zdzisiek12 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 http://www.thermaltake.com/watercooling/rhythm.htm Najpierw podałem linka, a teraz pytanie - czy ktoś uzywa bajerów tej firmy, chodzi mi o same upiekszacze i czesci nie gotowe systemy chłodzenia : bloki, czujniki przepływu, czujniki temperatury, radiatory, płyny, kable.. i przede wszystkim tego cuda: http://www.thermaltake.com/watercooling/cl...05/cl-w0037.htm, niby tego chlodzenia w sieci jeszcze nie widzialem, a juz na allegro jest. Odnosnie ich sprzetu z jednej strony dośc pochlebne lub bardzo pochlebne opisnie w testach zachodnich - ale trudno wierzyc serwisom ktore typowym watercoolingiem sie nie zajmuja, z drugiej estetyczny i fajny wyglad, w sumie powiem szczerze wole miec 3 stopnie wyzsza temp w obiegu i fajnie wygladajacy i pożadnie zrobiony sprzet niz 3 stopnie mniej i bloki z radiatorami klepane na kolanie. Zatem macie jakies konkretne opinie? Tylko na Boga nech ktos kto mial z tym stycznośc napisze. Dzieki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KamiKaze boski wiatr Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 No to raczej sam zabiles temat mowiac zeby wypowiedzieli sie tylko ci ktorzy mieli z tym styczność. Ja uważam ze to idiotyzm robic taki uklad ... lepiej sprawowalby sie zwykły radiator HeatPipami..... Jesli to bylby blok wodny i chlodnica montowana tak ze mozna by to cieplo wyprowadzic za obudowe to jak najbardziej. Wedlug mnie taka konstrukcja nie ma sensu ze wzgledu isttnienia b.podobnych hetpajpowych systemów. Pozatym mowisz o bloczkach klepanych na kolanie ... spojrz sobie w oferte sklepow i zobacz jak ladnie wygladaja frosty , x3m , x2p , abadony , prisony , cuby itditp. Do tego jakas chlodnica np. Freezer 120mm i wszystko . Cena prawdopodobnie podobna a wydajnosc spowodowana wywalaniem cieplego powietrza na zewnatrz wieksza (do tego cisza bo nie trzeba montowac takiej ilosci wiatrakow do przewietrzania obudowy). Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Testowałem BIG Watera, wydajnośc na poziomie dobrego coolera z HP, jak chcesz mieć wydajniej to kup sobie profesjonalne części a nie zabawkowy zestaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Heat Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 No i sprawa srednicy wezy... Pomimo , ze nie jestem zwolennikiem duzych srednich to i tak uwazam ze 8/10 to juz minimum ! A ten TT zanosi sie na niezlego flowkillera :wacko: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Ma cienkie węże, bo pompka jest słaba dlatego dzięki małej średnicy przepływ wody jest paradoksalnie szybszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek12 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 hm.. oglądałem już tego Volcano w piątek, bardzo ciekawa konstrukcja, zwłaszcz z montazem 2 wiatraków (jakies 90 kolorowe), chcialem w układzie zastosować go na procu dodatkowo oddzielne 2 chłodnice drive bay 5,25 z wentylatorem 120mm i zewnetrzna chłodnica taka jak w big towerze, z upiekszaczy flow indicator (czujnik przepływu) + water indicator (mam miejsce na montarz zamiast wentylatora w boku obudowy. Myslicie ze taki układ bedzie odpowidni (wydajny), sam montaż tych rzeczy jest banalny zapinka w volcano jest identyczna na wkret co HP np tower 102, pozostałby rtylko problem doboru odpowidniej pompki bo ta z oferty Tt ze wzgledu na małą wydajnośc jakoś mnie nie rusza, polecacie moze cos z dobrych pompek w cenie do 150zł?. Odnosnie volcano jest jeszcze fajny test, momo wszystko ten bajer bardzo przypadł mi do gustu http://www.techniz.co.uk/modules.php?name=...wcontent&id=270 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BENITO Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Już bym wolał zrobić sobie tradycyjne wc na złączkach SK i wężach 8/10, wyjdzie taniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 dziwaczne to volcano-jak dla mnie albo hp albo tradycyjne wc... no chybaz,ę tradycyjne wca a bloki z hp-kurde kiedy to stanie sie popularne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chase1 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 a ile kosztuje / gdzie mozna kupic to Volcano 4005 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zdzisiek12 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Na razie widziałem tylko na allegro... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 hehe, podpatrzyli hybryde pietacha i bedą kokosy zbijać? wątpie... ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Na razie widziałem tylko na allegro... daj link, bo nie znalazłem. jak dla mnie mogli by sie szarpnąc na cos ala prison o duzej powierzchni tak z 65x65 mm, jak na pelta (np to cube co misiu robił na pelta kooboosowi) i tak 16 hp jak w ninjy ;) to był mogło być ciekawe, szczególnie przy mocnych procach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Allegro › Komputery › Akcesoria › Chłodzenie i tuning › Chłodzenie wodne i masz przyklejona aukcje :P a jak to za trudne to prosze: http://allegro.pl/show_item.php?item=79174760 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kszonek Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Allegro › Komputery › Akcesoria › Chłodzenie i tuning › Chłodzenie wodne i masz przyklejona aukcje :P a jak to za trudne to prosze: http://allegro.pl/show_item.php?item=79174760 heh, ja szukałem inaczej, a nier znalazł.... http://www.allegro.pl/search.php?string=vo...7&category=4687 jak taka cena to ja podziekuje, przeiez to jest tragiczne, szczegolnie, ze za niewiele wiecej mozna miec bdobry blok z chłodnicą. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...