ? Prosze o jakieś porady :) Edit: Widze, że chyba nikt nie miał styczności z kołkami. Szkoda :( Edytowane 2 Stycznia 2006 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bobslej Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Jak najbardziej działają W "normalnych" wiatrakach tłumią niemal wszystkie drgania, ale jak masz ciężki przypadek wiatraka to już sobie nie poradzą Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość fredus Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 (edytowane) Kolega ma podobne kołki i spełniają swoją role, ładnie wytłumiają drgania Edytowane 2 Stycznia 2006 przez fredus Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Dzieki chłopaki za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Turkina Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jedno pytanie czy utrzymają zasilacz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jedno pytanie czy utrzymają zasilacz? Nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zamówiłem już te kołki i mam pytanie jak sie je mocuje do wentylatora ? Czy potrzeba do nich jeszcze śrubek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Sa jeszcze takie biale kolki sunbeama - nieco drozsze ale sa duzo lepsze - sa po prostu bardziej gietkie. A instalujesz to to przez wlozenie jednego koncow w dziure w budzie a drugiego w sam wentyl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jak uda ci sie wlozyc ;) Ja probowalem wlozyc przez godzine kolki w fandera i wyladowaly na polce :lol: moze jak posmaryje je mydlem to wejda :-/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrcz Opublikowano 3 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2006 Jak uda ci sie wlozyc ;) Ja probowalem wlozyc przez godzine kolki w fandera i wyladowaly na polce :lol: moze jak posmaryje je mydlem to wejda :-/ Ludwikiem - stary patent hydraulików. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilubek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ciekawe te kołeczki Trzeba będzie coś pokombinować i może samemu zrobić takie kołeczki np z silikonu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Ciekawe te kołeczki Trzeba będzie coś pokombinować i może samemu zrobić takie kołeczki np z silikonu? kiedys probowalem cos podobnego robic (ze 2 lata temu chyba o tym cos wspominalem na forum a moze na ModedKompz) - napychalem silikon do pocietych slomek od napojow - duzo roboty a efekt mnie nie zadowalal (za duzo trzeba bylo potem obrabiac - nadac ksztalt itd) i ... konczylo sie na "przysilikonowaniu" wentylatorow do obudowy ma stale :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
melonowy Opublikowano 4 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2006 Moje tam weszly w fandera... ale po 2 dniach z nich zrezygnowalem bo nie mialy wlasciwie co tlumic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiśnia Opublikowano 6 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Stycznia 2006 Jak już będziesz miał te kołki to daj znać powiedz czy spełniaja swoja role i jak one wyglądaja po założeniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 i jak masz kołki? jak to działa? panowie ja mam pytanie co do kołeczków... bo pojawiły się 2 wersje ich na allegro :D która lepsza? http://www.aab.com.pl/Inne/kolki.jpg http://photos.allegro.pl/photos/oryginal/8...828346/82834642 pomocy bo mam zamiar w to zainwestować :P ma ktos takie cos zamontowane w obudowie? moge prosic fotki jak to wyglada? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpablox Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ja mam te drugie. lepiej mi sie podobaja bo nie wystaja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paluszek Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 (edytowane) Tak mam te kołki. Po 1 to łatwość montażu. Wentylatora nie trzeba przykrecać ani nic. Poprostu sie wkłada taki kołek do wentyla w moim przypadku były to 2x arcitci i docisnać za pomocą igiełki od cyrkla tak aby dobrze weszły. Po 2 zadnych drgań przenoszonych na obudowe. Po 3 tanie :) Aha no i na każdy wentylator trzeba uzyć 4 kołków żeby sie trzymał mocno. @ $kub Ja mam TE łatwo sie je wkłada. Troszke wystają z tyłu za obudowe ale to mi nie przekszadza :) Fotki : (sory za jakośc nie mam nic lepszego) http://img63.imageshack.us/my.php?image=01221003542ys.jpg http://img63.imageshack.us/my.php?image=01221004074fo.jpg http://img63.imageshack.us/my.php?image=01221004147nn.jpg Pozdro z zimnej WLKP :P (-18*C :o ) Edytowane 22 Stycznia 2006 przez paluszek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
$kubi Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 dzieki za wszystkie informacje... zainwestuje w te niewystajace i zdam relacje :D pozdrawiam... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_bartx Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 Ja też się rozglądałem za jakimiś kołkami albo podkładkami, ale uznałem, że można by to było wyciąć np. z dętki, albo z czegoś podobnego :) Czy to spełniałoby swoje zadanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
durczyn Opublikowano 22 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2006 te autentyczne kołki sa profilowane i dlatego lepsze od dętkowych :D ogólnie to te kołki sa dobre bo np we freezerku ten wiatrak na 5v robi mocne obroty i drga troche, w jego wypadku te kołki spełniają swoją funkce, one sa dopre ko do coolerów na procku w sumie i tyle :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 26 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Stycznia 2006 ja mam kolki od AAB i sa ok. tlumia moje 92x92 2 sztuki. super i polecam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...