mbart78 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 witam wszystkich otoz mam pytanie odnosnie podkrecania na tej plycie. Moja konfiguracja sprzetowa to Athlon 1700 XP plyta ECS KT600-A RAM 512 MB i karta graficzna Asus Radeon 9550 256 MB GE Wiatrak na procku JET do 3200 XP z regulacja obrotow. Plyta chodzi w miare stabilnie do 150 MHz. Natomiast po przestawieniu zworek na 166 MHz komp uruchamia sie ale nie mam obrazu a jesli robie z poziomu windowsa programikiem CPUCool system wiesza sie calkowicie. plyta przeciez ma mozliwosc podniesienia fsb do 200 MHz (poprzez zworki). Co jest grane? Zaznacze jescze ze podkrecenie obrotow na wiatraku tez nic nie daje. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Twiggy696 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 Nalezaloby podniesc napiecie CPU, ale z tego co pamietam to na tej plycie nie ma takiej mozliwosci. A ustawianie fsb 166, 200 to dla procesorow z defaultowym takim fsb. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mbart78 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 dzieki za szybka odpowiedz. A co sadzicie o plycie Asusa model A7V880. Duzo czytalem o niej i ma niezle opinie tylko prawdopodobnie sa problemy wlasnie ze wspolpraca z Athlonami 1700 XP. Prawda to. Bo mam ochote ja kupic tylko wlasnie boje sie ze kupie a tu plyta nie ruszy z tym prockiem. Spotkal sie ktos z was z tym problemem? pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XiAo_20 Opublikowano 2 Stycznia 2006 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2006 ECS drud mod moze pomoze http://forum.purepc.pl/index.php?showtopic=174587 co do A7V880 zwyczajnie dziala z AthlonemXP1700 tylko jak zawsze ustawia mobo FSB default czyli 100 trzeba sobie zmienic w manual na 133 itd. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...